Поправка плафона у кухињи

Свако ко ће обавити самостални поправак стропа у кухињи мора узети у обзир карактеристике рада ове просторије. Свакодневно у кухињи постоји висока влажност, испаравање масноћа и чађа, који се одмах таложе на елементима обраде, због чега брзо губе атрактиван изглед. Стога се препоручује да се за третман плафона у овој просторији изабере материјал који се не боји влаге и прања, не упијају чађу и неугодне мирисе. Традиционално прање овде једноставно нема право да постоји.

Ако не желите да потрошите много новца и новца да поправите кухињски плафон, а истовремено добијете прихватљивију опцију за љепоту и практичност, можете остати на посебној стропној плочици. Стропна плочица је израђена од лаганих и танких, али у исто вријеме и прилично јаких пјенастих полистиренских плоча. Такав материјал вам омогућава да без претходног поравнавања бетонске површине главног плафона и савршено прикрије било који његов недостатак. У овом случају, стропна плочица је довољно јефтина и причвршћена је на специјално љепило. Његови једини недостаци нису најупечатљивији изглед и страх од ватре.

Ако висина зидова у кући допушта, онда је савршено рјешење за кухињу спуштени строп од пластичних или жељезничких панела. Инсталација спуштених плафона такође не захтева прелиминарну припрему базе, јер такве конструкције у потпуности скривају све недостатке у бетонској плочи. Суспендован је такав дизајнна малој удаљености од базе, што вам омогућава да их лако сакријете електричне инсталације, водоводне цеви, вентилационе канале и друге комуникације. Још једна неоспорна предност висећих конструкција је лакоћа њихове инсталације. С друге стране, смањују висину просторије у просеку за седам центиметара, тако да се не могу користити у ниској кухињи. Иначе, пластичне плоче су одличне за прање, што је њихова несумњива предност.

Често је висећи плафон у кухињи направљен помоћу листова сухозида. За разлику од пластике, потребно је додатно бојење након инсталације. Главна предност таквог плафона је могућност стварања сложених вишеслојних структура са закривљеним линијама. Коначно, у кухињи се све чешће користе полимерни стропови, који се одликују беспрекорношћу и изванредним изгледом, као и невероватном једноставношћу уградње и отпорношћу на редовно мокро чишћење.