Ватроотпорни филм: избор и правилна примена

Исправна примјена нових грађевинских технологија побољшава радне параметре зграда.Парна брана спречава продирање влаге у дубине архитектонских структура.Продужава њихову трајност, пружа заштиту од негативних спољашњих утицаја. Да би таква препрека била беспријекорно обављати своје функције, потребно је познавати методе одабира и примјене релевантних материјала.

Заштитна фолија за изолацију паре: функције

Ваздух се не греје добро. Ова особина се користи за побољшање енергетске ефикасности зграда. Посебно се користе минерална вуна или други порозни материјали. Уграђују се у конструкцију зидова, подова и плафона, испод крова.

Модерни грејачи имају добре карактеристике потрошача. Али њихова корисна својства бит ће значајно смањена продирањем влаге унутар структуре. Да би се искључили такви негативни процеси, стварају се парни изолатори.

Такав материјал није намијењен рјешавању типичних проблема хидроизолације. Спречава продирање воде у облику најмањих честица, паре.

Најједноставнији пример је обичај полиетиленског филма.Може да реши горе наведени проблем, али само делимично:

 • Када се мијења температура у улици, точка росишта се помиче и кондензација се не може искључити унутар грађевинских конструкција. Непробојна препрека ће постати препрека за њено природно уклањање.
 • Власници дрвених кућа их цене за своју јединствену микро-вентилацију. Помаже у одржавању здраве атмосфере у просторијама без специјализоване опреме. У овом случају, потпуно затварање ће такође бити сувишно.
 • У купатилу је такође корисна топлотна изолација. Међутим, многи полимери су уништени високим температурама. Филмови из њих нису у стању да рефлектују инфрацрвено зрачење и на тај начин побољшају перформансе објекта.

Наведени задаци се успјешно рјешавају уз помоћ различитих модификација материјала ове групе.

употреба изолације

Да би инсталација била релативно једноставна, ау процесу будућег рада није било проблема, било је потребно претходно узети у обзир све карактеристике појединог пројекта.

Приликом постављања грејача изван зграде потребна је добра заштита од ветра.Неки полимери се уништавају директним ултраљубичастим зрачењем, стога треба предвидети присуство одговарајућег спољашњег омотача. Ватроотпорни универзални филм ће издржати велика температурна одступања без оштећења.

Унутрашње загревање ствара услове за кретање тачке росишта према страни просторије. Стога, његовој употреби претходи тачан инжењерски прорачун.Обично се филтери за парне бране инсталирају са стране топлог простора.Али у овом случају, користи се сложенија вишеслојна структура, која затвара мајку са свих страна.

Одговарајући материјал за заштиту од паре који не спречава излазак влагеизвана Између зида и зида оставља се мала удаљеност за вентилацију. Ту је обезбеђен бесплатан приступ ваздуху. Ако је потребно, у предњу страну уградите специјалне решетке.

Посебно пажљиво треба радити са дрвеним конструкцијама. Они сами, а не само специјални гријачи, захтијевају поуздану заштиту од влаге.

Подаци показују да ће у неким случајевима бити потребна парна брана између спојева, подних плоча, заостатака и бродских подова. У конструкцији пода су направљени и вентилациони канали.

Слично томе, филм за заштиту од водене паре поставља се испод крова. Узмите у обзир потенцијално велику могућност продирања воде извана. Такође, обратите пажњу на режим рада. Уз подршку високе температуре зими на тавану, вјероватноћа кондензације ће се повећати.

Парна брана са фолијом се користи у кади. Овде помаже да се одржи топлота и висока влажност (уз употребу руске технологије или хамама). Такође спречава продирање воде унутар грејача и дрвених делова. Инсталира се испод омотача са вентилацијским отвором, метализираним слојем на страни просторије.

У свим овим варијантама, уградња филмске баријере се обавља уредно. Танки материјали причвршћују слој на 15-20 цм спајалицу. Шавови су прекривени шкотском траком. Ако је потребно, користите фолију.

сорте материјала

Различити типови и технологијеЛакше је разумети парну баријеру ако пажљиво проучите актуелне понуде у релевантном тржишном сегменту.Да би студија била објективна, производи марке "Акстон" ће се даље разматрати.Овај произвођач производи веома широк спектар материјала.

Најзахтевнија верзија "В" типа мембранске паре.Састоји се од два слоја различитог квалитета површине. Страна са повећаном храпавошћу задржава кондензацију, која затим природно испарава. Усмјерена је према распореду извана.

Такав механизам спречава слободно кретање капљица и проток влаге у друге елементе грађевинске структуре. Уз употребу једног стандардног пакета тежине око једног килограма може се затворити до 15 м. подручју Рад са овим квалитативним материјалом не узрокује значајне потешкоће.

Под ознаком "С" представљено хидроизолацијом.Дозвољено је користити га у затвореном простору и на отвореном. Конкретно, такав филм се често користи за инсталирање вентилираних структура фасада. То је око 30% теже, у поређењу са претходном верзијом, али јаче.

Водоотпорна модерна пара паропропусна мембрана "Д" ојачана посебним структурним уметцима.Такви производи се користе приликом постављања слоја гријача испод крова. Уз одговарајућу технологију инсталације, они неће пропустити воду чак ни са значајним повредама у слоју плочица или другим завршним премазима.

Сви производи у овој категоријимогу се поделити у следеће групе:

 • Најједноставнији јефтини материјали за парну баријеру од 1-2 слоја. Они су у стању да обављају само основне функције.
 • Паре баријерне мембране са промењеном храпавошћу површине. Типичан пример таквих производа је "Б" бренд "Акстон" који се разматра горе.
 • "Активно". Ова група обухвата производе са микроскопским рупама. Такви пара-отпорни филмови пролазе ваздух, па се често користе у комбинацији са дрвеним конструкцијама кућа.
 • Одражава инфрацрвено зрачење Изолација хидропана је разматрана горе. Квалитативни производи ове категорије могу значајно повећати ефикасност уређаја за гријање. Они коштају више, али њихова инсталација помаже да се сачува у процесу експлоатације.
 • Интересантна разноликост фолијских материјала - слој од неколико милиметара пјенастог полимера. Добра изолациона својства парно-изолационог филма овог типа користе се за решавање различитих практичних проблема.
 • Парно-пропусна хидроизолација ("Акстон" "Ц") је скупља. Али она је јача од других варијанти, има добру отпорност на оптерећења и механичке ефекте различите природе.

Употреба филма

Да би се разумело како изабрати праве производе и прецизно применити Паробариер, потребно је детаљно проучити конкретан пример са загрејаним косим кровом. За ову варијанту погодна универзална хидро - и парна брана. Инсталација одговарајућег филма врши се глатком површином.

Водитииспоставило се да је кондензат био прилично активан, инсталирањем два слоја вентилације на обје стране главног гријача. Доњи део система се користи за акумулирање и уклањање влаге која је долазила са топлим ваздухом из просторије. Издржљива фолија спречава продирање кише и отопљене воде.

уградња парне бране

Пре него што наставите са инсталацијом производа, потребно је да откријете још једно питање, која страна причвршћује парну баријеру. Изнад су се помињале потребе да се држимо одређене оријентације. Сваки произвођач наводи одговарајуће податке у званичним упутствима.Међутим, можете користити сљедеће универзалне информације:

 • У присуству грубе површине, поставите је на страну на којој ће се формирати кондензација. На пример, причвршћује се преко грејача под кровом са размаком од неколико центиметара остављен за вентилацију.
 • Филм од неколико слојева води се глатком површином до подлоге од минералне вуне или другог изолационог материјала.
 • Ако је фолија причвршћена на материјал, она се поставља у правцу извора топлоте.

Многи производи ове класе котрљају се у ролама на посебан начин, тако да је спољашњи слој. Ово убрзава слагање и истовремено спречава грешке.

Заштита мембране заједно са топлотном изолацијом може бити инсталирана испод крова према следећем алгоритму:

 1. Одаберите и набавите релевантне материјале, алате.За извођење радова бит ће потребно:
 • професионални кламерица (зграда, намештај);
 • Сам шкот - ибилатерални;
 • вијци;
 • електрични одвијач;
 • мерна трака;
 • нож.

2. Душек је направљен од минералне вуне између рогова. Њима ће вијци ојачати летву.

 • Фолија се фиксира на овај оквир помоћу двостране лепљиве траке. Да бисте потпуно затворили целу површину и радили са сложеним подручјима, одрежите одговарајуће радове. Обратите пажњу на препоручену оријентацију спољног слоја.
 • Дијелови рубова се причвршћују професионалним кламерицама. Редови су слагани с отвором од око 20 цм, након чега слиједи лијепљење рупа са једностраном траком.
 • У подручју скакавца саставити ролу завојнице. Овде не би требало бити зглобова.
 • Шипке се постављају на мембрану. Они су причвршћени вијцима на дно решетке. Висина ових елемената се бира од 3 до 6 цм како би се створио довољан простор за вентилацију.
 • Изнад, кров је монтиран у складу са технологијом полагања плочица, металних профила и других материјала. На завршној површини оставити вентилационе отворе.

Да би паропропусност досегла циљ, провјерите интегритет створеног слоја.Мале локалне поправке могу се обавити употребом љепљиве траке. Велики отвори су покривени филмом који је изрезан на одговарајућу величину.

Корисни савети

Приликом одабира за испитивање материјала за заштиту од испаравања, узимајући у обзир специфичну сврху. На пример, скупљи филмови са арматуром неће бити потребни на местима где су механичкилоадНе треба да рефлектује слој фолије где нема интензивног инфрацрвеног зрачења. Превелика функционалност у неким ситуацијама ће бити штетна. Коначну одлуку треба донијети на основу пажљивог проучавања кретања зрака, влаге, других важних процеса.

Није потребна додатна заштита високо квалитетних плоча од полистирена.Такви материјали се успешно користе за спољну изолацију и хидроизолацију темеља. Када су опремљени са спојевима за закључавање, слој од њих не пролази кроз воду. Али у случају инсталације крова вапоризолиуиусцхеи поуздан филм ће бити потребно. Поставља се одвојено, са вентилационим отвором, како би се спријечио продор влаге у структуру дрвених елемената конструкције.

У процесу проучавања различитих материјала, треба разумети да ће бити инсталирани у дубинама структура.У формирању дефеката, биће тешко елиминисати недостатке без много трошкова. Хитне ситуације могу брзо довести до непогодности грејача, што ће такође проузроковати додатне трошкове.

Да би се спријечили слични проблеми, мора се пажљиво одабрати произвођач који може пружити поуздано осигурање квалитета.

Цонструцтион филм видео

Следећи примери објашњавају значај комплексне анализе. Поређење треба извршити узимајући у обзир цене материјала, трошкове њихове испоруке и инсталације, локацију, трајност, карактеристике рада зграде. Овај приступ ће помоћи у смањењу укупних трошкова и спречавању грешака.