Позадине под каменом: 4 важне особине

Главна предност камених тапета је у томе што се у двадесет првом веку лако пузи око камена, често користећи камене зидове у обради зидова, јер је лепа, оригинална и издржљива. Камење је почело да користи огромну потражњу чак иу совјетским временима, и од тада се њихова производња значајно побољшала. Камени зидови се значајно разликују од тапета испод камена, будући да је имитација природног материјала на 100 посто одговорна за слику, па чак и тежину стварних природних ресурса, једина разлика је што се они стварају умјетно.

Умјетни камен се може поставити на зид у различитим облицима, нпр. У облику геометријских облика и других слика. Квалитетном монтажом може годинама остати на површини и истовремено се не деформише и не квари.

Камене позадине: могућности инсталације

Модерна нано технологија омогућила је стварање дивног материјала који може да украси сваку просторију и учини је живљом и необичном. Зашто одабрати материјал који имитира камен? Природни производи се не могу лијепити на сухозидној основи. Имитација тежи много мање, а ви га можете ставити без икаквих потешкоћа.

Вриједи знати да квадратни метар сухозида може издржати до 60 килограма умјетног камена, али уз уградњу арматурне мреже

Према подацима произвођача, сваки купац вештачког камена може направити висококвалитетно слагање материјала на сухозиду, утврђених грађевинским нормама и правилима.

Да ли је могућезалијепљен декоративни камен на тапете

Уређење зида украсним каменом је забрањено ако постоје тапете. Прво морате да се ослободите тапета уз помоћ ножа за конструкцију до последњег слоја.

На површини зидова не би требало бити никаквог тапета, јер у супротном може доћи до смањења корисног века новог каменог покривача

Ако папир лоше падне, потребно је да употребите специјални алат да уклоните стари премаз или да примените стари начин на влажење зидова.

Ако је зид био прекривен избочинама, рупама и неправилностима онда се врши жбукање, фугирање и прајмерисање. Сваки слој треба темељно осушити и тек тада се покреће облога.

Тапете у облику камена: шта тражити

Планира се куповина тапета у облику камена, онда је прелиминарно да се осигура да је комбинација са собом, као и позадина била савршена. Другим ријечима, искључити несклад и недостатак удобности и привлачног изгледа.

Посебност тапета за камен је у томе што имају:

  • Густа фактура;
  • са конвексношћу;
  • шавови;
  • Неједнакости.

Ако у просторији постоји вештачка зидарска конструкција, остатак зидова треба да буде прекривен топлим пастелним тоновима, што камење чини јаснијим и привлачнијим

.

Прецизније, тапете испод каменог зида потпуно га симулирају. Када бирате овоматеријал треба обратити пажњу на квалитет тапета, јер они који су јефтинији имају нижи квалитет, што се природно одражава на спољне податке заглављене површине и рок употребе.

Папирна позадина је најјефтинији материјал, али је лако радити. Они су по правилу погодни за кухиње и ходнике, где се промена животне средине обавља веома често.

Ако вам требају квалитетне позадине, морате одабрати оне на бази пењеног винила. Уз њихову помоћ можете сакрити све неједнакости површине зида, ако су оне безначајне. Због чињенице да обрада тапета изгледа као природни камен, процес маскирања дефеката у зиду ће бити успјешнији. Неки дизајнери су често почели да бирају тапете са симулираним каменом за завршну обраду камина, а углавном само око овог дизајна, што вам омогућава да се фокусирате на кућно огњиште.

Зидни папири који имитирају камен: племенити отисци

Многи су навикли на чињеницу да тапета треба да има образац, на пример, да постоји отисак као што су цвет, геометријски облици, линије и друге слике. Временом, све је савршено усавршено, укључујући и идеју лепог. Модеран и актуелан декор у облику голе цигле или камена ће бити савршен начин да се украси свака просторија, без обзира на њену намјену.

Посебност материјала који опонашају зидање од цигле и камена је да можете користити различите производе за декорацију.

Наиме:

  • Пластиц панелс;
  • тапете;
  • Вештачко зидање;
  • Декоративни малтер.

Симулацијом камена можете направити копију старог дворца из унутрашњости унутрашњости стана, направити нешто ново за њега, али подсјећа на антику

Дизајнери су у могућности да ово квалитетно комбинују тако да добију невероватно оригиналан ентеријер.

Сада постоји велики број материјала који могу опонашати природну прераду и то у великој мери поједностављује процес поправке и завршних радова, али не треба заборавити мере предострожности и основу на којој ће бити постављене.

Флексибилна позадина

У време када су тапете почеле да се појављују на папирној основи - сматрало се да је то била читава револуција у дизајнерском пословању. Претходно су били популарни разни отисци, па чак и најједноставнији тип, али током година такве слике и украси за обраду папира почели су да нестају.

Сада дизајнери ентеријера сматрају да папирне тапете никога не изненаде и зато су почеле да производе нове материјале. Међу таквим популарним је био флексибилан камен, односно тапете од флексибилног камена. Такве иновације одмах су цењене од стране љубитеља креативности и оригиналности.

Много експеримената претходило је настанку ове нове врсте обраде, и она је окруњена успехом.

Камени тапети су од првог пута освојили скоро цијели свијет, а направљени су од слоја умјетног камена, израђеног у облику малих плоча. Фордебели слој тапета не већи од 15 мм.

Са флексибилним каменим тапетама врло је лако радити. За украшавање зидова таквим тапетима не треба посебна опрема

Треба напоменути да се овај завршни материјал сматра једним од трајних и трајних алтернатива на папиру.

Што се тиче цене камених зидних папира и вештачког камена, прва је много јефтинија и не треба трошити луд новац на њихову куповину. У каменим тапетама нема угловних елемената, па се могу поставити као обични производи од плочица. Због чињенице да су ове тапете направљене од гипсане композиције, оне су прилично издржљиве и издржљиве. Сходно томе, потрошећи их једном, већ годинама не треба размишљати о поновном поправљању и завршним радовима.

Тапете у камену у унутрашњости (видео)

Декорација просторије треба да се врши не само на основу средстава, већ и да буде стилски привлачна и, што је најважније, као становници или они који у њему редовно бораве. Камене тапете, умјетни камен или тапете испод камена ће бити идеална опција за завршне радове у стамбеном и нестамбеном простору.

Камен позадине (фото)

)