Поправка стропова из сухозида

Гипс картонске плоче (ГКЛ) су обдарене бројним предностима, тако да је обрада плафона веома тражена. База гипса није јако јака, што доводи до формирања неких дефеката које треба исправити. Поправка система гипсаних плоча је једноставна, можете то учинити сами, ако знате узрок недостатака и лијекова, слиједите план акције.

Пожељно је имати концепт могућих недостатака у вријеме инсталације, како се не би допустиле грешке кроз које се могу манифестовати, да се узму у обзир све нијансе и, ако је могуће, одложи поправак сувих зидова. Најчешћи узроци деформација и оштећења стропних конструкција са ГКЛ:

 • Кршење технологије облагања плафона (оквирни уређаји или полагање лимова)
 • Употреба конвенционалног материјала умјесто отпорности на влагу на мјестима гдје би то требало бити учињено
 • Варијације температуре у просторијама у време инсталације
 • Излијевање стропне конструкције водом
 • скупљање структуре
 • Неодговарајуће уметање шава између листова
 • нема уземљења
 • Сталне вибрације разних тешких машина
 • Наношење подстандардних или слабих типлова током уградње

Све ове нијансе и кршења могу узроковати бројне недостатке које треба исправити.

Кратери и мрље

Ови недостаци се могу појавити због поплаве суседа одозго. Влага може продријети и кроз гипсани слој, кроз гит и кроз боју на бази воде, формирајући жута разрјеђења са мрљама. То је лако поправити:

 1. Мјеста гдје су се мрље појављивале, чистиле, уклањале неприкладан слој китова и бојале до плоче сухозида;
 2. Завежите ова места финим брусним папиром;
 3. Нанесите темељни слој дубоког продора на цијели плафон;
 4. Оштећена подручја стропа се полажу са стартним китом. Веома је важно оставити толеранције на ивицама изглађеног облика;
 5. Оштећена површина гипсаних плоча може се обновити арматурном мрежом или стакленим влакнима. Зависи од подручја оштећења. Материјал се ставља на кит који се ставља на лист сухозида танким слојем;
 6. Након сушења, плафонски систем је пажљиво затворен;
 7. Дан касније (кита мора да се добро осуши) на плафону да се нанесе завршни слој малтера и лака;
 8. Након тога можете поново обојити плафонски дизајн или их залијепити тапетама.

Важно! Морате поново обојити целу површину. Нови, управо нанесени слој боје након сушења ће и даље стајати на старом.

Након реконструкције, мјеста се неће појавити, а плафон ће изгледати као нови. Таква поправка затезних плафона из сухозида у становима ће уштедети новац на замену новог дизајна на време.

отклони

Ако овај недостатак није последица кретања или скупљања конструкције, његови узроци могу бити следећи:

 • Грешке које је направио мајстор током инсталације
 • Деформација плоча самог сувог зида

Други може бити резултат кршења захтева за избор материјала. На пример,користите обичан суви зид уместо отпорне на влагу у просторији где је влажност превисока. Такође, недостатак вентилације или негативна температура у просторији током дужег временског периода.

Ако је прогиб занемарљив и не изазива бригу за интегритет целокупне конструкције плафона, квар се исправља лопатицом. У ту сврху се на отклон наноси дебели слој почетне жбуке, а након сушења површина се поравна са завршним слојем гитове.

Шта даље да се уради:

 • Ако је уградња гипсаних плоча обављена независно, онда је потребно деформисани лим распакирати, провјерити летву, односно како је то учињено. Корак између профила водилице не би требао бити већи од 40 цм. Оквир би требао бити у облику квадрата 40к40 цм
 • Немојте користити зидне плоче дебљине 12,5 мм за стропове. Материјал треба бити строп, дебљине 9 мм и мора бити отпоран на влагу (лице треба бити зелено). Може да издржи не само влажност у просторији, већ и флуктуације температуре

Према томе, могуће је самостално поправити спуштене стропове из сухозида у стану, брзо и без додатних новчаних трошкова.

ГКЛ имају високу пластичност. Деформисани лим се може раставити, ставити на равну површину, обилно навлажити спрејом и оставити неколико дана да се потпуно осуши. Вјероватноћа самоуслагања материјала на овај начин је врло велика. Након сушења ставља семесто, добро фиксирано. Да бисте побољшали дизајн, морате додати неколико профила.

влажење

Гипсана плоча се односи на порозне врсте грађевинског материјала, због чега влага добро пролази и упија. Ако је дошло до снажног влажења стропне конструкције са ГКЛ, онда ће материјал морати бити замијењен.

Треба да се демонтира и да се плафон добро исуши пре постављања новог листа. Ако имате жељу да га вратите, можете то урадити:

 1. Након откривања утапања, одмах искључити напајање електричном енергијом;
 2. На неколико места стропа направите пролазну рупу;
 3. У областима са највећом акумулацијом влаге, где је лист савијен, потребно је подићи дистанцере (ширина његовог потплата треба да буде довољно широка), обезбеђујући да се не пробије таваница;
 4. У удаљеним просторијама просторија, кроз отворе су постављени грађевински фен за косу или термални пиштољ.

Ова метода помаже у сушењу не само плоча сухозида, већ и цијеле површине стропа.

Благо квашење је врло једноставно кориговано. Обично, у конструкцији плафона од гипсаних плоча за монтажу. Могу се уклонити и очистити неколико дана. Кроз такве производе се повећава циркулација струјања ваздуха, што доприноси сушењу површина. Након комплетног сушења, лампе се уграђују на своја седишта

Просечан степен влажења такође не би требало да изазове посебне проблеме у исправљању дефекта. Ово захтева:

 1. Уклоните стропна свјетла;
 2. Нарров тхроугхСуви зид на више мјеста помоћу шиваног или одвијача;
 3. Стварањем таквих производа, дизајн можете оставити на неколико дана да се осуши.

Мјесто убода може бити затворено или затворено акрилним бртвилом.

пукотине

Разлог за настанак пукотина у конструкцији гипсаних плоча може бити било који, неки од њих:

 • Инсталација је извршена прерано (дешава се у новим зградама до скупљања конструкције)
 • Неисправно изабрана основа (дубина појаве) у приватној структури, кућа се креће кроз земљу која цвета, деформира зидове и плафон
 • Технологија сломљене шпатуле или недостатак ојачане мреже у спојевима између листова
 • Инсталација је извршена при значајним температурним разликама

Неприхватљиво је инсталирати спуштени строп на ниским температурама у затвореном простору без гријања. То доводи до формирања разних дефеката на његовој површини, укључујући пукотине.

Како уклонити настале пукотине:

 1. Рад почиње полагањем арматуре. Ако се матиукал самолепљива, онда се одмах полаже дуж унутрашњих спојева нивоа. Трака је пресавијена на пола и постављена на дужину нешто већу од пукотине.
 2. Једноставна трака је мало другачија. Прво се на површину лима наноси танак слој кита, при чему се припремљена секција серпијанске плоче ставља на њу, а лопатица се притиска и поравнава у смеру од средине до ивице. Као резултат тога, морате изићи савршено равним пругама без шапеударци и зглобови. Оставите плафон за сушење 24 сата;
 3. Након сушења требат ће вам универзални кит. Напокон је изравнан патцхворк. Веома је важно да се осигура да његове ивице иду "на нулу" без бразди.

Пукотине формиране у вањским угловима захтијеват ће додатне, али занемарљиве трошкове. Профил у углу ће морати да се замени. Врло је танак, тако да га не смијете вући тако да не пролази валове. Нова ставка је сложена и скицирана.

Други начин за уклањање пукотина на строповима од гипсаних плоча:

 1. Пукотина се благо продубљује и шири, неопходно је да би лопатаста композиција могла дубоко да продре. Рубови се могу поравнати, оштро их оштетити клерикалним ножем;

 2. Кит је одабран да се користи за лечење зглобова и зглобова. Најбоље је узети универзално;
 3. Свака обложена маса (груба и завршна) мора бити покривена брусним папиром или финим рендером;
 4. ГКЛ утикач се такође темељито третира брусним папиром;
 5. Ако је пукотина велика и дубока, треба је ојачати стакленим влакнима, китом или љепилом уз рубове дефекта. Након сушења пукотина се мора напунити складиштем за поправке, оставити да се добро осуши;
 6. Након сушења, полирати.

Овај козметички поправак плафона од сухозида помоћи ће да се продужи вијек трајања конструкције. То може да уради свако ко може да држи лопатицу.

Рупе и удубљења

Постоји неколико начина за постављање малих рупа или удубљења:

 • Очишћавањем првог слоја или разређеног ПВА љепилом, нанети оштећење с накнадним димензионирањем серпентином. После сушења покрити подручје
 • Попречни отвори се поправљају мало другачије. Да би то урадили, припремите оштар службеник, лењир, профил и дрвене шипке одговарајуће дебљине, као и складиште за поправке и прајмер
 • .

Упутства за поправку корак по корак:

 1. Да се ​​не би потпуно уклонио лист сухозида са плафона, оштећење је окружено директно на њему, остављајући довољне толеранције. Мождани удар - у облику правоугаоника или квадрата. Да бисте то урадили, у једном углу дефекта направите прорез (кроз), затим му додајте равнало или припремљену матрицу (можете, као опцију, користити профил). Кроз њега се исеца и исеца.
 2. Резови од танког фурнира. Требало би да буду тачно онолико колико и страна у изрезбареној фигури. Квадрат или правоугаоник је 4 комада.
 3. Шперплоча је око половине дужине испод гипсане плоче, ојачана вијцима. На деловима који стрше, причвршћен је фластер за поправку.
 4. Након постављања фластера, спој треба бити нешто дубљи, тако да га је лакше преобликовати.

После свих извршених манипулација, сви радови се обављају по уобичајеној шеми - кит, прајмер, брушење, фарбање.

Замена старог плафона новим

Ако постоји жеља или потребаЗамену старе конструкције плафона са новом, урадите следеће:

 1. Очистите строп од старог гитара, боје и тако даље на мјестима гдје би требало бити и има вијака. Ако их је тешко детектовати, онда можете једноставно разбити старе ГКЛ-ове. Неопходно је пажљиво рушити како не би дошло до повреде или оштећења инжењерских комуникација које се налазе иза њих.
  Савет мајстору! Овај начин демонтаже укључује формирање дебелог слоја гипсане прашине. Боље је провести га у летњој сезони са отвореним прозорима и вратима. Препоручује се да чаробњак стави на лице респиратор или газни завој. Такође се препоручује да се намјештај изведе из собе, посебно мекан;
 1. Након растављања листова, провјерава се изглед и стање решетке. Дрвене трачнице треба поново обрадити антисептиком. Метал, ако су лепе, не деформисане и остају једнаке, не можете да се додирнете;

 2. Потпуно је могуће поправити нови ГКЛ на оквиру. Поступак инсталације треба да почне са једним од углова. Рад треба обавити заједно;
 3. Одсеците листове оштрим клерикалним ножем. И купити их треба више, јер гипс врло брзо удара оштрицом. Ако исечете суви зид тупим ножем, ивица ће се подерати;
 4. Онда можете заменити стара писма новим;
 5. Затим учврстите фуге, поспите и уземљите површину. Поправљање листова је такође најбоље. Лакше је и ризик од квара се своди на нулу.

Замена старог плафона са новим подразумева новчане трошкове.Ако то треба урадити зато што је ГЦЛ исувише уморан, онда је такав приступ прикладан и потребан.