Узроци пада притиска у гасном котлу: преглед

Гасно аутономно гријање и гријање текуће воде - мјера о којој многи размишљају. На крају крајева, ова врста горива се сматра једном од најекономичнијих. Понекад власници таквих постројења наиђу на ситуацију када притисак у котловници пада, а разлози могу бити различити. Немојте бити узнемирени и панични. Прво, морате инсталирати "симптоме" квара. Након тога, испоставило се да је главни фактор који је довео до такве ситуације, а затим елиминисан.

Како пратити притисак?

Свака опрема мора имати сензоре за надзор рада јединице, посебно парни котао ниског притиска. Они прикупљају информације о систему и издају га кориснику путем монитора или других уређаја. Нормали се сматрају индикаторима у систему на нивоу од 1.5 до 2 атм. Ако је индикатор висок или обрнуто не достигне жељени интервал - постоје проблеми са котлом.


Треба имати на уму да се недовољан притисак јавља само у котловском систему са пумпом. У случају када је предвиђена природна циркулација, власници се могу упустити у "заповудусхиванииу". Може се обновити, а ваздух се може чистити независно, али за то морате имати неко знање. У случају да власници немају довољно информација, боље је да позовете специјалисте.

Узроци пада притиска

Упркос чињеници да је гасни котао сложен инжењерски систем, притисак у њему може пасти само из неколико разлога:

 • цурење течности из система;
 • честотрајно искључити струју;
 • проблеми са експанзионим резервоаром;
 • неисправно израчуната снага двокружног котла.

Типично, ниски притисак котла аутоматски прекида рад. На пример, ако је ниво расхладне течности у систему грејања пао на минимум, онда он једноставно престаје да улази у котао. У случају недовољног гаса у гасној цијеви, опрема се аутоматски искључује. Да бисте решили последњи проблем, морате позвати стручњака у одговарајућој служби који има сва потребна знања и алате да му омогући да идентификује узрок и да га се ријеши. Он барем познаје алате за подизање очитања на тражену вредност. Није препоручљиво да сами решите овај проблем.

Поред тога, појављује се недовољна наметљивост због формирања застоја у ваздушном саобраћају, који настају из неких разлога:

 • неправилно пуњење система расхладним средством;
 • након добијања воде у грејање, није одмах уклоњен ваздух;
 • недовољно заптивање спојева;
 • зачепљење;
 • је стално испрекидани вентил за испуштање ваздуха.

Шта учинити?

Постоји неколико главних карактеристика које се морају поштовати ако постоји пад притиска у систему:

 1. Смањење атмосферске воде указује на проблеме котла и свих грејања. Како повећати вредност када манометар показује да је систем мањи од нормалног? Све је једноставно - треба да користите вентил за напајање, са којим можете додати потребнеколичина
 2. Ако, након исте ствари, дође до пада атмосфере, јасно је да постоји рупа која се мора хитно елиминисати. Препоручљиво је да потражите помоћ специјалисте, јер даљња независна кретања могу само погоршати стање.
 3. Обавезно прегледајте цело грејање у кругу. Понекад постоје ситуације у којима се ниво притиска повећава и као резултат се разликују зглобови или шавови цијеви - постоји минимално цурење. Након тога, стрелица калибра се спушта. У случају сличног проблема, треба га уклонити што је прије могуће.
 4. Ако се ништа не пронађе, најбоље је позвати стручњака који ће провјерити функцију експанзионе посуде и потпуно дијагностицирати сваки метар конструкције.

Карактеристике поправке у случају пада притиска у гасном котлу

Постоје неке кључне тачке које треба имати на уму приликом реновирања кућног грејног система ако се систем не одржава:

 1. Оштећена цев је потпуно уклоњена. Њено место је ново.
 2. Ако дође до цурења на месту повезивања, повећање стопе ће помоћи перехиванием. Када је то немогуће, потребно је додатно заптивање. Да бисте то урадили, користите специјални алат или траку.
 3. Ако је квачило оштећено, треба га заменити.

Важно! Тешко је наћи цурење због проблема са измењивачем топлоте. Након тога се на њему може појавити мали расцеп кроз који пропушта влага. Он улази у комору за сагоревање где се испарава. Зато откривати такве ствариквар је веома тежак.

Иако је систем гријања и гријања на плин сложено инжењерско рјешење, постоји само неколико главних разлога зашто се притисак може смањити. Многи проблеми се могу ријешити сами, иако је за неке боље позвати стручњака.