Позадине Цорк: 7 савета за рад

Цорк валлпаперс - приступачан, лијеп, еколошки прихватљив материјал за завршну обраду, који просторији даје јединствену особину овог врло специфичног материјала, многи не разумију зашто су тапете постале толико популарне, да у њима не налазе ништа посебно. То је због изгледа тапета, као што знате, посебну разноликост боја, цртежа и текстура не морате чекати. Али ипак погледајте ову опцију - она ​​има много предности.

Зидни зидни плут: све до недостатака

Обично се ова ставка чува за касније, али је мудро да се истакну сви могући недостаци одједном како би се елиминисали они потенцијални купци који су категорични у неким карактеристикама.

Главни недостатак је један. Ово је висока цена. Заиста, цјеновни сегмент се не може назвати јефтиним, позадина ће се морати потрошити.

Друга тачка је мали избор. Као што је већ поменуто, боје и структурална решења нису веома широко представљена. Али ако желите саму чеп, мало је вероватно да ћете бити веома узнемирени, јер замишљате неку стандардну верзију и већ имају довољно прецизности.

Кортикална превлака има неколико значајних недостатака: ниска отпорност на влагу и високи трошкови

Па, што се тиче цијене, хтио бих рећи, материјал с таквим карактеристикама и не може јефтино коштати, ипак купите еколошку позадину, која ће трајати јако дуго. И можете га потрошити.

Предности тапете од плуте у ентеријеру, фотографија

Можете купити тапете самољепљиве, што, наравно, поједностављујеремонт Усредсредите се на Бернд са добром репутацијом. Али не само бренд Лерои Мерлин и фирма Иберцорк заслужују пажњу, постоје многе мање познате компаније које производе тапете одличног квалитета.

Предности плутених тапета:

 • Мала топлотна проводљивост, што значи да позадина одржава стабилну температуру у просторији, и упркос чињеници да је њихова дебљина мала, добар је изолатор који ће омогућити хладним зидовима да утичу на микроклиму просторије.
 • Висока звучна изолација. Да, позадина пригушује неке звукове, али не у највећој могућој мери.
 • Отпорност на влагу. Утикач има водоотпорно својство. У то ћете се уверити чим се сјетите гдје се тај материјал најчешће сусреће - при затварању боца вина. Стога се тапете од плуте користе не само, на примјер, у дневној соби, већ иу купаоници.
 • Чеп не апсорбује мирисе - и то је огромно достојанство, тапете се могу лијепити иу кухињи.
 • Цорк тапети антистатички. Они могу, на неки начин, чак и одбити прашину. То јест, тапете практично нису загађене. Штавише, чак се и маст не преципитира на њима. Опет, саветујем вам да купите такве тапете у кухињи.
 • Па, наравно, изглед и осећај шта да кажем. Природно и оригинално, топло и домаће, истовремено свеже, модерно.

Која врста лепка за кортикалне тапете је погодна

Логично, да ће љепило морати покупити посебан. Љепило се може купити на бази акрила, а не јефтино, али га је лако користити.

При раду саваллпапер коре препоручљиво да се користи посебан лепак који нема мирис, заснован је на акрила

Ако желите да уштедите на лепковима, купите контактни лепак. Али ће бити теже радити с њим, и сигурно ћете више времена проводити с тим.

У сваком случају, ознака лепак да купите треба упутити ?? "за тешке позадину." Лакше је питати продавца који ће рећи да ли ће лепак поднети такав терет.

Облога од плута на зиду испод тапета: шта је то

постава за позадину - то је тканина, која се користи као пригушења, компензација и побољшава адхезије. Примјеном таквог слоја, смањит ћете вријеме утрошено на уклањање нерегуларности на основном и уштедјети новац.

, и додатно важна пријањање, који осигурава облогу, рад са тешким позадина је веома важно.

Предности супстрата испод тапета:

 • Тапете чине изузетно глатку површину;
 • Налепница ће ићи брже и лакше;
 • Сада се вероватно неће појавити плијесан на површини тапета;
 • практично гарантује квалитет, глатку површину, без мехурића и друге недостатке.

често разлог отклањања недостатака уз чеп бацкуп за позадину, што повећава адхезију између зида и завршну материалс

Подлога може бити синтетичка и природна, плута, природно, природна.

Техничка плута на зидовима испод тапета за звучну изолацију

Ако желите да добијете добру звучну изолацију са само чепом,мало је вероватно да ћете добити нешто. И то је разумљиво: звучни валови губе снагу, прелазећи неке препреке. Штавише, препреке и по густини и по структури морају бити различите. Према томе, да узмете чеп у комбинацији са нечим - то је сасвим разумно, али не очекујете га.

Најважнија нијанса звучне изолације - плута ће ефективно одражавати звук са ваше стране, али бука ће бити безначајна бука која долази извана. То значи да је смисао његове употребе тамо где се налази извор буке. Плута добро ради у комбинацији са минералном вуном, сухозидом, звучном изолацијом плоча.

Шта је зидни папир испод утикача

Па, ово је имитација тапета. Типично, јефтина папирна верзија која симулира кортикални премаз. Иако понекад позадине можда нису тако јефтине.

Цорк тапете имају антибактеријска својства, тако да ће поуздано штитити зидове од прљавштине, прашине и плијесни

Да ли вриједи купити ове позадине? Наравно, можете очекивати такав природни ефекат њихове природне покривености, али ако се ова соба зове без приговора, или сте сигурни у други идеал ентеријера. Наравно, приметно је да то није природни чеп. Али у истом ходнику, лепа, висококвалитетна тапета испод чепа ће изгледати лепо. Истовремено, погледајте како вам се свиђа ова опција, и да ли бисте требали погледати природне тапете од плуте.

Позадине за зидове чепова: повратне информације од штапића

Цорк тапете се издају у ролнама или листовима. Ваш задатак је да их изрежете по величини собе, на зидуљепљене

Валлпаперс глуе лике тхис:

 • Површина се припрема испод тапета;
 • Подлога на бази;
 • Нанесите лепак;
 • Љепљене траке.

Зидне тапете су само спој. Ове радове је погодно радити заједно, јер дужина траке може досећи три метра. На мјестима гдје се штап не лијепи, или ако је лоше залијепљен, потребно је љепило, да се притисне.

Ове позадине су лакше поравнати са гуменим специјалним ваљком.

Пројектовање просторија са кортикалним зидним покровом (видео)

Цорк тапете - лепе, природне тапете, које ће бити посебно добре у еко-ентеријеру. И што је најважније, ажурирање позадине неће бити прерано, јер је цев отпорна на хабање и отпорна је на влагу.

Добар избор!

Цорк тапете у ентеријеру (фото)

)