Како направити стакленик из поликарбоната: 5 фаза

Саће од поликарбоната имају дуги вијек трајања и привлачан изглед.Влажна подручја са копном - одлично мјесто за вртларство. Данас многи воли узгајање разних биљака и поврћа. Али климатски услови у нашој земљи су толико јаки да проклијавање топлотних биљака на отвореном тлу често пропада. Поликарбонатни стакленици и расадници дају прилику да узгајају биљке, засаде их у рано пролеће и добију неколико жетви за једну сезону. Можете самостално направити стакленик или стакленик. Али важно је запамтити да поликарбонатни стакленик има своје предности и недостатке.

Како покрити стакленик из поликарбоната

Стакленик - алтернатива стакленику. Модерна технологија вам омогућава да користите најновија достигнућа. Поликарбонат је релативно млад материјал прилагођен за производњу пластеника и пластеника. Најважнија ствар код производње стакленика од поликарбоната је производња квалитетног оквира.

Пластичне конструкције могу бити два слоја: монолитна и ћелијска, односно имати једнослојну или двослојну структуру.

Пре него што купите поликарбонат, измерите стакленике и снимите их на папиру

Сорта ћелија се одликује дизајном од два листа, између којих постоји компримовани ваздух. Он је тај који пружа поуздану заштиту од продора у бојлер. Овај материјал је толико јак да се не може оштетити тешким кишним олујама, градом или јаким ветровима.

Какопокријте стакленике властитим рукама:

 • Уверите се да је материјал затегнут и да не ствара пукотине. Мора се узети у обзир присуство преклопних врата.
 • За израду лука, плоча од поликарбоната се савија преко правца ћелије.
 • Важно је направити чврсти скелет. Па, ако се основа не узме стабло, тако да на крају умире, што доводи до оштећења стакленика. Не узимајте и јефтине цинковане профиле. Најбоље је да се титанијум узме као основа за профил. Најбоље је користити вијке да осигурају профил.
 • Најбоље је инсталирати стакленик у јесен или прољеће. У том периоду је најпогоднија температура за поликарбонат.

Израчунавање броја материјала треба извршити прије почетка рада. Важно је израдити акциони план и одредити будући дизајн стаклене баште. Правилно израчунати количину материјала помоћи ће онлине калкулатор. Генерално, округли облик оквира се користи за израду стакленика. Слике са варијантама дизајна можете наћи на интернету.

Изградња стакленика поликарбоната из цеви

Сакупљање стакленика из модерног материјала је врло једноставно. Свако може то да уради сам, пратећи упутства и савете које је дао професионалац. У почетној фази поправке важно је водити рачуна о заштити поликарбоната од утјецаја прашине, прљавштине и влаге.

Причвршћивање посебног транспарентног профила у облику слова П омогућиће вам да поуздано заштитите поликарбонат уз побољшање естетског изгледа стаклене баште.

Могуће је изградити стакленике и из старих и из нових цеви

Најважније је направити солидну основу. За означавање ће вам требати истегнуте игле и кабл. Уз помоћ вртног бума направите посебне рупе. Цеви спремне за димензије су постављене у рупе, прекривене песком и добро увучене.

Како градити зидове стакленика:

 • Стубови су импрегнирани посебном импрегнацијом која их штити од уништења.
 • Плоче су израђене од оквира за стакленик правокутног карбоната, који причвршћује стубове.
 • Поклопац крова може бити унапријед растегнут шипкасти оквир.
 • На дну оквира су галванизиране гвоздене траке.
 • Технологија уградње бочних слова је једноставна - они су изрезани по величини и причвршћени вијцима.

Лагане плоче дебелог поликарбоната леже савршено и стварају поуздану превлаку која вам омогућава да узгајате биљке које воле топлину од раног пролећа. Стакленик се може уредити ближе кући, а онда се може користити за додатно гријање. Важно је напоменути да у различитим регионима материјали за стакленике морају одабрати одговарајуће временске услове. На пример, добри уралски стакленици морају бити двоструки. Твер и Јужни Сахалин ће се значајно разликовати од њих. Полутрајна инсталација ће вам омогућити да направите стакленик уз минималне трошкове.

Врсте стакленика од поликарбоната

Да би направили стакленик сам, прво је потребно припремити темељ за то. Темељи могу бити направљеникамени рубници, блокови од пене, газирани бетон и цигле. У присуству растреситог тла, боље је обавити полагање темеља око периметра.

Присуство густог тла неће се мучити, и извести полагање са одвојеним колонама које одређују ниво.

Најскупљи, али и најпоузданији - темељ, направљен од монолита. Направљен је на ободу стакленика. Таква подлога је врло поуздана, није страшна дисторзија, не захтева поправку. Велики трошкови су да је стакленик стајао много година.

Шарке поликарбоната се могу разликовати по облику, структури и величини

Типове конструкциј рама:

 • Лучни.Прекрасни дизајни смањују оптерећење темеља и не дозвољавају да снијег остане на крову стакленика. Сличне конструкције се и даље користе у гаражи.
 • У облику куће.Има двоструки кров и вертикалне зидове.
 • Правоугаони.​​Дозволите да направите стакленик различитих величина.

Оквири могу бити од дрвета, цијеви или поцинкованих профила. Дизајн је веома погодан, јер се може чистити за зиму и преносити са места на место. Од великог значаја за избор величине оквира је ткање. Величина трга града је веома важна - то треба узети у обзир у вријеме планирања изградње стакленика.

Округли стакленик од поликарбоната

Да бисте инсталирали округли стакленик, прво морате водити рачуна да инсталирате оквир. Популарни материјали за израду алуминијума и алуминијумачелик Можете користити и монтажни профил. Па, ако је оквир чврст и чврст. Данас су паметни дизајни популарни.

Приликом постављања стаклене баште, не заборавите да правилно поставите врата и прозоре да проветрите просторију.

Након израчунавања мјерача стакленика, заливања темеља и уградње оквира, потребно је поставити главни поклопац. Да би се направили округли стакленици важно је правилно одредити величину поликарбонатних плоча, на основу укупне величине материјала. Изрежите поликарбонат с убодном пилом и кружном пилом.

Окружни стакленик од поликарбоната је прикладан за узгој поврћа за сопствену употребу

Процес изградње стакленика:

 • Оквир је причвршћен на профилни оквир и поликарбонатне плоче.
 • За учвршћивање профила, користите заптивке, термосхеет и термоскопске напе.
 • Сечење слова врши се према прорачунима.
 • Плоче треба сигурно причврстити завртњима.
 • Важно је да стакленик буде херметички затворен. За то користите самолепљиву и перфорирану траку.

Вертикални стакленик или округли - избор власника зграде. Важно је унапријед одабрати опцију дизајна, јер ће касније замјена профила бити тешка. Висока технологија вам омогућава да направите јаке и поуздане дизајне. Висококвалитетни поликарбонат се данас производи у Русији и Бјелорусији. Поликарбонат није планински, отпоран на влагу и ударе вјетра. Недостаци -недовољно осветљење и размена ваздуха.

Да ли је потребно отварање стакленика из поликарбоната

Сваком стакленику је потребно проветравање. Ово треба имати на уму приликом изградње независне зграде. Топли стакленици су добри, али би требали имати и добру вентилацију, иначе биљке могу пропасти.

Гаража може имати различите облике и величине - од тога ће зависити и од висине прозора и врата, као и од њиховог броја.

Превисоки прозори могу пореметити микроклиму у стакленику. Важно је да зрак слободно продире у просторију и ултраљубичасто - то је строг увјет за правилан раст биљака. Користите врата и прозоре за вентилацију треба редовно.

Да би биљке добро расле у стакленику, оне би требало да буду редовно херметички затворене

.

 • Погодне ручке за контролу протока ваздуха;
 • Регулација температуре;
 • Способност да прати влажност у просторији и мења је.

Покривање биљака у стакленику из поликарбоната није потребно. Угљенисани стакленици остају топли. Додатна заптивка ће омогућити биљкама да расту чак иу хладним пролећним и јесењим периодима. Плоча од поликарбоната је врло издржљива и стога није потребно бојати се њених механичких оштећења, иако се поправци морају обавити пажљиво.

Савети: како правилно покрити стакленику поликарбонатом

Покривеност стакленика поликарбонатом није претешка за оне који су се већ бавилиграђевински алати и уређаји. Употреба алата је предуслов за производњу стакленика. Прије почетка рада, сватко мора одлучити за себе, што је боље одабрати алате и материјале.

Предности добро осмишљених корака унапријед су врло високе - најсуглашенији рад ће убрзати процес изградње стакленика и осигурати његову поузданост.

Све нијансе су боље осмишљене унапријед, јер ће бити тешко раставити стакленику касније. Поред тога, важно је унапред размотрити који ће прибор и прибор бити потребни. Када их купујете, важно је обратити пажњу на то да ли постоји гаранција на робу.

Да би се покрило стакленика са поликарбонатом, биће потребне две особе

Савети за покривање пластеника:

 • Обојите профил ако је направљен од поцинкованог материјала. Инсталација монолитног профила ће бити поузданија.
 • Обезбедити додатну вентилацију за стакленик. Правилно распоредите врата и отворе.
 • Изаберите оптималну ширину стаклене баште за удобан рад.
 • Инсталирајте штедљиве сијалице које ће омогућити додатно осветљење. Само у довољно светлозелених садница неће изгубити боју.

Замена материјала није веома једноставна. Стога је важно унапријед одабрати све компоненте. Посебну пажњу треба посветити њиховом квалитету. На пример, лепљење оштећеног материјала ће бити веома тешко, иако за то можете користити специјалне заптивке.

Прибор за пластенике од поликарбоната

ПланРадови на поправци за стварање стакленика морају бити припремљени унапријед. Важно је размислити о трошковима стакленика тако да све компоненте имају довољно новца. Материјали би требали бити високог квалитета - увелико повећавају животни вијек стакленика.

Данас многи већ добијају стакленике од поликарбоната. Популарност "Актуелне биологије", "Царске звезде" је "Перцхини".

Избор материјала за стакленик је веома важан. Поликарбонат је поуздан и дуготрајан премаз. Посебно је распрострањена употреба двоструког материјала. Избор бијеле и посебно црвене боје за поликарбонатне превлаке ће имати благотворан учинак на раст и развој биљака у стакленику. Рад у стакленику са обојеним стаклом је задовољство.

Възможността за куплението на композиции за стакленката в зградата или в специализирана продавница

сет:

 • фондација;
 • оквир;
 • Поликарбонатне плоче;
 • Саморезни завртњи.

Приликом израде стакленика и причвршћивања поликарбонатних плоча, важно је обратити пажњу на чињеницу да зглобови морају бити густи. Чак и шупљине од 6 мм могу пореметити терморегулацију у стакленику. Широке празнине и тешко је уопште елиминисати, мало је вероватно да ће заптивач или посебна заштитна трака вероватно помоћи у овом случају.

Квадратни стакленик од поликарбоната

Препоручени оквир за стакленике у којима су засађене биљке су квадратног облика. Квадратни стакленици издрже велика оптерећења, што указује на њихову снагу и поузданост. Захтеви квалитетаматеријали за стакленик морају бити високи.

Стубни квадратни оквири са поликарбонатом могу бити самостални, након читања упутстава и препорука искусних мајстора.

Производња квадратних пластеника има своје посебности. Колико је материјала потребно за производњу стакленика зависи од прошлих прорачуна, на које утиче површина парцеле и буџет за изградњу стакленика. Исправно сечите резане плоче ће бити лако.

Клижачи на квадратите се добро создат за растот на високо расточните култури

.

Предности квадратних структура:

 • Двострука топлотна проводљивост;
 • Можете повећати пропуштање сунчеве светлости;
 • Могућност рационалног коришћења простора;
 • Висококвалитетни делови штите стакленик од туче, па чак и камења.

Проблеми у изградњи стакленика могу настати од оних који никада раније нису били укључени у ову врсту посла. Ако направимо стакленик, онда то треба да буде поуздано, јер и најмањи недостаци могу довести до тога да биљке једноставно неће преживети у условима који за њих нису одговарајући. На пример, ружичасти рани парадајз сорте Богатир воли топлину и безбедност која се може обезбедити само квадратним стаклеником од поликарбоната.

Причвршћивање поликарбоната на стакленик

Опције за изградњу стакленика су различите, али све опције за монтажу могу се направити самостално. Склоништима је потребан задатак ОКЦО. Служи за одређивање материјала од којих је направљенконструкције

Важно је да материјали из којих се састоји стакленик не штете биљкама и околишу и да су сигурни за рад.

Осим производње, могућа је куповина готових стакленика. Могуће је пронаћи ниске и високе стакленике, у које се могу смјестити удобни пријеносни регали, полице и потпорња за биљке. Произвођачи нуде оригиналне комбиноване пластенике са другачијим резом. Примери, цртежи и имена пластеника могу се наћи на интернету.

Поликарбонат се причвршћује на стакленик помоћу специјалних елемената за причвршћивање причвршћених вијцима

Општи савети:

 • Процјена се мора извршити прије почетка производње;
 • Узети у обзир летње сезоне и присуство шарки у стакленику;
 • Затворити отворе за време хладног времена;
 • Узети у обзир недостатке поликарбонатних премаза;
 • Проучавање сорти пластеника;
 • Употреба сигурних материјала;
 • Чврсто осигурајте листове на оквиру;
 • Заменити стару пластенику карбонатом.
 • Обезбедити вентилацију - "купање" у стакленику на било шта

Мањи, вртлари инсталирају филмске стакленике. Они радије стављају стакленике од поликарбоната из више разлога. За разлику од малих стакленика, велики пластеници се могу успјешно подијелити за узгој различитих култура и биљних сорти. Стандард стакленика је једноставан за употребу и не заузима пуно простора. Посебна преграда или тапете омогућују узгој различитих врста и сорти биљака: краставац, тиквице,патлиџан Стакленик из поликарбоната је 100% поуздан.

Како покрити стакленику поликарбонатом (видео)

Данас, земљопосједници могу купити готове професионалне стакленике од поликарбоната. Интернет продавнице организују разне промоције које вам омогућавају да купите додатни поклон приликом куповине стакленика. Свет поликарбонатних производа је веома разнолик. Можете изградити стакленик властитим рукама: резање и уградња поликарбоната није тешко. Аналогни стакленик - стакленик од поликарбоната. Понекад укључује и надстрешнице и надстрешнице.

Примери поликарбонатних пластеника (фото)

\ т

(165
)