Прелепи и оригинални цртежи са течним тапетама на зиду

Течна тапета савршено испуњава пукотине и маскира пукотине које се налазе на површини која се третира, док су тапете постале веома популарне, упркос чињеници да многи сматрају да представљају врло течну масу, коју је тешко наносити на површину зида. Продају се у облику сувог праха и постају течни само када се наносе на зид уз помоћ посебног љепила. Врло лијепе и необичне цртеже на зидовима, које се показују много боље од обичних папирних тапета, без обзира на њихов тип.

Беаутифул Ликуид Валлпапер: Слике на зиду

Шема боја таквих тапета је прилично разноврсна, тако да је могуће створити прекрасан и необичан узорак за сваки укус. Примјењујући посебне додатке, унутрашњост куће можете претворити у готово непрепознатљиво.

Течне тапете нису токсичне, не изгарају и апсолутно не дају пукотине у скупљању куће

Текућа тапета са оригиналним узорком у ентеријеру сасвим је могуће створити апсолутно било какву стилску одлуку и смјер унутрашњег уређења. Ово је најбољи начин да изразите своју личност.

Позитиван квалитет материјала

Главне предности течног тапета су:

 • Лако се наноси и лако се поправља;
 • имају неки антистатички ефекат;
 • Отпоран на горење;
 • Без шавова;
 • Не упијајте стране мирисе.

Ако је потребно, могуће је наручити истински личну, индивидуалнупројектирајте или радите својим рукама.

Цртежи течних тапета направљених на зидовима изгледају сјајно, али да би изгледали интересантно и лепо, потребно је да користите специјалне шаблоне

Цртежи изведени од течног тапета, савршено погодни за регистрацију:

 • Спаваћа соба;
 • дневни боравак;
 • Деца.

Лијепе зидне слике добро ће изгледати у спаваћој соби, посебно ако у њих додате танке нити од сребра и злата. Дакле, постоји могућност да се соби даде одређена префињеност и профињеност.

Платно од природне висококвалитетне свиле погодно је за дневни боравак, што оставља утисак да су зидови украшени најобичнијим текстилним папирима.

Одлична опција за дизајн дјечје собе бит ће тематски план. На примјер, можете приказати прекрасан морски пејзаж с бродовима или украсити зидове прекрасним цвијећем, кућицом и сунцем.

Шта би требало бити шаблоне за течне тапете

Захваљујући таквим шаблонама, простор ће стећи заиста јединствен изглед и нагласити индивидуалност. Да бисте направили шаблоне потребно је да одштампате жељену слику, а затим је пренесете на чврсту основу и исечете.

Постоје разне варијанте шаблона, посебно као што су:

 • монотони облик;
 • вишеслојни шаблон;
 • Гладак шаблон;
 • Антифрафарет.

Шаблоне за течне тапете могу битида то направите сами и да у исто време уштедите много

Компетентно одабрани цртежи на тапетама помоћи ће да се нагласи посебан стил у ентеријеру и да се нагласи потребно место. Шаблон, који се користи за бојење на тапетама, омогућава да се једна зона истакне посебним орнаментом, а да се истовремено не преоптерећују сви други зидови у просторији.

Течни тапети: карактеристика зидних облога

Течне тапете - специјални премаз за зидове, чија је карактеристика једноставно дивна, састоји се од декоративне жбуке, израђене на бази текстилних влакана, разних декоративних елемената и лепка. Због чињенице да материјал садржи сигурне компоненте, сасвим је могуће да се њиме рукује у било којој просторији, без обзира на њену намјену.

Међу предностима течног тапета су следеће:

 • пријатељство према околини;
 • Заштита од пожара;
 • Естетизам.

Важно је напоменути да када се припрема смеша, а затим наноси на површину зидова, течна тапета нема страних мириса

Важно је посебно издвојити разноликост декоративних елемената који су укључени у материјал, допуштајући површини зидова да формирају оригиналну игру тонова и различитих текстура. Управо због тих особина тапета даје одређени хладан изглед, али у исто вријеме имају мекану и топлу текстуру која је увијек угодна за додир.

Течне тапете одликују се одличном еластичношћу, тако да могукористи се на апсолутно било ком делу зида.

Разноврсне боје и нијансе моћи ће у потпуности задовољити постојеће упите свих.

Модерне и јединствене течне тапете: слике и цртежи на зидовима

Креативни цртежи направљени уз помоћ специјалних течних тапета сасвим је могуће сами креирати, довољно је само показати мало стрпљења и компетентно обавити све потребне радове. Цртежи се наносе на зид уз помоћ специјалне технологије која вам омогућава да креирате различите нивое сложености равних или обимних истинских модерних уметничких дела.

Показујући креативан приступ дизајну собе, уз помоћ течне позадине можете створити право ремек дело

Уз помоћ течних тапета сасвим је могуће креирати свој уистину јединствен дизајн, који ће сваку собу учинити необичном и веома занимљивом.

У дјечјој соби могуће је креирати лијепе и занимљиве цртеже цртаних ликова, за оријенталне мотиве и цвјетне украсе савршени су за спаваћу собу и дневни боравак. Цртежи могу бити различити, све зависи од ваших преференција.

Како нацртати цртеже течних тапета на зидовима

За извођење лијепих и оригиналних цртежа, изведених од текућих тапета, потребно је унапријед припремити површину зидова и специјалних шаблона. Поред тога, неопходно је строго се придржавати технологије цртања течног тапета да би се добио жељени ефекат.

Течни тапети могу бити у сувом или течном облику. МатеријалИзрађена у сувом облику, представља одређену мјешавину малих пахуљица, које прије наношења директно на зид треба мијешати посебним љепилом у складу с упутствима датим на паковању. Добијени хомогени састав треба да се остави да стоји мало и тек онда примени намену.

Ако је зид направљен од сувог зида, пре наношења течног тапета, он се мора даље обрадити прајмером

Ако просторију украсимо сличним материјалом представљеним у течном облику, онда свакако треба да носите рукавице да заштитите руке.

Пре наношења материјала на зид, потребно га је претходно припремити, уклонити стари премаз и темељито осушити површину.

Упутства за цртање течног тапета "Свила гипс" (видео)

Важно је имати на уму да је прије цртања цртежа текуће тапете, за практичност потребно раздвојити границу са траком за наљепнице. Уз цртеже направљене од течних тапета, могуће је да ваш стан или дом буде јединствен. Самосталан дизајн зидова ће представљати право задовољство.

Цртежи течним тапетама на зиду (фото)

)