Позадине са натписима (24 слике): модели за зидове у ентеријеру са прелепим речима са садржајем

Тапете - важан део ентеријера просторије. Када бирате, морате да размислите о свим ситницама, узимајући у обзир сваку нијансу. Међу великим асортиманом зидних облога, које су представљене на продају робним маркама, популарна платна су натписи. Дизајн такве обраде може бити најразличитији, да би се погодна варијанта покупила за сваки стил ентеријера.

ДизајнИнсцриптион валлпаперс су необичан дизајнерски трик.

Разликују се по типовима фонтова:

  • Необичне и оригиналне тапете са одвојеним светлим словима које испуњавају већину позадине;
  • стилски изглед сорти са црним и белим натписима, складно уклапају у ригорозну пословну унутрашњост;
  • оригинална верзија - позадине хаотичне раштркане на главној позадини са одвојеним симболима или реченицама;
  • за ентеријер у класичном или винтаге стилу можете одабрати покривач са прелепим натписима, изведене стилске фонтове користећи монограме и коврче;
  • активни и сврховити људи могу да бирају крпе које садрже натписе са речима мотивације и инспирације, како би се сваки дан упорно кретали ка свом циљу;
  • велика популарност зидних облога с ријечима познатих људи и цитата из популарних књига;
  • Необичне тапете, стилизоване за новинске странице, украшавање зидова, украшене поштанским маркама, бројевима и другим атрибутима поштанске кореспонденције.Када изаберете позадину са натписима за кућу, треба да се фокусирате на њихов изглед и семантичко оптерећење писаног текста. Дизајнери саветују да се заустави њихов избор на производима који немају посебан смисао: натписи са садржајем могу омести и привући непотребну пажњу. Боље је имати текстове на платну који су хаотични.

У различитим стиловима

Зидне облоге са свим врстама текстова савршено се уклапају у најразличитије унутрашње стилове, било да су модерне, класичне, провансалске, сеоске, поткровље или минимализам. За стан уређен у ретро стилу, можете покупити тапете у облику новинских исјечака. Таква обрада у комбинацији са разним декоративним елементима ће изгледати елегантно.Свијетла позадина с тамним натписима може визуално повећати простор у просторији, дајући му волумен.

Величина фонта не би требало да буде превелика јер ће украсти корисну област.
За стил Провансе вреди изабрати тапете са словима француске абецеде, написане калиграфским словима на позадини имитације старог папира. Одабиром зидних облога за кухињу, можете остати у дизајну са сликом прелијепих боца, бурад вина, у комбинацији са натписима који садрже имена најпознатијих сорти овог пића. Добро се уклапају у унутрашњост кухиње тапете са темама каве или чаја: такви цртежи и натписи ће учинити унутрашњост топлијом, удобнијом.Кухињски објекти су бољиодабрати крпе које се могу прати, јер су у овој соби позадине највише склони разним врстама загађивача.

Добро је користити тапете са натписима у дјечјој соби. Тако ће дете поново моћи да понавља слова или тренира да чита мале речи и фразе. То ће помоћи беби да се брже развије. У овом случају, важно је да тапета воли дете, за то бирају производе у светлим засићеним бојама. Можете одабрати дизајн са сликама и цитатима из ваших омиљених бајки. Пожељно је да слова буду довољно велика и јасна.

Ако се одлучите за зидове за спаваћу собу за одрасле, најбоље је да зауставите избор предмета са натписима у свијетлим и пастелним бојама. Спаваћу собу учините удобном, визуелно пространијом и светлијом. Велики фонт за штампање на тамној позадини савршено ће се уклопити у унутрашњост собе у Лофт стилу.

Треба имати на уму да премаз за зидове у тамним бојама може визуално смањити простор.За ентеријер у стилу минимализма можете купити тапете са натписима, изведене у једноставним фонтовима у свјетлу невидљивих тонова - најчешће је то комбинација бијелих и свијетло сивих тонова. Класика и барок омогућавају коришћење фонтова са монограмима, као и све врсте узорака и коврча. Могу бити изложени зидним облогама. На пример, за украшавање дизајна собе у оријенталном стилу, можете одабрати позадину са сликама ликова. Биће прикладно третирати такве зидове и источне ресторане.налепница

За извршавање лепљења тапета са натписима може свака особа. То неће бити тешко, неће вам бити потребне никакве посебне вештине. Довољно да се кувају неопходни алати, сам материјал. Није увијек препоручљиво позвати стручњака: није сваки мајстор професионалац свог посла.

Процес лепљења се не разликује од лепљења било које друге тапете.

Почетна фаза рада је припрема зидова, брушење, поравнање, обрада са дубоким пенетрацијским прајмером. Тада је важно да се уклопи цртеж панела, искључујући померање у спојевима. Из тог разлога, материјал може захтијевати више од једнобојних позадина. Да би смјер платна био раван, можете направити "ниво" (конац с малим утоваривачем), залијепити га на плафон на мјесту прве тканине.

Лепљење зависи од врсте материјала, његове густине, ширине, карактеристика текстуре. Ако је тапета танка, они се закрпе и преклапају, почевши од прозора. Густе тканине комбинују чипку, без разлике одакле почети малтерисање зидова. Обично се информације о лепљењу означавају на свакој ролни. У угловима је боље одрезати платно: уштедјет ће зидне облоге од изобличења, ако кућа "води". Штавише, у угловима су мање видљиви кораци једне тканине на другу.

О томе како правилно тапетати, погледајте видео испод.