Пластична унутрашња врата: клизна и у равнини, бела и обојена, фотографије у унутрашњости

Готово све стамбене зграде обавезно инсталирају унутрашња врата, која служе као нека врста сепаратора расположивог простора. Данас, многи власници воле да инсталирају пластична унутрашња врата, која имају низ неоспорних предности међу аналозима.

Постоји заблуда да пластична врата нису погодна за унутрашњу употребу. Упркос томе, пластика је синтетички полимер, потпуно безопасна за људе. У многим земљама се чак препоручује уградња врата од поливинилхлорида у предшколским установама, болницама и другим јавним мјестима.

Од прошлости до данас

Чак и прије 15 година, пластични прозори или врата сматрани су готово луксузним предметом. Да, и било је врло проблематично купити их. А они који су имали среће да пронађу сличне производе били су приморани да плате пристојну суму новца. Поред тога, унутрашња врата од пластике су била далеко од највишег квалитета.

У овом тренутку, издавање налога за производњу пластичних врата неће представљати никакве посебне тешкоће. Довољно је само контактирати компанију са потребним профилом и одредити величину вашег улаза. Поред тога, добија се могућност да покупи материјал жељене схеме боја, тако да врата нису радикално искључена из укупног ентеријера.

особине ПВЦ-а

Ови производи имају много предности, међу којима се може разликовати:

Разноликост опција дизајна и богате палете боја

Цанвас цанбити солидан и комбинован. Боја површине може бити представљена у било којој боји. Најчешће коришћена опција је бела и опонаша природно дрво.

Једноставност рада и трајност

За чишћење таквих врата уз помоћ обичног сапунског раствора и тканине, не треба додатно премазивање лаком и лаком. Њихов изглед остаје дуги низ година, издржава тешка оптерећења. Таква врата се не плаше честих отварања и затварања.

снага

Наравно, може доћи до оштећења конструкције. Међутим, потребно је уложити много напора. Чак и са снажним физичким дјеловањем, површинска деформација ПВЦ врата можда неће бити.

Влага и пријатељство према околини

Премаз не упија влагу, што омогућава уградњу пластичних унутрашњих врата у просторијама са високом влажношћу (на пример, у купатилу). Бројне фотографије то потврђују.

Током експлоатације ПВЦ не емитује токсичне супстанце у ваздух, тако да не представља опасност за животну средину и људе.

Врата од пластике не пропуштају гласне звукове и хладан зрак. Могу се инсталирати у свакој просторији куће.

Данас, дизајн унутрашњих врата постаје све популарнији. Наравно, међу њима се најчешће купују бела пластична врата. Међутим, ако желите, можете наручити и израду врата и других нијанси за које је најпогоднијеунутрашњост унутрашњег простора.

Једнако важна је и чињеница да су ПВЦ врата произведена у најзахтјевнијим условима. Захваљујући примени нових технологија и савремених материјала, за кратко време можете направити прави модел врата највишег квалитета. Ове нијансе повољно разликују ПВЦ врата од слика израђених од дрвета или других материјала који захтевају дугу и компликовану обраду сировина.

Класификација по врсти отварања

Произвођачи ПВЦ производа су у могућности да постављају унутрашње платно различитих конфигурација и комплетних сетова.

Пластична клизна врата - савршена опција за оне станове са ограниченим простором. У малим становима једноставно нема мјеста за слободна отворена врата. Приликом монтаже типске конструкције причврстите посебну шину.

Његова локација није фундаментална. Међутим, треба имати у виду да је најбоља опција уградња шина са обе стране (горњи и доњи), јер у случају причврсног водича са једне стране, врата се могу ротирати током процеса, производећи специфичне звукове. Једини недостатак овог дизајна је постојање размака између крила врата и кутије, што резултира могућношћу продирања у просторије, звукове или свјетло.

Врата врата су класична опција. Овај модел је најпопуларнији међу потрошачима, јер је апсолутно универзалан. Прије него што можете купити крпу за врата, вриједи размислити која ће се страна врата отворити. Требам озбиљноПитајте ово питање, јер избор окова и елемената за причвршћивање зависи од тога. Треба имати на уму да је за отварање таквог модела врата неопходан слободан простор који није увек могуће обезбедити.

Клизна врата су платно које се отвара са обе стране. У становима су постављени врло ријетко. Углавном, могу се наћи на јавним мјестима (супермаркетима, жељезничким станицама, итд.), Гдје се претпоставља да ће руке људи бити заузете.

Склопива врата - имају друго име "хармоника". Карактеристика оваквих врата је присуство одређеног броја вентила, који се приликом отварања врата преклапају. Покретање панела се врши захваљујући монтираној шини. У становима са ограниченим простором, ова врата ће бити једини спас и начин подјеле животног простора на самосталне просторије. Међутим, треба имати у виду да звучна и топлотна изолација таквих врата није најбољег квалитета, а вијек трајања овиси о поузданости покретних елемената.

Број браве на вратима може бити различит, што вам омогућава да одаберете још неколико подврста врата: једно - и шкољке. Штавише, свака половина се може поделити у неколико делова, од којих сваки има своје петље, па чак и браве. Поставите слична крпа за врата обично у пословним просторијама.

Обично су ПВЦ врата правоугаоног облика. Међутим, могуће је купити лучна врата, која ће трајати дуго времена, од сличног производа из других материјала.То је због флексибилности профила који лежи у срцу дизајна.

Исти поклопац врата може бити у потпуности израђен од ПВЦ-а или може бити дјеломично остакљен. Делимично остакљење изгледа много удобније у ентеријеру. Међутим, то је ствар укуса, тако да сви сами одлучују како ће изгледати будућа врата.

Правила за избор ПВЦ врата

Избор између пластичних унутрашњих врата за ваш дом, наравно, желим купити платно, које ће трајати дуги низ година и неће захтијевати поправке. Да би сва очекивања била оправдана, посебну пажњу треба обратити на две главне тачке, и то:

Профил. Користи се исто као иу производњи прозорских оквира. Међутим, број камера утиче на квалитет звучне изолације. Предност имају произвођачи као што су КБЕ, Тхиссен, Рехау, Века, који су лидери у индустрији.

Додатна опрема - ту спадају шарке за врата, браве, оловке. Ове, чини се, ситнице, директно утичу на трајност рада било којег крила врата, без обзира на материјал његове производње.

Мерење и инсталација

Још је важније направити одговарајућа мјерења врата, узимајући у обзир све нијансе. Повјерити овај догађај професионалцима. Фирме које су званични представници произвођача ПВЦ врата обавезно су повезане са особљем стручњака за мерење. Заиста, тачност мерења зависи од коначног резултата.

Правилност у извођењу инсталационих радова ће сачувати главна својства крила врата, односно топлотну и звучну изолацију. Практичност и трајност даљњег рада унутрашњих врата зависи од квалитета извођења читавог низа припремних и монтажних радова. И немојте заборавити на усклађеност врата са сигурносним захтјевима, што није ништа мање важно од њихове естетске привлачности.

Упознајући се са горе наведеним материјалом могуће је безбједно ићи у потрагу за потребним варијантама унутрашњих врата, дефинисаних палетом боја и конфигурацијом. Што се тиче цене готових производа, врата овог типа су прилично доступна најширем делу становништва.