Ручке за улазна врата: ручке на металном крилу врата

Рукохвати за улазна врата да изаберу не тако једноставно, то је веома одговоран и важан догађај. Велика разноликост произвођача и модела ће отежати избор било које особе, чак и најискусније и најчитаније особе. Проблем лежи иу чињеници да је у огромном асортиману мора лако пасти на нискоквалитетне и искрено јефтино изведене производе. У овом чланку ће се расправљати о типовима ручки за врата, њиховим карактеристикама и савјетима за одабир.

Типови оловака и њихове карактеристичне карактеристике

Треба имати на уму да се оловке које су постављене на предња врата значајно разликују од оног које је постављено на унутрашњим вратима. Ово је због различитих радних услова. Једне ручке се могу уградити само на унутрашња врата, друга само на улазу, а треће су универзалне.

Различите оловке са две главне карактеристике. Прво, прибор за улазна врата треба да буде квалитетнији због карактеристика њиховог рада. Крпе могу бити изложене негативним условима околине - влази, мразу. Све ово се мора узети у обзир приликом куповине пера. Друго, величина шипке, која покрива прорез и засун, је другачија.

На тржишту постоје две врсте оловака. Прва врста - ручке-спајалице. Технички, таква опција је врло једноставна и не представља никакав интерес. Ово је једноставна оловка која се причвршћује за платно и за коју је потребно повући да отвори врата. Изглед таквих производа може бити различит. Могу битиокругли, изведени у облику кугле (дугме), П-облика. Поред тога, тржиште представља занимљиве дизајнерске одлуке у облику главе лава или друге животиње. Постоји много опција.

Друга врста - тастери. Њихова разлика лежи у чињеници да је ручка повезана са засуном. Када се притисне, бравица се откључава. Дршка се састоји од два дијела, међусобно повезана у средини. Сваки од њих је инсталиран са својим дијелом тканине, опремљен опругом, која након притиска окреће механизам у супротном положају. Тиме се избјегава непотребно дјеловање приликом отварања.

Обе ручке за предња врата су у добром стању. То је због њихове међусобне повезаности помоћу квадратног механизма. Ове оловке су два типа. Један од њих подразумева присуство јастучића који се преклапа са отвором резе. Други сугерише присуство пукотине за кључаоницу. Структурно не постоје разлике, само разлика у изгледу. Ако се ручка испоручује са округлом подлошком, требало би да се инсталира иста облога на рупи за браву.

Предност таквих производа је да се делови ручке могу заменити деловима. Недостатак је потреба за засебном инсталацијом.

Треба напоменути да су кваке на вратима направљене у Кини (људи су кинеска врата) и пластичне кваке на вратима донекле различите од горе описаних.

Кинеске ручке разликују присуство посебне квачице. На украсној трациПостоји ручка за отварање, као и шупљина за бунар и засун. Ово се односи само на унутрашњост врата, јер нема браве на њеном вањском дијелу. Друга карактеристика је подлога за облагање која обавља декоративну функцију. Он врши заштитну функцију од продора у прашину. То је због специфичности кинеских врата, која се уграђују на једну браву, која је уједно и засуна и квака.

Ручке за пластична улазна врата се разликују по начину постављања на крпу врата. Основа ручке је у облику правоугаоника. Поклопац се не уклапа, већ се савија у страну. За монтажу или уклањање ручки од пластике потребно је окренути поклопац и одврнути вијке. У другој, нема никаквих посебности. Механизам је исти, притисак и принцип деловања је сличан.

избор дугмади

Да би се направио правилан избор ручке за улазна врата, потребно је кренути од одређених критерија.

Ручка мора одговарати типу браве која ће бити уграђена у врата. Ово се не односи на типке са малом подлошком, које су постављене на засун, а подлога је постављена на рупу. Према томе, растојање од резе до механизма за затварање није важно.

Ако је инсталиран велики слој, ручка мора бити одабрана узимајући у обзир удаљеност од засуна до цилиндра браве, у складу с тим мора се унапријед мјерити. У случају да се ручка и бравица купују заједно, било који продавац-консултантпомоћи ће направити прави избор.

Други принцип је избор квалитетне оловке. Кваке на вратима не морају бити доброг квалитета, што их чини нечврстим, лако ломљивим, није погодно за улазна врата. Ово посебно важи за ручке направљене од материјала као што је силумин. Визуелно се не разликује од алуминијума, али по квалитету је знатно лошији од тога, стога је боље не купити такве оловке.

Квалитет је скуп, добра оловка се не може продати по ниској цени. Погодни производи коштају од 30 УСД.

Произвођачи би требало да проуче избор ручки на вратима. Такви производи производе велики број фабрика, али нема толико квалитативних. Ако произвођач чује и даје повратне информације о производима, можете се поуздати у мишљење већине. Као примјер можете довести тржишне лидере - компаније Цоломбо и Манделли. Када купују њихове производе, немогуће је направити погрешан избор.

Дакле, избор је прилично компликован, прво морате одредити дизајн ручке на основу врсте врата, а затим одабрати одређену опцију. Главна ствар - обраћање пажње на квалитет производње, то ће помоћи да се избегне већина могућих проблема у раду. Није потребно тражити јефтиност, јер шкртац плаћа два пута, а јефтине и квалитетне оловке се практично не догађају.