Прибор за клизна врата: сет за унутрашње уређење

Клизна унутрашња врата сваки дан постају све популарнија. Раније су се могли видјети само у колима подземне жељезнице или у одјељку, а сада се такве конструкције могу наћи у већини мањих станова, од којих су многи у великим и малим градовима. Клизна унутрашња врата значајно се разликују по свом дизајну од обичних тенди, а прибор за клизна врата се значајно разликује.

Популарност клизних конструкција је последица чињенице да вам омогућавају да уштедите значајну количину слободног простора. За отварање врата отворени простор је једнак ширини платна. Клизна врата једноставно иду уз зид или зид, ако имају касетни механизам.

Типови механизама за клизна врата

Постоји неколико типова механизама. То су висећа врата, врата купе, касетни системи. Прибор за различите типове клизних врата је у суштини исти, разликују се само по дизајну и произвођачу.

Најједноставнија опција је дизајн суспензије. Крило за врата је постављено на горњу водилицу.

Ваљци се крећу према њој. На горњој монтираној специјалној граничници за удубљење је затегнут. Ови модели имају неке недостатке. Дакле, због карактеристика дизајна, они се слабо држе у вертикалној равни и често су заиед.

Купе за врата има озбиљнији механизам. Постоје два водича - одозго и одоздо. Систем ваљака је такође горе и доле. Тканина се боље држи у вертикалној равни, а механизам се не заглављује. Такођеокови за одјељак за клизна врата - квалитетнији.

Суспендирана конструкција.

Касетна врата - овде се платно не помера дуж зида, већ улази у посебну касету. У овом случају, инсталација је прилично компликована, с обзиром на то да је предзидове потребно раставити, затим уградити касету и поново саставити зидове. Али овај механизам функционише тихо и изузетно тихо.

Приликом избора одговарајућег механизма потребно је узети у обзир тежину густих врата. За врата код којих је број врата већи од два, на свако платно се монтирају два механизма за ваљке, водилице опремљене са два олука.

Ручке за унутрашња врата

Прибор за клизна врата је необичан. На пример, ручке на вратима изгледају веома необично. За разлику од дршке за отварање врата, ова оловка за клизни систем је уметнута у платно. То се ради тако да се врата могу слободно кретати.

Ако покушате да истражите постојеће варијанте дугмади за врата таквог плана, онда треба напоменути да уопште не постоје сорте. Све представљено у модерним продавницама је модификација. Они се само мало разликују једни од других са различитим декоративним елементима или мањим детаљима. Али, овај хардвер за клизна врата има другачије име и вреди га размотрити као посебне типове.

Све ручке клизних врата имају један заједнички тренутак - сви модели су удубљени. Дршка није ништа друго до пљачка. Погодно је да се држите два прста да бисте отворили врата.

Врсте вратаручке клизних врата

\ т

Између избора фазонских комада за клизна врата могу се идентификовати независне ручице. Ови производи су независни од било којих механизама за закључавање. Они уопште немају никакве карактеристике дизајна за рад са дворцем. Једино што може бити опремљено крилом врата, опремљено таквом ручком на вратима, је магнет који ће држати врата тако да се не отвара.

Ако су врата савршено оријентисана, потреба за магнетом једноставно нестаје. Међу предностима независних оловака може бити једноставност дизајна, приступачна цијена, једноставна инсталација, што не значи друге врсте оловака.

Независни дугмићи дугмади. У процесу монтаже, они усјевају унутар тканине. Да би врата била затворена без сметњи, дршка не стрши изван ивица густе.

Тржиште прибора за клизна врата такође нуди избор ручних дршки са засуном. Главна разлика између ових модела од производа независне врсте - механизам у дршци, који вам омогућава да контролишете уграђени засун. Механизам је донекле необичан за оне који су користили Ахерн ручке. Да бисте отворили такву ручку на клизним вратима, морате окренути округлу ручку или помакнути специјални клизач.

Трећа врста је дршка са бравом. Од осталих врста ова група производа има посебну рупу која служи као прорез за закључавање.

Такође је потребно рећи о посебним врстама фитинга за клизна врата.

Да, стаклена клизна врата имају у виду прилично занимљиве ручке и друге додатке. Једна од најчешће коришћених варијанти је штап са ларвама,који је извађен. На површини стакла налази се посебан отвор, гдје је прибор причвршћен помоћу матице. Брава је закључана кључем. Такви елементи ће бити идеални за клизна стаклена унутрашња врата.

Модерни произвођачи производе различите моделе оловака. Многи од њих изгледају веома модерно и привлачно.

Браве за клизна врата

Као што је већ поменуто, окови за клизна врата се разликују од уобичајених производа на тендама.

Врсте браве за клизна врата су бројне. Постоје механичке, електромеханичке, електромагнетне браве. По врсти постројења разликују се мортисе и надземне конструкције.

Уређај најједноставније механичке браве

Механичка брава умјесто уобичајеног вијка опремљена је врстом куке. Он излази из кутије и затвара специјални носач на другом крилу врата. Пошто је спој између вијка и куке крут, врата се блокирају и за отварање је потребан посебан кључ. Кључ је слабо подсјећао на традиционални кључ, већ на пин с прорезима.

Таква брава може бити део јефтиног сета окова за клизна врата.

Врсте браве за клизна врата

Наравно, механичке браве имају сложенији уређај. Поред механизама опремљених ручкама, разликују се и модели са дугмадима. У тим бравама, вијак излази након притиска на необичну ларву. Такве браве имају предност - идеалне су за врата која имају довољно тканинесуптилан

Браве на сталном магнету

Овај тип окова за клизна врата је врло једноставан и врло једноставан. Читав принцип деловања се заснива на гравитацији магнета који се помера у телу замка на други део, који се поставља или на кутију врата или на другу браву.

електромеханичке браве

Ови производи се често не налазе на собним вратима. Произвођачи не производе компактне моделе ових уређаја, а оне мале браве које се продају могу се инсталирати на било који тип врата.

Механизам се контролише помоћу даљинског управљача.

Недостаци потребе за повезивањем браве са електричном енергијом.

електромагнетне браве

Ови уређаји се ретко могу видети на унутрашњим вратима. У нестамбеним просторијама такви модели су популарни. Идеалне су за стаклене тканине. Монтажа не пружа рупе. Такве браве су издржљиве и поуздане.

декоративни елементи

Ако ће клизна унутрашња врата бити сама инсталирана, већина декоративних окова за њих се купује одвојено. Декоративни елементи укључују пиластре и плоче.

Плоче су дизајниране тако да се сакрију од очију водећих врата и механизма ваљка. Такође, ови делови помажу у заштити водича од прашине, прљавштине, животињске вуне, разних течности. У овим детаљима нема потребе да се у стану или кући налазе лажни зидови или касете. Панели су направљени углавном од пуног дрвета, пластике илиМДФ

Пиластри су квадратне или правоугаоне пројекције на површини платна. Уз њихову помоћ, на вратима се израђују различити дизајни или цртежи. Ово није ништа више од украса.

Међу функционалним елементима може се истакнути и шешири. То су мали цилиндри који олакшавају излазни механизам са зида. Ови производи су монтирани у крајњем делу крила врата.

Модерни произвођачи производе квалитетне, поуздане производе. Сав прибор за врата данас је веома елегантан и елегантан, али за унутрашња клизна врата је такође необичан. Избор ручки, механизама, брава, водича данас је веома велик - лако можете пронаћи оно што вам је потребно.