Поправак гвоздених врата, замјена браве властитим рукама, могући проблеми и њихово отклањање

Уградња металних врата - рјешење за многе проблеме у сигурности стамбеног простора. Данас су модели издржљиви и поуздани. Али нема ничега вечног на овом свету, и пре или касније се испоставља да су метална врата почела да се презиру безбрижно, она је зашкрипала петље и ивица тканине прикачена за под, тканина се почела затварати тек након примене одређеног напора, закључавање је било тешко. Зато је време за поправке гвоздених врата.

Изградњу металних блокова по редослиједу дрвених колектора и кварова који се појављују у њима је много теже поправити. Али ипак, пре него што кренете на куповину нових врата, вреди покушати поправити постојеће. Дефект не мора бити толико озбиљан да би постао безусловни узрок замене целокупне јединице врата.

А ако је квар уочен на вријеме и не допушта му да напредује, онда се не можете обратити за помоћ чаробњаку, него то урадите сами.

Подјела и узроци њиховог настанка

Довођење металних врата у неисправно стање могу бити и спољашњи негативни фактори и грубо руковање током рада. Највећу штету проузрокују фактори као што су:

Механичка оштећења

У ову групу спадају акције као што су снажно прскање при затварању врата, груба примена силе, трзаји и снажан притисак. Такође, покварени су покушаји хаковања. Узео заједно, може довести до клизања врата платна, облопливанииу вањски премаз и убрзати појаву хрђе.

температурне разлике

Приликом уградње врата, у циљу уштеде новца, степен облагања је често искључен заштитним смјесама које су намијењене заштити платна и кутије од високих и ниских температура. Одсуство заштитног слоја доводи до ширења или сужавања тканине, због чега долази до деформација и пристрасности.

висока влажност

У регионима земље са годишњом високом влажношћу, овај негативни фактор треба узети у обзир приликом постављања нових гвоздених врата. Мора се извршити процедура која се наноси слојем влаге. Ако се то не уради, нова тканина ће брзо реаговати на влажну околину, појавит ће се мрље од хрђе, као и могућа деформација или опуштање тканине.

Поред тога, треба имати у виду да је радни век платна, почетни лош квалитет производа или грешке у његовој инсталацији, као и заједнички именитељ браве на вратима.

Могућност самосталног поправљања металних врата зависи од нивоа сложености инструмента, чија употреба може бити потребна. Радове који се изводе чекићем, ножем, одвијачем и шмирглом који су присилили чак и особу, прво је узела алат. Међутим, корекција дефекта заваривачем је боље да се повери господару, јер независни експерименти не само да могу довести врата до потпуне неефикасности, већ и коштати здравља, па чак и живота.

Могући проблеми и њихова решења

Списак могућих проблема није укоренпосебна сорта. Слабости металних врата су:

систем констипације

У случају да је стандардна брава инсталирана без додатних уређаја за закључавање, неће бити тешко промијенити је, довољно је купити механизам истог дизајна. У присуству сложеног система са вертикалним закључавањем делова је боље позвати чаробњака, независно у овом случају, не можете се носити.

додатна опрема

Ово укључује све додатне делове врата: ручке, ока, шарке. Замена ручке или утичнице је сасвим изводљива за све. У случају отказа петљи, поправак жељезних врата треба обавити што је прије могуће, иначе ће се платно сагнути, и неће бити лако вратити га сам.

Кутија за врата

Оквир врата прихвата већину терета. Флуктуације влажности и температуре, скупљање куће и напади силом: све то може довести до изобличења кутије или промјене његове конфигурације. У овом случају, боље је да не водите рачуна о поправљању гвоздених врата.

цанвас

У великој већини случајева тканина остаје најјачи и најиздржљивији елемент конструкције, максимална поправка која му је потребна - то је замјена за завршну обраду или облагање.

Ако приметите промене на вратима на време и тачно знате шта то може значити, поправка ће коштати најмање трошкове сила и финансија. Најчешћи проблеми су:

ломљење дворца

Најчешћи проблем који захтева поправку гвожђавратима, ту је замена брава које се не испоручују. У зависности од система уређаја за закључавање, потребно је да замените само језгро или потпуно демонтирате цео механизам и ставите нови.

Цилиндричне браве обично не захтевају потпуну замену, нити чак треба да додирују завртње који држе браву. Довољно да одврнете вијак за причвршћивање на крају врата, уметнете кључ и окренете га на под окрета како бисте извукли ларву. Нова ставка се убацује на исти начин, само обрнутим редоследом.

Тип закључавања типа судара ће се више бринути, поправак је прилично тежак. А ако немате кључ за поновно кодирање, онда морате да замените цео механизам. Главна ствар је да одаберете браву која одговара димензијама и дизајну.

Браве сигурног типа у случају квара захтевају уклањање унутрашње облоге и винтаге облоге. Осим тога, трошкови поправке самог дворца ће бити прилично скупи. Према томе, према комбинацији фактора, можда је јефтиније купити нова врата.

Кварови лошег рада браве могу бити и пијуцкајући петље. Ако је платно мало на њима, а пречке се не поклапају са уторима одговарајућег дела, довољно је подесити ниво платна и закључавање ће поново нормално радити.

Понекад се замак почне заглавити у отвору врата, у овом случају га је лако подмазати.

Свинг врата

Ова незгода проглашава се дословно одмах након појављивања. Хоће ли на поду и вратима бити видљиви трагови огреботина, од врата ће се повући хладноћа, боље ће се чутивањска бука, а отварање ће бити праћено неугодним шкрипањем. Као резултат, метална врата ће престати да обављају своје функције. Узроци дисторзије су различити, сходно томе, приступ рјешавању овог проблема је различит.

Велика тежина врата

Због велике тежине метала, гвоздена врата се увек разликују по маси. Уз најмањи прекршај технологије уградње или неисправног материјала шарки, крило врата постепено тоне и долази до пристраности, због чега настају сви други проблеми. У овом случају, једини излаз је замјена петљи јачим моделом.

Носење шарки за врата

Као шасија саме јединице врата, шарке се троше много раније. Лакше је и практичније мењати покретне шарке врата. Да бисте то урадили, потребно је само да одврнете причврсне вијке и подлошке. Приликом куповине нових петљи је важно да се побрине за чврстоћу материјала и квалитет производње. Ако су доступне петље направљене од издржљиве легуре, а проблем је само у причвршћивачима, довољно је замијенити причврсне вијке и подлошке новим.

скупљање структуре

Уградња гвоздених врата у нове зграде прије скупљања зграде често доводи до чињенице да врата нису само платна, него и врата. Овај проблем се решава убијањем клина у простору између кутије и зида.

Појава трагова хрђе

Корозија је познати непријатељ метала. Посебно је подложан заваривању. Квалитетно израђена гвоздена врата увијек су прекривена антикорозивном композицијом и смјесомза хидроизолацију. Кршење технологије извлачења бар једног заштитног слоја доводи до брзе појаве рђе. Поправак у овом случају треба извршити што је прије могуће, јер корозија брзо нагриза метал, а лист у кратком времену дође у потпуну штету.

Рад на уклањању корозије не ствара велике потешкоће, али је прилично напоран. Са њима се може самостално носити, за то је потребно:

  • Уклоните декоративни премаз, заптивач и грејач;
  • Обришите ољуштену боју и велике комаде рђе четком;
  • Са брусним папиром и брусилицом, очистите захваћено подручје сјајем;
  • Деконтаминирати било који растварач, осушити у затвореној просторији;
  • Нанесите кит за аутомобил;
  • Уклоните све неправилности са површине и брусног папира са брусним папиром, али је боље ходати са финим млином за љуштење;
  • Након тога површина је покривена водоодбојним прајмером и обојена бојом по вашем избору.