Пластична врата: клизни простор, протупожарна заштита, прибор за њих, фотографије у унутрашњости

Огромна популарност метал-пластичних конструкција је сасвим разумљива својом високом функционалношћу, практичношћу и пријатним изгледом. Пластична врата могу имати различите типове дизајна. Уобичајен је само материјал од којег су направљени. И пре него што одаберете врата за себе, треба погледати неке од карактеристика ових производа.

Карактеристике дизајна

Вриједи схватити да је принцип производње, а потом и функционирање различитих типова пластичних врата, упечатљиво другачији. Таква врата могу имати структуру за отварање или клизни систем тенде.

Постоји мишљење о постојању ватросталних структура, али због карактеристика ПВЦ материјала такав производ није могуће направити. Међутим, пластични елементи су често присутни као вањски елемент за обраду у случају када су протупожарна врата израђена од дрвета. При избору таквих врата треба узети у обзир високу токсичност ПВЦ материјала током сагоревања.

предња врата

Производ је базиран на кутији и платну, међусобно повезанима уз помоћ специјалних додатака и шупа, захваљујући којима пластична врата проналазе много функционалности:

  • режим ваздуха;
  • функција микроталаса;
  • Поправљање позиције.

Најважнији елементи пластичних врата су детаљи окова, као и најтврђи, јер је управо он одговоран за температуру и звучну изолацију читавог блока врата. Додатна опрема такође доприносиквалитативне перформансе функционалног производа и трајање његове ефикасне употребе. Приликом избора делова, који укључују све механизме малих врата, главна ствар на коју треба обратити пажњу је поузданост произвођача.

Платно од пластичних врата, чији је главни елемент двоструко стакло и сендвич панел, бира се на основу намјене производа. Када се користе као улазна врата боље је покупити трослојну стаклену плочу и дебели слој сендвич панела. Такође, није сувишно инсталирати на стакло елементе за уштеду енергије. Приликом уградње пластичних врата у унутрашњост, број камера се може смањити на један. Сендвич панел у унутрашњости такође треба да буде инсталиран не тако чврсто као код улазних врата. И можете га одбити, чинећи пластична врата готово потпуно декорисана или затамњена стакла (ова опција се види на слици испод).

клизни системи

\ т

Клизна пластична врата се састоје од панела (истог типа као и дизајниран) и посебног механизма котача који олакшава отварање и затварање мреже. Будући да је приликом израде панела могуће користити различите комбинације материјала, користити било који облик, фотографију или цртеж као декор, такав дизајн пластичних врата се лако може комбиновати са доступним ентеријером у просторији.

Платно може имати не само раван облик, него и закривљени облик који је врло удобан за употребу када се монтира у кутну зону. Таква пластикаВрата клизног купе система се лако примењују скоро свуда. Једини изузетак је лучни улаз.

Погонски механизам таквих слика састоји се од неколико елемената, укључујући:

  • Усмерена шина;
  • механизам ваљака;
  • Чепови.

На основу дизајна, клизна пластична врата имају различите механизме за причвршћивање погонских елемената. За купе на вратима монтиране су две вођице, што чини конструкцију поузданијом, али истовремено постоје и неке неугодности. Дакле, присуство прага ствара могућност да се спотакне на њега, а када се инсталира усмјерава на дубину пода у отворима ће се акумулирати смеће, што спречава исправан и ефикасан рад механизма. Упркос томе, пластична врата са доњим вођицама су веома популарна. Поред поузданости причвршћивања, крпе пружају добар степен звучне и топлотне изолације.

Најпопуларнији систем који користи само горње трачнице. Пошто је водилица изложена озбиљном напрезању, за такве сврхе се користе метални елементи за причвршћивање, а број утора директно зависи од броја тканина. Често се умјесто жљебова користе појединачне водилице. Ово је нарочито потребно када се платна крећу раме уз раме. Приликом помицања пластичних врата за вријеме отварања у супротним смјеровима, допуштено је причврстити крпу на једну трачницу.

Предности врата од метала и пластике

Једна од главних заслуга,који поседује пластична врата, може се сматрати њиховом отпорношћу на хабање. Захваљујући алуминијумском профилу, прекривеном слојем пластике, они нису изложени деформационим процесима током употребе, а такође су у стању да издрже јак утицај. Осим тога, материјали који се користе у производњи кистова, практично не теже таквом процесу као што је корозија. Захваљујући томе, пластична врата су једна од најбољих опција за уградњу у купатилима и другим просторима са високом влажношћу.

Несумњива предност клизних пластичних врата је широк спектар облика, величина и боја у којима се могу извести. Истовремено, брига о крпама је врло једноставна: глатка површина се врло лако чисти од прашине и прљавштине.

делови

Прибор за пластична врата укључује профилне системе, механизме за закључавање, спојнице и пуњење платна. Код израде унутрашњих врата, систем профила има минимални могући степен чврстоће, ау случају монтаже балконских врата, оквир је нужно лаган. Врата од пластике, која обављају функцију улаза, подвргавају се додатној арматури уз помоћ челичних кошуљица, које се налазе у вањским коморама оквира.

Поред главног профила, у дизајну пластичних врата коришћени су додатни елементи у облику облога, експандера или плиме. Такви дијелови израђени су од поцинчаног челика и помоћни су елементи цјелокупног дизајна.

ЦастлеМеханизми се користе не само да би се спречило нежељено продирање у кућу или просторију, већ и помогло притискању врата, обезбеђујући заштиту од промаје и правилног рада заптивних елемената. У пластичним вратима која се користе као унутрашњи панел, систем за закључавање се примењује на само једној тачки, а истовремено је и 3 мм. Улазна врата су опремљена браварским механизмом са бравом у 3 тачке. Својства против провале се повећавају због попречних носача.

Пластична врата су обавезно уграђена са својим функционалним захтевима са прикључцима. У астрономским системима, главно оптерећење носи петље, осигуравајући не само глаткоћу стазе, већ и бешумност поступка отварања и затварања платна.

Пластична врата су често опремљена затварачем који спречава оштећење конструкције услед оштрог затварања. Такав механизам је жељезна кутија са науљеним и постављеним унутар елемента опруге. Стабилна брзина рада осигурана је уградњом температурних вентила. Такође, у затварачу су уграђени заштитни елементи који штите механизам од повећаног оптерећења.

Кваке за врата се бирају на основу типа конструкције пластичних врата. Орнаиа платно може бити у потпуности опремљено механизмом за гурање са уграђеном бравом или одскочном масивном закривљеном ручком. Главни захтев за производе је њихов квалитет и трајност. Међутим, акомонтирана пластична врата клизног типа, један од обавезних услова за исправно функционисање конструкције је присуство не избочених изнад платна оловке, већ је продубљено унутра. Нарочито се овај захтев мора поштовати за врата која су скривена када се отварају за другу.

Основни услови који вам омогућују да покупите трајна пластична врата, је обавезна инсталација квалитетних арматура, која у сваком случају не би требала бити економична. Такође, приликом уградње стаклених елемената боље је узети барем двокоморни систем, који ће осигурати звучну изолацију и одржавање угодне микроклиме у просторији.