Пећна пећ: 5 фаза изградње

Приликом одабира или изградње пећи на отпадном уљу, треба узети у обзир површину просторије коју ћете гријати, а умјесто дрвених пламеника за гријање можете користити уљни слој. Котларница за гријање нема посебних потешкоћа тијеком градње, а њезина употреба је апсолутно сигурна. Главно је да се поштују одређена правила безбедности.

Карактеристике, предности и недостаци нафтних пећи

Пећ нафте ради на преради нафтне индустрије. Економски је корисно за гријање. За нафтне пећи, не користе се дизел, бензин, растварачи, керозин и друге запаљиве супстанце.

Пећи на пећи раде на начин директног загревања ваздуха који се налази у систему. Уређај има 2 коморе за сагоревање. Први се користи за сагоревање уља. Као резултат тога, постоје запаљиви парови. Они се шаљу у други одјељак и мијешају са зраком. Гасови гори и ослобађа се много топлоте.

Стијене за подмазивање су прилично велике, па је пожељно унапријед размислити о његовој будућности

Такви пројекти се не користе за зграду. Они савршено греју комуналне просторије, гараже, стакленике.

Правилан рад пећи је обезбеђен са добрим дотоком ваздуха. Прва комора је опремљена специјалним затварачем. Користи се за контролу снабдевања кисеоником. Повезивање две коморе пролази кроз цев. Направљена је од рупа величине 1 цм за довод ваздуха у други одељак.

Предности нафтепећи:

 1. Сигурност, јер се пали само пара, али не и нафта;
 2. Једноставна инсталација и употреба;
 3. Не појављује се чађа и трава током рада уређаја;
 4. Јефтиније, као што то можете учинити са брошурама властитим рукама.

Међу минусима су повећани захтјеви за складиштење горива. Уља се складиште у загрејаним просторијама, јер на ниским температурама материјал губи својства. За ложиште је потребно примијенити искључиво филтрирано уље, које је потребно купити засебно. Ако узмете обичан тренинг, онда код куће није могуће постићи потребну чистоћу материје.

Врсте рада котла на лож уље

Једноставна пећ може се направити самостално. Постоји неколико опција за имплементацију замишљеног. Сваког карактеришу његове посебности, предности и недостаци.

Различити котли за ложи:

 • плинске боце или челичне лимове;
 • систем са додатним пуњењем;
 • Пећ с горивом за капање.

Лакше је извести крути плински цилиндар, дебеле цеви или челичне лимове. Додатни компресор има неких потешкоћа са опремом, јер захтева инсталацију вентилатора. Користи се за снабдевање кисеоником у другом одјељку. Најбоље је инсталирати такав котао у гаражи, радионици.

Вентилатор контролише квалитет сагоревања гаса и омогућава да се топлота равномерно расподели. Ово је одлична опција за брзо загревање просторије.

Котлови за лож уље морају бити инсталирани у затвореном просторуна такав начин да нема директног контакта са унутрашњом обрадом

Снабдијевање са капљицама горива је тешко обавити од стране особе без одређених знања и вјештина. Овде су вам потребни професионални цртежи. Али ако обавите сав посао, онда набавите веома економичну и ефикасну чудо пећи.

Принцип рада грејања на отпадна уља

Компактне пећи ће помоћи у уштеди на грејању у канцеларији. Различите опције пећи могу бити неколико. Правилна инсталација захтева озбиљан приступ и темељито проучавање котла.

Начин на печата:

 1. Лопатица за утовар је представљена камером на дну пећи. Повезује се са резервоаром и формира отвор за довод ваздуха.
 2. Ложиште се налази у средини дизајна. Наизглед, ово је цев са отворима кроз које пролази кисеоник.
 3. Плинови се спаљују у горњој комори. Ова комора је повезана са комором, која преусмерава производе рафинације горива.

За уљне пећи потребно је опремити димњак дужине 4 м. Монтажа осигурава само вертикални положај. То је због чињенице да се при сагоревању гасова ослобађа много чађи, која остаје на зидовима димњака. Хоризонтално постављање ће ускоро бити засићено. И то може довести до гутања угљен моноксида у кући и тровања. У кући се решавају мале кривине објекта, али се на улици димњак налази само вертикално. На крају димњака инсталирајте поклопац.

За пунугасови за сагоревање морају строго следити упутства.

Када се користи водена јакна за пећ, користити челик отпоран на топлоту, дебљине најмање 4 мм. Горњи део се највише загрева. Вредност је до 750 степени. Стога је за коло у овом делу потребно користити прилично густу челик.

Загревање на отпадно уље сопственим рукама из плинске боце

Најлакши начин да се направи штедњак на гасни цилиндар. Резултат је снажан и издржљив дизајн. Балон има дебеле зидове који трају дуго времена. Такав уређај може загријати до 90 квадратних метара.

Да би направили буржоазију из гасног котла, требало би да користите машину за заваривање и бугарску

За рад ће бити потребно интегрисати цилиндар од 50 литара са дебљином зида од 1,5 цм, а већи индикатор ће негативно утицати на загревање опреме.

Пећ из цилиндра не захтева присилну циркулацију ваздуха. Гасови у коморама се померају гравитацијом. Такав котао може бити непропустан за воду. Једноставни системски цртежи су слободно доступни. За конструкцију грејног тела је потребан балон, цев за димњак, бушилица, заваривање електродама, бугарски са круговима за сечење и брушење, боја отпорна на топлоту на метал.

Фазе конструкције котла из цилиндра:

 1. Уз помоћ бугарског, одсечен је горњи дио дизајна;
 2. Затим су ножице заварене од дна у дужини од 20 цм;
 3. У горњем делу налази се отвор у који је уметнута цев, која је повезана са димњаком;
 4. Још једна ствар је учињенарупа опремљена затварачем;
 5. У исеченом делу се користе рупе величине око 6 цм које се користе за пуњење горива.

Завршна фаза ће бити фарбање дизајна бојом отпорном на топлоту. Редослијед извођења радова није посебно тежак. На врху структуре можете изградити мали локалитет, који се може користити за пословне потребе (припрема топле воде). Оптимални облик локације је округли или правоугаони.

Како направити пећ за уље од челичних лимова

Алтернатива цилиндру су челични лимови. Ово је популарна опција за гаражу или радионицу. Ово није само одличан грејач, већ и штедњак. Посебно је задовољан малом величином грубог.

Използване на голове за человека:

 1. За почетак погледајте цртеже.
 2. За поклопац и дно се узима материјал дебљине 6 мм. За зидове је довољно 4 мм. Могуће је извршити радове на бугарском.
 3. Из челика од 4 мм се реже трака која је у ширини 11,5 цм и формира прстен пречника 34 цм, а кроз заваривање гаси се цев за резервоар.
 4. Затим се креира круг који делује као поклопац. То су фиксни углови метала.
 5. Од челика, дебљине 6 мм, изрежите два круга од 35 цм
 6. У средини круга налази се рупа за димњак. Следеће је још једна рупа за довод горива.

Затим је опремљен дно резервоара. Круг дебљине 6 мм се реже. Треба да се повучемо за пар центиметара од ивице и направимо рупу задимњак Опремљен је тракама дужине 13 цм, што резултира појавом цеви пречника 10 цм. Следећа је партиција. Преграда је постављена у круг пречника 35 цм

Затим се вратите на прву цијев која је већ довршена. На дну бушите рупе. Ова цев може бити повезана са поклопцем. Цијев треба бити у строго вертикалном положају.

Нема заваривања цеви и поклопца. Довољно је пристајање.

За пећ је боље одабрати дебље металне плоче

Затим спојите 2 дијела спремника без заваривања. За заптивање користите посебан прстен. Затим заварите на цев са отворима за дизајн за пуњење горива, ас друге стране - капацитет прстенова је повезан. Рупа за изливање је опремљена малим поклопцем. Завршна фаза је постављање димњака.

Безбедност у случају грејања на отпадна уља

Пећи за пећи могу имати одређене опасности од пожара. Због тога употреба дизајна има низ захтева и правила. Важно је да се упознате са њима за безбедан рад конструкције.

Нијанси за безопасност:

 1. Пре почетка коришћења проверите перформансе конструкције;
 2. Током рада није потребно додавати уље;
 3. Када се уређај охлади, можете додати гориво;
 4. Није потребно смјестити запаљиве материјале у близини пећи;
 5. Не стављајте стране предмете на пећ.

Најбоље је користити ове бургере од црног уљагараже Ово је економична опција за грејање. По жељи, могуће је повезати бојлер на систем или опремити простор за кување.

Принцип рада пећи на испушном уљу (видео)

Котлови за опорабу за приватну кућу су економични гријач за помоћне просторије. Дизајн који је направљен сам се савршено уклапа у гаражу, радионицу и било коју другу просторију. За изградњу је потребан стари плински цилиндар или метални лимови.