Правимо прелепи плафон за кухињу

У савременим поправцима, посебан нагласак је увек стављен на плафон, јер са њим можете идеално одабрати просторију и учинити је префињеном. Посебну пажњу на плафон треба поставити у кухињи, јер ће овдје на зидовима створити јединствени дизајн који ће бити врло проблематичан због одређених карактеристика просторије.

Најчешће се у савременим поправцима спуштају стропови од сухозида. Дизајн његовог дизајна може бити изабран најразличитији. Главна ствар која се овде придржава је главна идеја ентеријера.

карактеристике дизајна

Посебно су популарни суви зидови за кухињу, посебно у посљедње вријеме.То је због чињенице да суви зид има низ предности:

 • омогућава сакривање свих неједнакости преклапања бетона;
 • можете применити различита дизајнерска решења;
 • једноставна и једноставна инсталација, која се може обавити властитим рукама;
 • конструкција гипсане плоче савршено се уклапа у сваки ентеријер;
 • спуштени строп увијек може бити опремљен додатним освјетљењем.

Плафони у кухињи ће бити одлично решење за сваку величину.Најважније је размислити о свим нијансама дизајна и нећете имати проблема у имплементацији било које ваше маште.

Обратите пажњу! Потребно је одредити висину спуштања плафона, као и тип монтаже.

Осим тога, треба знати да кухиња подноси одређене захтјеве за материјале за обраду. Овде, због чињенице да се храна стално кува, постоји место које треба битивисока влажност и специјални температурни режим.Према томе, ако постоји спуштени плафон, онда га треба направити само од материјала отпорних на влагу.Само ће ова поправка бити лепа и трајаће много година.

Кухињска решења

Могућности за постављање простора на кухињи у стропу могу бити сљедеће:

 • је на једном нивоу. Користи се за мале просторије. Такви плафони су једноставни за употребу и лаки за руковање. Као што можете видети на фотографији, њихов дизајн је такође прилично једноставан. У улози накита може постојати предиван расветни уређај или слика;

 • више нивоа. Идеалан је за велике и простране собе. Али са правим приступом, као што је приказано на слици испод, могуће је применити на мале кухиње. У таквој ситуацији, потребно је направити нивое у облику таласа и поставити их изнад ормарића са шаркама.


Дизајн за сваки дизајн може бити најразличитији. Али овдје је важно запамтити да све треба мјеру и није потребно преоптеретити строп сувишним елементима украсног украса. Све би требало да буде грациозно и лепо.
Плафони за кухињу могу имати различите изведбе. Њихов дизајн се може извршити на следећи начин:

 • сликање дизајна. Дривалл, захваљујући савршено равној површини, служи као одлична основа за сликање. Са бојом (као на слици), можете додати прелепи плафон без додатних дизајнерских техника. Поред тога,користећи неколико боја, можете додати цијелу собу необичним;

Обратите пажњу! Користите само боје отпорне на влагу.

 • лепљење позадине. У кухињи, ова врста третмана није најбоља опција, јер ће се тапети распоредити на њих и капљице масти, као и прљавштина. Чак и периве тапете неће бити у могућности да у потпуности отклоне овај проблем;

 • комбинација у висећој конструкцији сухозида и затезног плафона. Тако ћете бити у могућности да направите оригинални плафонски дизајн, а уз примену додатне расвете - ефекат скупљања ваздуха, као што је приказано на слици испод;

 • слика на стропу. Изгледаће сјајно у пространој кухињи. Слика на спуштеном стропу може се наносити и ручно и помоћу шаблона. У сваком случају, такав плафон, као на фотографији, бит ће вриједан украс собе.

Важно је напоменути да се сваки дизајн може лако направити својим рукама. Можете изабрати било који дизајн дизајна, као и палету боја и технологију извођења. Све зависи од главне идеје собе.

функционалност стропа

Плафони за кухињу могу служити не само као декоративни украс,већ и као функционални уређај. Тако, уз помоћ разних решења и техника, дизајн плафона може да обавља следеће улоге:

 • украсни украс. Овде можете да користите било коју модерну технологију да обезбедите површину јединствености и јединствености;
 • основа за додатно осветљење. У кухињи, посебно пространој, постоје места где нема довољно природног светла. У исто време, под кабинетима са шаркама веома често постоји место где светлост не продире у лустер. У таквој ситуацији, локално позадинско осветљење ће бити веома стварно.

Поред тога, веома често се овдје користи строп од сухозида за визуално зонирање просторије. Уз помоћ различитих елемената завеса у дизајну стропа, лако је и лако распоредити зоне: мјесто за кухање, благоваоницу, као и простор за одмор, ако овај има слободан простор.
Такво зонирање се често користи у савременим поправкама за кухиње које су комбиноване са дневном собом или трпезаријом.Наглашавање зонирања плафона може бити елемент као што је шанк.

стилови декорације

Приликом израде дизајна плафона, мора се имати на уму да се идеално треба комбиновати са дизајном зидова. За то, зидови и плафони морају бити изведени у истом стилу.
Данас, кухиња може бити уређена у свим врстама стилова: класика, хигх-тецх, минимализам, царство, барок, итд.
Обрати пажњу! Ако је просторија изведена у истом стилу, онда пажњу треба посветити не само дизајну зидова и плафона, већ и намјештају. Тек тада ћете моћи да направите комплетну кухињу, која ће се уклопити у стил по вашем избору.
Уз помоћ сухозида можете креирати своје необичне и јединствене дизајне стропова који ће изненадити своје госте бизарним и непоновљивим карактером. СигурноДођите на ово питање и ваша кухиња ће постати лепа, а поправка - квалитетна.