Изградите оквир стаклене баште: 5 фаза

Оквир стаклене баште мора бити поуздан и чврст, стакленик у стакленику је основа цијеле структуре. Његова исправна конструкција осигурава трајност конструкције и повећава трајност рада. Основа оквира могу бити дрвене греде, метал или цеви од полипропилена. Сваки од ових материјала има плусе и минусе, као и његове посебности које је потребно узети у обзир приликом конструисања.

Која врста оквира за стакленике може се смањити

Гараже се могу разликовати по врсти оквира - то зависи од материјала од којег је направљен. Поред тога, структура може имати различиту покривеност и темељ.

Дакле, на основу материјала који се користи за базу конструкције, стакленици су подељени на структуре са:

 • пластика;
 • дрвеће;
 • Метал - челик и алуминијум.

Дрвени оквир помаже у одржавању топлине у стакленику, али се нажалост не разликује у дуготрајном раду. И зато што обично узгаја јестиво поврће и биље, дрво се не може пумпати средствима за заштиту, јер може бити штетно за биљке. Да би дизајн трајао дуже, може се бојати бојом и саставом лака. Посебно је важно обојити крајње делове - то ће помоћи да се избегне брзо хабање. Челична конструкција се одликује издржљивошћу и дугом употребом, али се предвиђа само облагање стаклом или поликарбонатом.

Оквир за стакленик може бити израђен од различитих материјала

Алуминијум отпоран на корозију, лаган и издржљив, и ако желите додати такав додатни дизајнелементи

Пластични оквир је високог квалитета, али лоше одржава топлоту и поред тога има високу цену. Можете инсталирати било коју од ових врста викендица или добити готове стакленике и стакленике.

Типови темеља за уоквирене стакленике

Темељ фондације оставља много питања. С једне стране, стакленик, изграђен на чврстим темељима, је издржљивији и поузданији. Али понекад постоји потреба да се премести на други део парцеле, а онда мора да се сруши темељ. На основу праксе, различите структуре захтевају другачију основу.

Постоји неколико типова темеља:

 • дрвени;
 • камен;
 • цигла;
 • Бетонски појас.

Могуће је изградити дрвену подлогу из трупца, која је погодна за мали стакленик и може трајати до 7 година. Таква база се лако може урадити својим рукама.

Може бити неколико врста стакленичких подрума

Камени темељ има смисла када се ради о зимским стакленицима са стакленим или поликарбонатним премазом. Ово је поуздан дизајн који се може користити више од 10 година. Истовремено, треба одлучити о локацији стаклене баште, јер ће она бити на одређеном мјесту дуго времена.

База од опеке може бити не мање јака од камена. Трајност и поузданост темеља, као и његов рок употребе, зависи од квалитета опеке и зидане конструкције, коју треба извести на "јастуку" од бетона. Такође, биће потребно направити хидроизолациони слој како би се избегло брзо пропадање материјала.

Појављује се уградња бетонског темеља, као и за стамбене зграде, потпуно је могуће самостално га направити. Конструкција има вијек трајања од најмање 10 година.

Избор неопходне основе остаје за власника сајта - можете наручити радове од професионалаца, или купити јефтине материјале за изградњу темеља и самог оквира.

Како да направите рам за стакленику својим рукама

Оквирни стакленици су умањени властитим рукама, у основи, на основу интереса штедње. Упркос чињеници да је оквир профила прилично скуп по цијени, има чврстоћу и непропусност. Међутим, може се комбиновати са најприступачнијим материјалом - сухозидом. Разлог ће, међутим, бити поцинчани профили. У будућности је могуће покрити конструкцију и филмом и поликарбонатом.

Користи од таквог стакленика су:

 • Поузданост са малом тежином;
 • Једноставност монтаже, може се саставити без темеља;
 • Брза монтажа и демонтажа;
 • Отпорност на различите климатске услове.

Оквир за стакленик може се обавити својим рукама

Неопходан је сталан цинковани профил, који се може купити примјеном на било коју производњу, као што је постројење за ваљање метала, или за куповину материјала од произвођача сличних производа у специјализираним трговинама.

Потребни су вам и алати као што су маказе, метални ножеви, одвијачи за бушење, грађевинске падине. Стандардна величина стакленика, дужина и ширина - 3к6 м, доквисине око 2,5 метара.

Ми радимо све што према упутствима

пре рада треба прецизно израчунати све изградњу величина, неће спречити стварање цртежа, који ће обухватити све детаље колекције.

Пре него што се изгради пластеник, неопходно је прецизно израчунати све димензије структура

Конструкција се састоји од следећих фаза:

 • Површина испод стакленика очишћено од остатака и поравнати што је више могуће;
 • Напори за означавање основа, ако је потребно;
 • Цоллецт оквир имају близу планирана под стакленика области;
 • Базе би требало да поправи детаље пластеника користе вијци;
 • се завршава и пролаз треба прикупити на равној површини, а тек онда причвршћен за рам.

Важно је запамтити да је збирка увек почиње с леђа, затим опреме да уради кров. Да бисте то урадили, изврши обрачун за прецизно мерење средину. Постоји фиксна профила и кровопокривачки елемената - монтажа помоћу вијака. Тек тада може да настави са испред скупштине.

Како је везаност оквиру поликарбонатних стакленика

Поликарбонат је један од најбољих материјала за покривање пластеника. Добија се топљењем зрнастог пластике је чврстину и еластичност. Међутим, сви радови треба да се врши на температурама изнад 10 степени, тако да се може компримовати на високим температурама.

За конзерваторијума и стакленика се може користити као ћелија иматеријал монолитног типа. Зграде које користе поликарбонат могу бити веће величине - дужине и ширине 4к8 за велике деонице и приватне куће.

Причвршћивање поликарбоната на оквир стаклене баште може се извести на суви или мокри начин

Причвршћивање поликарбоната значи две методе:

 • суво;
 • Моист.

Са сувим поступком користе се причврсни елементи као вијци и подлошке. За рад вам је потребан одвијач, бушилица, гумене заптивке, профилирана бртва за спајање спојева.

Прије причвршћивања материјала на оквир, у њему треба направити рупе, тако да се поликарбонат не деформира. Приликом рада, боље је користити ручну бушилицу која ради на ниским бројевима окретаја. Пречник свих отвора је нешто већи од пречника причврсног елемента. Између вијака и подлошка?

За мокри поступак, потребно је љепило, силиконска заптивна маса, лак на бази полимера и подлога од четкице, лопатице и профила.

Прво се користи полимерна мастика за обраду читаве структуре оквира, након чега се може фиксирати монолитни поликарбонат. Након уградње материјала, потребно је све спојеве проћи силиконском бртвом и на њих поставити профилне облоге. На овај начин простор стакленика може бити потпуно затворен.

Ћелијски поликарбонат се може фиксирати било којом методом, најчешћи је фиксирање вијцима из Тхермосхаке-а.

Предностисклопиви оквир за стакленике

\ т

Растављени стакленик има неколико предности, јер бројни прегледи вртлара кажу да нема смисла стављати велике структуре на малу сеоску кућу. Пријеносна монтажна верзија у таквим случајевима је много боља.

Предности комбиниране стаклене баште:

 • Нека заштита од вјетра;
 • Довољно загревање земље и ваздуха је заштићено од температурне разлике;
 • У таквим стакленицима постоји недостатак расвете за живот биљака;
 • Жаришта спречавају продирање штеточина инсеката.

Сплитски стакленик има много предности

Величина таквих стакленика може бити мала - 3к4 м дужине и ширине, што у потпуности одговара власницима, будући да се зграда, ако је потребно, може премјестити на друго мјесто, па чак и на друго мјесто, умочавајући све детаље на аутомобилу.

Такви пластеници могу бити прекривени двоструким слојем полиетилена, када то вријеме захтијева, није га тешко обавити самостално. Поред тога, филмски преносиви тип конструкције може бити прекривен плочама од поликарбоната.

Продаја грађевинских објеката врши се у специјализованим продавницама и центрима. Избор преносних модела је веома широк - долазе у различитим величинама, разликују се по облику оквира и материјала који се користе.

Оквир стакленика (видео)

До сада можете одабрати било који тип стакленика, у зависности од величине локације, времена коришћења стаклене баште, као и узимајући у обзир друге жеље и захтјеве. На крају крајева, неко намерава да користи стакленик све времегодине, а неко је важан сезонски рад објекта. Међутим, најважније је да је структура јака и да извршава своје главне функције.