Правилна припрема земљишта у стакленику прије садње

Стакленик није само средство за добру зараду, већ вам омогућава и да сами иматеПрипрема земљишта у стакленику прије садње - врло важна точка свјежег поврћа готово годину дана. Али да бисте добили добру жетву, морате мало радити, добити одређену количину знања и правилно уклонити зрело воће.

Како и како правилно обрађивати земљиште у стакленику

Ако тло није правилно третирано у пролећној башти, резултат ће бити незадовољавајући. Стручњаци ово објашњавају чињеницом да се у затвореном простору формира добра микроклима, како за корисне тако и за штетне бактерије и биљке - коров. Не постоји довољно једнократна процедура, потребно је константно обављати одређену врсту посла, онда ће се потребне супстанце испоручивати у тло, што ће омогућити биљкама да боље расту и доносе плодове.

Постоји неколико типова обраде који дају одличан резултат:

 • третман употребом фито-биља;
 • уношење у тло корисних микроорганизама у компосту или ђубрива;
 • Чишћење подлоге механичким путем;
 • Чишћење хемијским средствима;
 • Обрада земље гасом;
 • Топлинска обрада стаклене баште.

Земљиште у стакленику мора бити третирано коректно и исправно

Ако се земљиште дуго не мијења у стакленику, производи виталне активности микроорганизама почињу да се акумулирају, штетне бактерије се врло брзо размножавају и сви ови фактори негативно утичу на раст и развој будућег поврћа.

Поред континуиране обрадетло, потребно је након одређеног временског периода да га промени на свеже, а правилна припрема земљишта у стакленику ће бити гаранција одличне жетве.

Поред специјалних средстава, потребно је обавити и мануелни рад, који се спроводи у јесен након потпуне жетве за зиму и представља почетак предстојеће припреме прије слетања.

Нужан недостатак старих биљака, посебно пажљиво проверити њихове остатке на дубини од око 45 цм, ау неким случајевима и дубље. Такође, уклоните штапове, старе конопце и разне ситнице преостале након сакупљања претходне жетве у стакленику. Следећи корак је потпуно разбијање и уклањање грудица, спречавају раст и развој биљака, као и спречавање продирања влаге и сунчеве светлости у све делове поврћа. Тло не мора бити забрањено, након доброг отпуштања, треба да стоји мало.

Када падне први снијег, боље је положити га у дебелом слоју од 30 цм, послужит ће као баријера бактеријама, а такођер је потребно користити добру и висококвалитетну опрему за обраду.

Фитосоприн: правилна обрада земљишта у стакленику

Гријачи од поликарбоната најчешће су изложени инфекцији и брзом размножавању гљивичних инфекција у њима, а најпознатији међу њима је фитопхтора.

Фитосорин је посебан лијек који у свом саставу има природну бактерију, не допушта да се размножава и потпуно елиминира гљивице и разне болести.

Потребно је обрадити сваку парцелу тла одАлтернативно, прашак или паста се разблажује са одређеном количином воде, назначеном на паковању, и залијевати земљу недељу дана пре садње.

Фитосорин мора бити третиран са сваком парцелом земље

Поред земљишта, потребно их је третирати;

 • оквир самог стакленика;
 • Направите пиштољ за прскање са зидовима пиштоља;
 • Пажљиво рукујте алатом и водоводним системом, јер они могу имати споре гљива које ће постепено почети да се множе и могу озбиљно да оштете младе биљке.

Фитоспорин се односи на биопрепарате, тако да се може користити у свим фазама развоја садница, као и комбиновати са различитим стимулаторима раста и исхраном. Припремити и обрадити тло и манган, не обезбиједити потпуну замјену специјализираног агенса, али може послужити као алтернатива привременом престанку раста и развоја опасних гљивица и бактерија у периоду до куповине лијека. Третман је на исти начин - мала количина медијума се разблажује са водом и прска се земља пре садње.

Да ли је могуће темељито третирати стакленик без замјене тла

Замена тла треба да се деси са неколико година одмора, и омогућава вам да ажурирате састав тла, обновите нормалан раст и развој биљака. Природно узгајање захтијева знање о великом броју нијанси садње и бризи за будућу жетву.

Већ неколико година могуће је одбацити различите третмане земљишта, припрему и дезинфекцију, али сапонекад земља изгуби своју креативну способност.

Тло током времена не даје биљци све што је потребно за нормалан раст и развој, у ком случају је потребна потпуна замјена тла. Чак ни добар завршетак неће дати добар резултат, жетва неће бити тако висока.

Потом треба да се промени земљиште у стакленику

.

Пре увождане на новата земата, неопходно је преобразуваве на антимикробна и антифунгална средства:

 • Цијели стакленик;
 • унутрашња површина;
 • сав инвентар;
 • Систем за наводњавање;

Ове мјере ће спријечити појаву и умножавање различитих болести које штете младим биљкама. Такође је боље направити додатни третман новог тла, не само бактерицидних агенаса, већ и направити малу количину ђубрива.

Припрема и испитивање припреме тла за садњу у стакленику

Да би се добила добра жетва и профит, неопходно је не само купити квалитетне саднице или сјеменке, већ и трајну бригу о биљкама и самој структури. Припрема стакленика и тла укључује одређени број фаза.

Потребно је уклонити старе остатке ризома и других делова из садница поврћа, јер се може развити гљивица или микроорганизам који штети будућој жетви.

Да би се добила добра култура, земљиште и структура стакленика морају бити добро неговани

.

Потребно је следеће:

 • Провести чишћење самог стакленика;
 • Очистити га од контаминације;
 • Боље је урадити чишћење уз помоћспециал друг;
 • Можете користити раствор мангана, који ће такође створити бактерицидно дејство.

Затим, користећи влажну крпу или пиштољ за распршивање, извршите дезинфекцију читаве структуре унутра. Да би млади изданци садница добро расли и развили се, потребно је оплодити земљу, након што је направила неопходну количину ђубрива, ђубрива. Последњи корак је стварање одређених услова за темељно загревање земљишта, затим ће млади изданци расти брже, ојачати и добити потребне супстанце.

Добра припрема земљишта у стакленику прије слијетања (видео)

У закључку, треба додати да поред припреме земљишта, још увијек је потребно провјерити стање стакленика - испитати све прикључке за рђу, ломове, завоје. Такође, погледајте стање система за наводњавање, могућност вентилације и практично кретање стаклене баште. Прегледајте поликарбонат како бисте проверили има ли рупа, оштећења и темељито их уклоните. Иначе ће бити скица која ће довести до смрти садница.