Предности и недостаци аутоматског инкубатора носача

Када су узгајивачи живине озбиљно укључени у узгој кокоши, проблем се јавља при одабиру инкубатора за мријестилиште. Тржиште је пуно различитих модела овог уређаја. Ако немате много птица, најбоље је да престанете да бирате мрестилиште мрестилишта. У првој фази ове врсте активности препоручујемо куповину малог модела који је не само што је могуће приступачнији, већ вас учи и како да користите ове уређаје.

Предности аутоматског инкубатора

1. Поузданост и трајност. Материјали инкубатора не дају му разлоге за прекид или рад са грешкама, тако да вам један модел може служити дуги низ година.

2. Материјал производње. За креирање ових модела, у већини случајева, користи се пјена. Зависи од тога и његова вредност зависи од тога. На пример, уређаји направљени од пене много су јефтинији од пластичних или шперплоча.

3. Техника пене чини модел веома лаким. Тежина једног инкубатора не прелази 6 килограма, чак и дизајн је много мањи.

4. Инкубатор одржава потребну температуру унутар модела. Материјал јој не дозвољава да падне.

Главни недостаци носача инкубатора

1. У случају неправилног руковања уређајем, може се сломити и разбити зидови.

2. Материјал од којег је направљен инкубатор (пена) упија различите мирисе, па се након сваке употребе модел мора дезинфиковати хемијским средствима.

Обратите пажњу!Не користите алате за дезинфекцијуса абразивним компонентама.

Препоруке за употребу инкубатора носиоца

\ т

Увек прочитајте упутства за коришћење пре него што користите нови модел. Пре употребе апарата - покрените неколико експеримената, можда није употребљив или имате нешто погрешно повезано ... Све може бити, нико није осигуран од грешака. Ако немате право на вас, а инкубатор не даје резултате, ипак можете вратити уређај и добити квалитетну робу у замјену.

Обратите пажњу на те тренутке:

1. Приликом прве употребе, прво покрените инкубатор, сачекајте 2 сата, а затим ставите јаја у њега.

2. Не заборавите да подесите сва подешавања термостата.

3. Вредности температуре не смеју прелазити 38 степени изнад нуле. Можете га проверити једноставним термометром.

4. Не стављајте аутоматски инкубатор на површину пода.

5. Температура у просторији треба да варира од 13 до 34 степени изнад нуле.

У добрим радионицама и организацијама, аутоматски инкубатори се продају са гаранцијом на годину дана, са процијењеним вијеком трајања од 10 година. Али не заборавите да све зависи од тога како га користите. Инкубатори су одлична прилика за фармере живине да започну свој посао или да га унапреде.