Пероксид за базене, својства водиковог пероксида

Да ли сте срећни власник базена у својој вили за одмор? Онда морате да знате како да чистите воду, шта да користите и шта да радите након чишћења.

Приближно сви поступци обраде воде у базену могу се подијелити у три групе: механичке, кемијске и методе помоћу ултраљубичасте стерилизације. Није препоручљиво користити само једну методу, јер се једноставном филтрацијом не могу ријешити бактерије у води, а својства водиковог пероксида не могу се носити с грубим нечистоћама. Најбоље је комбиновати неколико метода.

Пре него што кажете о предностима водоник пероксида за базен, неопходно је бавити се системима филтрације. Савремени свет разликуједве главне групе:

1. Механичка.Ово је најјефтинији метод чишћења. Вода се може филтрирати, а зидови воде опрати тканином или усисивачем. Сада велики избор таквог уређаја.

2. Озонација.Сматра да је метода веома квалитативна и ефикасна. Нема недостатака. Користећи га, нећете добити никакве алергијске реакције, неће бити страшног мириса или било чега сличног. Једини минус су високи трошкови, понекад чак и пренасељени.

Најпопуларнејши начин чишћења воде - хемијски

1. Хлоринација.Цијена ове методе је мала, чишћење је одлично. Хлор убија многе бактерије, али има читаву листу минуса: страшан дуготрајан мирис, алергија, потреба да се предузму меребезбедности.

2. Бронзинг. Такви производи без мириса уништавају све штетне микроорганизме.

3. алигидус.Средства за борбу против морске алге и лош мирис воде.

4. Активни кисеоник.Беспрекорно четкање базена, без оштрог мириса, боје, уништава све елементе у траговима, али повећање његове дозе може довести до опекотина.

5. Бакар сулфат.Очисти воду савршено. Али његово предозирање може изазвати тровање тела са тужним посљедицама.

Предности и недостаци пречишћавања воде хидроген пероксидом

Водоник пероксид за базен је један од најпопуларнијих метода обраде воде. Све је то због ниске цене и приступачности. У медицини, течност се користи за дезинфекцију рана. Она такође деконтаминира воду у резервоарима. Када чистите, постаје светло плава боја. Потребно је посматрати дозу лека. За 1 литру воде = 0,1 мг пероксида.

Као што је већ поменуто за бољу квалификацију, боље је користити неколико метода истовремено. Размотрите једну од опција за пречишћавање воде са пероксидом.

Зидове и дно резервоара треба третирати одговарајућим инвентаром. Након тога у воду треба додати водиков пероксид, који се раздваја у воду и слободан кисеоник. Такво окружење постаје неподношљиво за бактерије, не могу више тамо да живе.

Поступак се понавља по потреби, не заборавите дозу. Ефекат оваквог третмана водом може трајати неколико месеци.

Након догађаја, базен не користијош увек можете имати пар дана.