Квалитетна лествица од букве: 5 плус

Најпопуларнији и најпопуларнији материјал за израду степеница је буква. Када је одабран тип степеништа, потребно је одредити материјал. Степенице у кући треба да буду направљене од издржљивог материјала, упркос чињеници да кућни амбијент нема много ефекта. Врста обраде би требало одабрати, узимајући у обзир практичност, поузданост и сигурност. Површину плоча треба обрадити и осигурати поуздано приањање подножјем ципела. Потребно је обратити пажњу на елиминисање клизања површине.

Степенице од пуног дрвета

\ т

Популарност стабла, као главног материјала за производњу степеница за приватне куће, лежи у чињеници да је дрво потпуно еколошки чист материјал.

Многи више воле да изаберу букове степенице, јер их карактерише заштита животне средине и здравље

Главне предности низа дрвета:

 1. Здравствена сигурност. Природно дрво, материјал за дисање.
 2. Поузданост. Конструкције овог материјала налазе се у кућама једне генерације.
 3. Природност. Живо стабло ствара атмосферу сретног дома, топлог удобног.
 4. Једноставност руковања. Дрво је лако обрадити и једноставно формира било који облик.
 5. Индивидуални орнамент. Сваки низ дрвећа има образац. И овај образац је јединствен. Према томе, нема потребе за додатном декорацијом степеништа.

Сматра се да је низ скупљи од лепљених или комбинованих материјала. Можда је то тачно. Али не све расеврло скупо На пример, алеје бреза, јасена, јохе, бора и ариша нису посебно скупи.

Али постоји минус - то је укупна тежина дизајна. Сходно томе, потребно је фокусирати се на темеље зграде или греде, могућност полагања палета-појачала.

Дрвене степенице од букве

Трошак материјала букве није веома висок, упркос чињеници да се ова пасмина сматра вриједном. Материјал је обдарен прелепим текстурама, а познат је и по издржљивости. Велики плус је да је могуће обојити степенице од букве. Такве степенице не само да ће извршавати своје директне функције, већ су и одличан елемент декорације. Богатство и профињеност љествице од букве није ниже од храстових степеница, али се значајно разликују у цијени материјала.

Предности дрвених степеница у томе што су поуздане и практичне

Непобитне предности су:

 • Такав материјал је сигуран за здравље становника куће;
 • Скала боја материјала је широка, од тамних нијанси боје цигле до светло жуте боје, што омогућава да се степенице на палети боја подигну у било који ентеријер, без потребе за тонирањем или бојањем;
 • Главна предност је чврстоћа материјала, захваљујући својој структури, степенице од букве могу издржати честа велика оптерећења.

Чести поправци таквих мердевина неће бити неопходни, већ само периодична козметика.

Али постоји материјал и минус - он не трпи оштру промену климе. Нагло повећање влажности може довести до клизања платна.

Материјал застепенице од дрвета

\ т

Постоји неколико пасмина, најчешће у Русији, степенице су популарне.

Они се разликују по својој структури и цијени, избор једне или друге пасмине мора се обавити врло пажљиво, темељито проучавајући ту или ону врсту дрвета. Врсте могу бити елитне и економичне.

Със на ниски разходи на потросение, въздува се степеници от първи камен

.

Главне карактеристике најпопуларнијих врста дрвећа:

 1. Пине.Главна карактеристика ове пасмине је приступачност. Могућа куповина било којег облика и димензија. Једноставно руковање. Не захтева употребу специјалних алата, јер није веома чврста стена. Рад са њом можда чак није ни професионалац. Главни недостатак је тврдоћа, као и жутило које долази током времена. Последњи дефект је исправљен, довољно је да се пре инсталације обради платно посебним средствима.
 2. Бирцх.Јаче борове шуме. Трајност омогућава да такве мердевине дуго служе. Главни проблем је јака пукотина низа. Стога је веома тешко припремити такав материјал. У таквој ситуацији се користи фурнир бреза или се комбинује са листовима шперплоче. Структура платна је веома различита, више или мање одговарајући цртеж плоче се не може наћи. Могуће је изградити степениште са малим бројем кутија.

Буква је једноставна за обраду. Политика ниске цене. Приближна маса букве према маси храста на главним карактеристикама. Али ствари су прилично хировите.

Како направити мердевинепластичне цијеви властитим рукама

Степенице - незамјењив асистент у свакодневном животу. Врло је лако изградити степениште властитим рукама. Може се користити употреба материјала. Неће бити много времена. А када треба да дођете до потребне висине, степенице ће вам добро доћи.

Својим рукама можете уградити једноставно степениште, ако је направљено од њихових ПВЦ цеви

 1. Можете изабрати ПВЦ цеви. Овај дизајн ће бити веома једноставан.
 2. Померање мердевина ће бити веома лако, али пратите га уредно.
 3. Препоручени пречник полипропиленских цеви треба да буде око 50 мм.
 4. Пластична цев није најквалитетнији материјал, па стога одаберите слагане параметре који су повећани у јачини.
 5. Ширина попречног пресека треба да буде дужа него од материјала високе чврстоће.
 6. Без метала проф. чврстоћу широке и велике конструкције неће бити велика.
 7. За повезивање делова различитих праваца, хоризонталних и вертикалних попречних пресека, користите теес.
 8. Сви чворови захтевају детаљан приступ.

Посебно је важно да се вертикални попречни носач не подели, па да се повеже неколико цеви да би се створила вертикална или хоризонтална, не вреди. Цеви морају бити интегралне.

Елитне степенице из низа

Елитне степенице из низа су веома популарне. Различите такве мердевине су одлична отпорност на хабање, савршен квалитет и чињеница да се могу приписати.

Беаутифулелитне дрвене степенице не само да украшавају просторију, већ и чине њен ентеријер оплемењенијим

предности:

 1. пријатељство према околини;
 2. трајност;
 3. Производња према индивидуалним карактеристикама;
 4. Ексклузивност.

Пепео је веома чврст материјал. Снажно изражена структура. Али у овој ситуацији, слика на аматеру. Неко ће сматрати да је такав мотокабус атрактиван, а за неке ће бити мали. Тешко је писати у унутрашњости. Тешко их је обрадити.

Храст - најприкладнији материјал, али има прилично високу цијену. Веома је густ, отпоран на хабање и има племенит цртеж. Потребна је специјална обрада алата. Обрада је сложена. Најважнији недостаци ће бити - цијена и чињеница да је мајстор требао обрадити материјал.

пластичне степенице

Може се користити пластика, како за производњу свих степеница, тако и за њене појединачне елементе, иако за штанд са слаткишима. Који се материјали користе за производњу степеница?

Специјалисти препоручују да се обрати пажња на пластичне степенице које се одликују лакоћом и отпорношћу на влагу

Крути - плексиглас, получврсти - поливинилхлорид, мекан за прераду. Сви недостаци су минимална снага уз погрешан избор.

Главне предности пластичних степеница:

 • Лакоћа.
 • уредан компактан поглед.
 • Разноликост дизајна.
 • Отпорност на влагу.

Улазне степенице у кући ће трајати дуго времена ако су направљене од јачег пластичног материјала,на пример, са терасе. Готово платно дуоденума може бити квадратног или другог облика.

Једноставне степенице пропиленских цеви

Степенице од полипропиленских цеви су одлична опција када се морате попети на висину.

Проста конструкција и лакоћа уградње степеница од полипропиленских цеви је различита

на пример:

 1. Када радите на крову, полипропиленске цеви не нарушавају интегритет крова.
 2. Мала тежина такође неће узроковати деформацију крова.

Широко распрострањени позитивни коментари о могућности сакупљања степеница из полипропиленских цијеви властитим рукама, а такођер и мастер класа о изради степеница. На пример, брзо и лако направите лестве за цеви.

\ т

Потребно је везати у паровима чворова и растегнути у ПВЦ цијеви конопац, тако да су чворови били испод цијеви. Такав дизајн не само да ће обављати главну функцију, већ ће послужити и као забавна игра.

Ако параметри чврстоће не испуњавају захтјеве, можете направити и металну љествицу користећи профил, канал и кут 150к150. Такве структуре се пожељно користе у вртним парцелама или за оперативну употребу.

Изградња степеница од букве (видео)

Грађевинске радње нуде велики асортиман различитих материјала. Степенице до другог спрата ваше куће могу бити направљене не само од дрвета, него и од степеница од блокова гранита, керамичких плочица, од ОСБ плоча, метала и стакла.

Обликовање степеница од пепела (фотографија у унутрашњости)