Павиљон за базен властитим рукама, павиљон за базен од поликарбоната

Базенје прави луксуз који сви сањају о посједовању. Да бисте то урадили, не требате само изградити базен, већ и обавити квалитетну бригу о њему. Да бисте заштитили ово мјесто од смећа, можете направити павиљон за базен властитим рукама. О томе ћемо говорити у нашем чланку.

Какве користи доноси павиљон

Овај дизајн штити воду од било каквог загађења, минимизира губитке топлоте, смањује количину електричне енергије која се троши загревањем воде, штити базен од ултраљубичастих зрака, смањује волумен испаравања воде.

павиљони имајумноге предности , које укључују: чврстоћу, отпорност на корозију, трајност, ниску цијену, заштиту од пожара.

Алгоритам за креирање павиљона за поликарбонатни базен властитим рукама:

1. Завршавамо пројекат.Прије свега, морате одлучити о величини, типу дизајна. Висина се разликује по: ниској (до 1м), средњој (1-2м) и високој (преко 2м).

Обратите пажњу!Ако планирате да направите рекреациону зону око базена, изаберите високе зграде.

По ширини су два типа: павиљони иду даље од базена и не излазе ван. Све зависи од територије коју имате и од користи. По типу, они се дијеле на: затворене (ограђене са свих страна) и полузатворене (ограђене од двије до три стране). Облик се разликује по: куполастом, полусферичном и асиметричном облику. Када се одлучите за све параметре које требате направитишема павиљона. Не заборавите да у затвореним конструкцијама постоје врата или клизна секција - наведите на цртежу.

2. Припремање материјала. Попуњавање темеља.Требате купити: поликарбонат (панели), цијеви профила правокутног или квадратног пресјека, одстојнике, вијке и вијке, челичне плоче за причвршћивање, цемент. Заштитна конструкција треба да се постави на чврсту подлогу, ако ће само стајати на земљи, а затим ће након неког времена почети тонути, а павиљон ће се срушити. Једини изузетак је присуство чврстог цријепа око базена, што није страшно за велика оптерећења.

Како сипати подрум испод павиљона у базену

Потребно је припремити раствор цемента и сипати по ободу базена са удубљењем од 10 центиметара. Оптимална дубина темеља - пола метра. Након попуњавања подручја армирања квадратним ћелијама (25 * 25цм)

3. Инсталирајте оквир.Израђен је од широког профила цевних носача. Да бисте одредили потребну дужину ових цеви, потребно је да направите висину павиљона и ширину базена. Прије свега, носачи су савијени у облику лука (уз помоћ Бугара, направите три реза у дијелу гдје ће се лук савијати, полако савијати отпорност на облик лука, припремати унапријед припремљену бушилицу и учинити их полирањем). Затим наизменично поставите лукове на темељ, формирајући оквир жељене величине и облика. За бољу монтажу користите дупле вијке. Размак између лукова није мањи од једног метра. Након монтаже измеђулукови специјални одстојници. Могуће је причврстити оквир на темељ са челичним плочама - он ће бити много поузданији и јачи.

4. Покривање оквира поликарбонатним панелима.Пажљиво избушите места на плочама за монтажу. Направите их неколико милиметара више од само-тапкања. Затим поставите панеле један по један. За поузданију монтажу можете да причврстите специјалне подлошке од цинка испод упртача хаубе. Не заборавите да поставите врата ако је потребно.

Ако желите да Ваш базен буде издржљив, онда без павиљона од поликарбоната не можете.