"Пећ" у гаражи (60 фотографија): Направите пећ дрвета у својим рукама, како инсталирати димњак

За већину возача, гаража је омиљено мјесто за одмор. Ово није само место где можете поправити аутомобил, већ слободно време проводите у добром друштву.

Рад у гаражи у зимским мјесецима је изузетно неугодан и једноставно остаје неугодан због ниске температуре. Стога, многи власници инсталирају у такве просторије самопроизведене граб-буржоазије, које врло добро загријавају собу.


Предности и недостаци "буржуја"

Такве пећи имају неколико предности:

 • Уз помоћ буржоазије, можете не само да загрејете просторију, већ и припремите храну за њу.
 • Главни плус пећи-буржоазије је брзина гријања гараже. Након паљења потребно је само пола сата да се загрије цијела гаража, док ће пећи од опеке трајати неколико сати.
 • Топлота у гаражи је равномерно распоређена, без обзира на то који је дио просторије пећ.


 • Приликом печења можете користити апсолутно све запаљиве материјале (дрва за огрјев, угаљ, отпад, машинско уље итд.), Што пећницу-буржоазију чини економичном опцијом за гријање, за разлику од електричних гријача.
 • Могуће је направити такву пећ и властитим рукама од материјала, без много труда и времена.
 • Једноставан и некомпликован уређај.
 • Трошкови су неколико пута мањи од уградње камина или камене пећи.


  Недостаци буржоазије:

  • Атпостављањем пећнице-буржоазије у гаражу треба размотрити уклањање система димњака.
  • Морате очистити усисивач.
  • За одржавање топлоте, потребно је имати одређену количину материјала за загријавање.
  • Метална пећница-буржоазија не може дуго задржати топлоту у просторији јер метал има способност да се брзо охлади.


  конструкција

  Уређај пећи-буржоазије је једноставан. За такву пећницу није потребно поставити подлогу, нема великих потешкоћа са уређењем система преусмеравања. Стандардни пећинско-буржоаски систем састоји се од саме пећи, која је жељезна кутија с вратима, и цијеви која води на улицу.

  Да би се повећала ефикасност пећи, вреди повећати површину топлотне површине. У ту сврху најбоље је направити измјењивач топлине.

  Овај дизајн се поставља на место највеће топлоте и значајно ће повећати ефикасност пећи.


  Водени одбојници са воденим кругом, који укључују радијаторске батерије у својој јединици, су нешто мање популарни.

  И већина власника гараже има веома популарну пећ, направљену помоћу точкова.


  Израда властитих руку

  Постоји много различитих варијација пећи у гаражи, које се могу лако конструисати саме од постојећих материјала.

  Најмасовнији и најпознатији модел буржоазије је пећ од металних буради. Ово је врло једноставан дизајн, који је цев на ногамаврата. Таква пећ је прилично погодна за одлагање отпада. Главна предност такве пећи је његова једноставна израда. Али таква буржоазија има неколико недостатака.


  Зидови цеви су танки и мало је вероватно да ће трајати дуго, јер зидови могу брзо да изгоре. Недостатак је и обимност такве конструкције, која ће заузимати много простора у затвореном простору.

  Можете направити металну шупљу пећницу. Рад је још мањи, јер сиромашни већ имају врата која се могу користити без измјена.


  Још једна популарна опција за производњу буржоаске пећи је плинска боца. Ови цилиндри имају прилично добар ниво топлинског капацитета и дебеле зидове који омогућавају да пећ траје дуго. Неопходно је имати на уму да је плински цилиндар потребно припремити у складу са правилима заштите од пожара прије него што пређе на производњу буржоазије. Изузетно је важно запамтити да у овом цилиндру може бити остатак експлозивних пара.

  За безбедност од пожара, снажно се препоручује да се овај контејнер напуни водом и да се остави целу ноћ.


  Приликом извођења ове пећнице властитим рукама из цилиндра потребно је заварити дно система потапања, ау цилиндар избушити неколико рупа које су спојене на овај систем.

  Размотримо детаљније фазе производње пећи из плинске боце.

  Приликом употребе бургера у просторијама гараже изузетно је важно поштовати правила заштите од пожара. Због тога је потребно исправно покупити мјестоинсталација пећи За постављање пећнице, гаражни кут, који се налази у близини зидова, је врло погодан, насупрот вратима просторије.


  • Прва фаза. Најбоље је направити прелиминарни цртеж и израчунати величину будућег производа. Али таква пећ је прилично једноставна за производњу, можете без ње. Затим морате направити маркуп производе. Користећи маркер, контуре будућих врата се примењују на тело цилиндра, а систем пећи му је подвргнут. Одељак са ложиштем ће се налазити отприлике у центру дизајна и подвргнут ће се постављању одоздо. Размак између њих не смије прелазити 100 мм. Даље, маркер је чврста линија кроз центар између врата, а онда је потребно резати цилиндар на планираној линији помоћу бугарског.


  • Друга фаза. Потребно је узети жељезне шипке у пречнику од око 14-16 мм. Затим их скувајте и фиксирајте заваривањем резултирајуће структуре на дно цилиндра. И онда се цилиндар поново завари у један дизајн.
  • Трећа фаза. Неопходно је да се отвори за претинац за гориво и отвори растежу, а затим шарке на њима учврсте врата.


   • Четврта фаза. У завршној фази потребно је интензивирати инсталацију димњака, јер је то веома важан дио грубог уређаја. У те сврхе, употребом бугарског, неопходно је одсећи вентил на цилиндру, заварити дугачку металну цев пречника 9-10 цм на њеном месту, а сам испуст треба извести из гараже кроз рупу у зиду илина крову. Није неопходно комбиновати комору за сагоревање са општим издувним гасом просторије, јер његова вуча можда није довољна, вентилација не може да се носи, а угљен моноксид ће продрети у гаражу.


   И ово је прилично једноставан водич за производњу пећи-буржоазије властитим снагама из обичног цилиндра за гас.

   И на крају овог рада, на пећ можете применити додатну композицију отпорну на топлоту.


   Шта умочити?

   У гаражи није увијек могуће имати сталну резерву дрва за огрјев како би се отресао буржоазија. Понекад је изузетно неугодно. Али, вјежба је доступна у скоро сваком власнику гараже, а пронаћи га није тешко.

   Дизајн пећи-буржоазије и њихов уређај представљен је у врло разноликом низу варијанти - од компактне буржоазије, која се користи у малим собама, до гломазних и тешких система са високим нивоом топлинске снаге, који могу загријати велике просторије.


   Међутим, сам механизам деловања и главни елементи уређаја у већини пећи су слични. Обично се граде из два одјељка. Доњи део је намењен за пуњење готовог уља. Након тога се врши површинска висина и доводи до кључања. Затим, парови уља долазе кроз цев која има перфорацију да би се добила кисеоник. И тада се одвија процес паљења нафтних пара, а комплетан процес њихове оксидације и сагоревања одвија се већ у горњем одјељку, који је повезан са системом уклањања дима.


   Схема за буржоаску пећ, која ради по таквој шеми, је једноставна. Потпуно је могуће да га направите сами.

   Међу алатима за израду пећи својим рукама могу бити корисне:

    \ т
   • заваривање;
   • Бугарски;
   • длето;
   • маљ;
   • метар, фломастер;
   • чекић;
   • перфоратор.


    Након што сте одабрали све алате, потребно је да наставите са избором материјала за будућу пећ. Пре свега, потребно је да пронађете два дела гвоздене цеви за тело доњег и горњег одељка. Често је то пречник од 352 мм и 344 мм, али вреди напоменути да ове величине једноставно нису. Дакле, потребно је мало подесити индикаторе, користећи тримовање цеви у 355,6? 6 мм или 325? 6 мм

    Рад може почети изградњом доњег одјељка. Да бисте то урадили, одрежите 355 мм високу цијев, заварите дно. Вреди резање уредно у круг.

    Сваки шав у уређају за грубљење мора бити потпуно затворен.


    Како инсталирати?

    Стручњаци са искуством препоручују стављање буржоаске пећи у углове просторије, а цев за одвод дима води на другу страну. Примјеном овог положаја можете постићи максималну топлинску снагу пећи. Да би се загрејала са димом, цев се треба растегнути под углом од 30 степени. Такође треба да покушате да избегнете равне делове цеви, који се налазе хоризонтално.

    За постављање пећнице-буржоазије у гаражну собу, потребан је плимни системвентилација и добар издув.


    Никада не стављајте пећ близу аутомобила. Буржоаз би требао бити од њега на удаљености од 1,5, па чак и 2 метра. Такође, било који бистровопласмењаиусцхиесиа објеката и складишта треба премјестити из бургхуи на приближно сличну удаљеност.

    Зидови од цигле треба да буду постављени са стране и на предњој страни пећи. Ово не само да пружа заштиту од ненамјерних додира врућем дизајну, већ и осигурава акумулацију топлине која даје пећи, што омогућава значајно повећање нивоа ефикасности пећ-буржоазије.


    Ако су зидови гараже од дрвета, онда би између њих и саме пећи требало да буде око 100 цм слободног простора. Сами дрвени зидови морају бити прекривени листовима азбеста, опечени или заштићени било којим другим ватроотпорним средствима.

    Основа буржоазије је од изузетне важности ставити жељезни лим у дебљини од два цм или излити бетонску везу, што ће помоћи да се избјегне ширење ватре у случају да пећ падне искре, угљен и тако даље.


    Боургеоис би се требао користити само у просторијама гдје је осигурана добра вентилација. Главни фактор ватре је кисеоник. Због тога свеж ваздух треба да улази у гаражу у добрим количинама, иначе ће пожар једноставно не изгорети, а топлота из такве пећи ће бити минимална. С времена на време, сасвим је довољно за ову сврху да остави неуједначен велики јаз између гаражних врата и тла. Ако не постоји таква празнина, онда вам треба или самада направи, или да направи систем вентилације за снабдевање.


    Ни у ком случају не можемо оставити запаљиве материјале у близини буржоазије.

    Ако ће поред пећи бити дрво, контејнери с бензином и уљима, онда њихова ватра може довести до екстремно негативних посљедица.


    Корисни савети

    Главни недостатак буржоаске пећи је његово брзо хлађење. Али овај недостатак је лако поправити уз помоћ опеке, која би требала бити инсталирана на три стране уређаја за гријање. Овај екран штеди топлоту и просторија гараже остаје топла чак и када пећница престане да гори.

    Препоручује се постављање стаклене преграде на удаљености од пет до седам цм од зидова пећи. Ни у ком случају се не може инсталирати у близини пећи. Такође, неопходно је обезбедити на екрану вентилационе отворе за вентилацију.

    Тежина пећи са зидом од цигле је прилично велика у поређењу са обичним бургер пећима. У овом случају, пожељно је да му се одузме мали бетонски темељ.


    Није превише тешко самостално извршити гомилу појединачних фондација.

    Овај тип посла се препоручује за следеће фазе:

    • За почетак, треба ископати продубљивање, чија ће дубина бити око 50 цм, а све друге величине ће зависити од димензија буржоаског и цигленог екрана.
    • Онда попуните дно продубљивања песка (за то је потребно око 3 до 4 канте), а затимповршина мора бити пажљиво угурана. Тада је пијесак напуњен слојем шљунка и такође је набијен. Лопта треба да буде око 10-15 цм


    • Резултирајућа површина мора бити што је могуће више поравнана, а затим изливена у претходно измијешану отопину цемента. Површина за пуњење остаје на дан да би се отопина замрзнула (за поузданост можете оставити пар дана, што ће омогућити да се темељ потпуно стврдне).
    • Након везивања смјесе потребно је покрити темељ неколико слојева рубероида.


     Након ових корака можете почети да постављате екран од цигле. Важно је упамтити да прва два реда од цигле треба поставити чврсто зидање директно на слој кровног материјала. У 3-4 реда цигле већ можете направити рупе за вентилацију. После тога, поново опеку од цигле.

     Многи мајстори саветују да се инсталира цигла без горњег ката. Ово ће помоћи побољшању преноса топлоте.


     Савети за правилно чишћење пећнице

     Велика предност ове пећи је у томе што њен дизајн омогућава да се чисти не тако често. Међутим, то је потребно урадити периодично, тако да се остатна чађа не акумулира у димњаку, нити би било што спречило слободан проток дима из цеви. Ако буржоазија дими, потребно је одмах почети с чишћењем цијеви. За такве сврхе је најпогоднија специјална четка за чишћење цијеви. Успут, може се направити и самостално. Све што вам је потребно да причврстите за крај конопцацилиндрични облик. Најбољи кист са влакнима од пластике или гвожђа најбоље одговара. Главна ствар - одабрати четкицу одговарајуће величине, тако да се лако може ући у уски димњак димњак и не запети у њему.     Чишћење саме цеви врши се у следећим фазама:

     • Прије чишћења затворите рупу која води до пећи и покријте је уз помоћ оброка.
     • За почетак, морате направити неколико преводилачких приједлога с иорисхом.
     • Онда морате да добијете сав отпад који ће пасти у шупљину.
     • Да би се обавио такав посао треба пажљиво, како се не би оштетио интегритет цијеви.


     Буржоаска пећ, која се прави властитим рукама, савршено помаже да се топлина пренесе у гаражу у зимском периоду. Независна производња је веома економична и неће захтијевати много труда.

     Како да направите "буржоазије" својим рукама, погледајте следећи видео.