Поправак улазних врата и оловака, закључавање у стану или кући властитим рукама

Дизајн улазних врата је редовно изложен многим негативним факторима који утичу на квалитет његовог рада. Последица тога је губитак првобитног изгледа, као и кршење основних функција. Из горе наведених разлога, потребно је поправити предња врата.

Главне сметње

Најчешћи кварови су саставни елементи врата као што су:

 • дворац;
 • Елементи прибора у облику оловака и шарки;
 • Кутија за врата. Чести проблем је његова дисторзија;
 • Крпица за врата. Често је његов интегритет нарушен интензивном употребом.

Сваки од могућих проблема настаје због непоштовања оперативних захтјева и норми. Непридржавање технологије инсталације такође може довести до бројних проблема.

Већина поправки укључује:

 • Делимична поправка или потпуна замена бравара;
 • Корекција косине конструкције;
 • Обрада места манифестације појава корозије;
 • Враћање или замена тапацирунга;
 • Поправак или замена делова арматуре.

Проблеми са бравама

Поправак бравара који се налази на улазним вратима у кући или стану врши се на основу карактеристика дизајна производа. Најпопуларнији и истовремено једноставни за поправку су производи кољенастог и цилиндричног типа.

Замена ручне браве

Прво морате клизити у дворацБлокирајте све елементе игле помоћу кључа. Даље, извадите га из кључаонице, заврните вијке са крајњег дијела крила врата. Након тога, тело уређаја се уклања и нови механизам се инсталира.

Приликом поправљања неких типова браве, захваљујући карактеристикама дизајна, могуће је поново кодирати механизме полуге умјесто замјене цијелог елемента.

Замена цилиндарске браве

Основни принцип замене уређаја веома је сличан поступку растављања ручке. Прво, морате да одврнете вијак за фиксирање, који се налази у крајњем делу крила врата. Након убацивања кључа у кључаницу и мало затезања, уклоните језгро браве. Нова језгра, у својим димензијама, треба да буде потпуно у складу са величином старог. Након постављања нове ларве замка, конструкција се поново осигурава завртњима.

корекција деформације

У случају нарушавања дизајна улазних врата постаје одмах уочљив. Тканина почиње да се затвара проблематично и отворено. Као резултат, топлотно-изолациона и апсорбујућа бука својства платна су значајно погоршана. Такви феномени могу се манифестовати из више разлога, укључујући значајну структурну тежину, хабање елемената петље, процесе деформације оквира врата.

тежина тканине

Масивна конструкција врата од челика или низа може, због своје тежине, узроковати скупљање цијеле конструкције. У случају деформационих процеса, довољноДа би се исправио дефект, потребно је затезање шарки и причвршћивање лабавих причвршћивача. Уз значајно опуштање платна и губитак интегритета механизама петље, или са њиховим спуштањем, потребна је потпуна замена овог прикључка.

хабање петљи

Феномен настаје као резултат продуженог и интензивног кориштења платна. У суштини, процес је природан. У таквој ситуацији, обавезна замјена производа за нове је, ако је могуће, трајнија и трајнија.

Ако су шарке причвршћене на вратно крило и оквир завртањем са завртњима, њихова замена је технички компликована са знатним потешкоћама. Међутим, у случају када су заварени спојеви заваривања, поступак замене ће бити прилично тежак. У овом случају, бит ће потребно исећи елементе петље користећи бугарски и заварити нове. Осим тога, у процесу инсталације, важно је направити прецизне прорачуне тако да се врата слободно отварају и затварају.

деформација оквира

Овај проблем је решен једноставно - постављањем одстојних клинова испод основе оквира врата.

У случају да очигледне дисторзије још нису очигледне, али постоји непотпуно затварање платна, поправка предњих врата се састоји у замени гумене траке за бртвљење.

корозиони процеси

У случају да метална улазна врата нису била правилно обојена или оштећена заштитним премазом, било би врло вероватно да ће доћи до рђања и процеса труљења. Најчешћа зона њихове манифестације је дно вратакутије У таквим грешкама, процедуре поправке се изводе у следећем редоследу.

Неопходно је припремити боју, течност-растварач, специјалну четкасту млазницу на електродриверу, први премаз, ваљак и четку. Од крила врата уклоните све расположиве арматуре, као и заптивне траке и заштитне елементе унутрашњег плашта.

Помоћу четкасте млазнице врши се темељно уклањање цијелог слоја хрђе и дијела декоративног премаза око захваћеног подручја. Подручје обраде је у сендвичу. Чак иу случају савршене чистоће третиране зоне, потребно је одмашћивање површине. По потреби се врши пуњење уз накнадно чишћење тканине, након чега се цијела површина подвргава прајмеру.

Сликање се врши након потпуног сушења таложеног слоја земље, затим се наноси други слој боје. Поступак се изводи само када се први слој потпуно осуши. Завршна фаза је уградња свих арматура и уградња врата на претходно мјесто.

Ручке за врата

Поправак ручке врата улазних врата врши се у зависности од типа конструкције, као и од типа лома. У сваком случају, процедура не представља посебне потешкоће у присуству елементарних вјештина и стандардног сета алата.

кноб цоллапсед

Ако ручка падне, али његова база остаје на крилу врата, проблем лежи у запорном прстену. Може пасти или се распрснути. У случају пукотине, потребно је замијенити цијели елемент новим.

Имплементиратипоправке, на првом месту са платнених врата уклоњен остатак ручке. Унутар њега је прстен за закључавање. Ако је дио интегрални - потребно је спојити ручке и након монтаже прстена на претходно мјесто монтирати конструкцију натраг на врата.

Ако је запорни прстен савијен, треба га заменити.

Оштећени унутрашњи квадрат

Са оваквом врстом штете на језицима разбијених квадратних квака, једини начин да се поправи ситуација је куповина новог механизма. Стари дијелови се не могу поправити.

заглављени затварач

Такви проблеми у раду механизма кваке на вратима настају услед померања квадрата. У овом случају, поправка ручки врата на улазним вратима је замјена кратког квадрата на дуљи облик. На тржишту постоје прилично дуге појединости, савршено погодне за било коју дебљину платна. Да се ​​прилагоди квадрату за потребну величину довољно да има бугарски или нож на металу.

стуцк пен

Узрок лома ручке која не прихвата изворни положај је оштећење или превртање спиралне опруге. Поступци поправке у овом случају су практично идентични онима са сигурносним прстеном. Да бисте то урадили, уклоните ручицу и замените опружни елемент. Након инсталације, опруга би требала бити опремљена додатном подлошком и закључана прстеном за закључавање.

Међутим, у већини случајева, поправка таквог мањег проблема настаје кроз потпуну замјену дизајна. То је због недостаткапродаја спиралних опруга.

Замена истрошеног плашта

Понекад, са значајним оштећењем платна, поправљање предњих врата захтева делимичну или потпуну замену завршног материјала. Пре почетка рада потребно је израчунати да ли има смисла делимично обнављање или је вредно завршити замену врата за тапацирање.

Најпопуларније методе рестаурације су:

 • Сликарство. Тренутно се ријетко користи;
 • Пресвлаке од вештачке коже. Прилично јефтин и популаран начин који обезбеђује додатну топлотну изолацију пројекта;
 • Ламинатна облога. То је веома јефтин начин, али има много предности;
 • Прашкасти премаз.

Ова метода повећава јачину платна на вријеме и стабилност структуре на оштећење. Међутим, практично је немогуће обавити такав кућни третман.