Изаберите филтер од песка за базен: 3 правила

Правилно одабрани филтер омогућава одржавање чистоће воде у базену, а сигуран рад дизајна осигурава пјешчани филтер за базен, који је доступан у различитим модификацијама. Вода која пролази кроз њих лишава велику количину загађивача, тако да не би требало да купујете први најбољи филтер у очи. Поред санитарне компоненте, потребно је имати на уму и оперативне трошкове. Неисправно изабрани гаџет ће покренути квар и даље скупље поправке.

Економичан пјешчани филтер: препоруке за почетнике

За почетак, потребно је исправно одредити тип базена у којем ће се инсталирати уређај за филтрирање. Гумењак, стационарни, монтажни - у сваком случају потребно је узети у обзир техничке нијансе.

Приликом одабира филтера за базен важно је обратити пажњу на снагу пумпе која се користи

Важну улогу у функционисању читавог система има пумпа, односно њена снага. Што је јединица бржа пумпа за воду, то је филтар јачи. Нетакнут начин са снагом производа је снага случаја.

Ако то није довољно, тада ће снажан ток воде дословно носити "срце" базена.

Поред горе наведених фактора, треба обратити пажњу и на неколико других тачака:

 1. Продуктивност - што је већа количина воде која се налази у посуди, то је активнији пијесак за филтер. Главна ствар - не претјеривати, јер недостатак перформанси, као прекомјерне, ненајбољи начин да се утиче на перформансе система.
 2. Садржај пакета - Препоручује се да прекинете куповину ако произвођач не достави све детаље. Желећи да штеде, компаније само реализују пумпу. У овом случају, чак и мањи квар, корисник је присиљен трошити вријеме и новац на потрагу за потрошним материјалом.
 3. Учесталост коришћења базена - као у случају продуктивности, овај индикатор директно утиче на минималну потребну снагу пумпе. Потребно је одбацити следеће вредности. На пример, домаћи базен се користи 3-4 пута недељно. У овом случају, морате дати предност моћним филтерима.

Истраживање перформанси филтера пре куповине ће минимизирати потенцијалне ризике. Базен је изабран за економски модел чије су перформансе адекватне за оптерећење котла и снагу пумпе.

Својим рукама инсталирамо песковити филтер за базен

Наишавши на критеријуме за избор агрегата, неопходно је да се уз мање педантизма размотре доступне тржишне варијанте филтера.

Само детаљним проучавањем карактеристика различитих модела, можете поуздано изабрати поуздан и одговарајући филтер за базен

Класична алл-ин-оне верзија је филтер кертриџ, који се одликује једноставношћу дизајна. Унутра се налази неколико плоча направљених од полиестерске мреже синтетичке природе.

Једноставно очистите филтер за песак - довољно за држање сваке плоче под млазом термалне воде. Купи патронуПрепоручује се власницима малим базенима.

Говорећи других модела филтера, то су:

 1. Песак - направљен у облику шупљег бурета. У њој је силиконски песак, дробљени у много малих фракција. Систем, иако скупље опције патрона, али је ефикаснији. Као што иде кроз нечистоће филтера за воду се депонује у пунила. Мијењао не одржава више од 2 пута годишње.
 2. Песак за прање - за разлику од поменутог опцију која је овде ?? шема подразумева могућност само-прање уређаја. Да бисте то урадили, држите попуњен цев под текућом водом.

Запремина базена и присуство у близини потенцијални извори загађења - 2 критеријума на којима је изабрана врста филтера. Буџет модел је представљен ?? патрон уређај, погодан за малим базенима. У осталим случајевима је боље да користите уређај, где је једини пунила - дрибнофрактсиинии кварцног песка.

Промјене у санд филтер басену

Ефикасност филтрирања зависи од пунила, тако да произвођачи препоручују изабрати кварцни песак са одређеним карактеристикама. У циљу одређивања оптималне интервале за чишћење филтера, можете користити следећу формулу. Узми капацитет базена и подељен је на 6 екрана резултујућег цели број дана који мора да протекне између замена песка.

Квалитетна кварцни песак филтера обезбеђујуефективна филтрација базена

Пред купванието на кварцни песок, се предостави да се обратите позорност на физикални карактеристики на мешавата:

 • Облик гранула;
 • хемијска чистоћа;
 • Присуство и запремина нечистоћа;
 • Величина грануле.

Идеално, кварцна мешавина мора бити хомогена. Само у овом случају може се рећи о дугорочном гарантованом раду филтера.

Инсталирајте филтар за базен властитим рукама

Навикнути да све раде у својим рукама, људи ће потрошити више од 30 минута на инсталирање јединице.

У почетку се врши визуелни преглед пројекта за сецкање и друге штете. Затим пажљиво причврстите причвршћиваче који се користе за фиксирање филтера.

Пре затезања свих вијака, морате бити сигурни да има довољно пунила.

Възможно съобсението на конструкциата, сама вградба на филтър на базени не представава съсо потешкочи

.

Да би се избегле уобичајене грешке, следећа упутства ће помоћи у будућности:

 • Након дужег времена неактивности потребно је извршити пробни рад филтера, постепено повећавајући оптерећење;
 • Систем ће трајати дуже, ако најмање једном у 2 недеље спроводи превентивни преглед;
 • Постављени филтер се налази у заштитној кутији.

Замена песка у филтеру за базен (видео)

Мешавина кварцног песка се користи као универзално средство које држи већину опасних нечистоћа у води. За малубазену је боље изабрати уложак, а за велики и средњи - пјешчани филтер. Важну улогу у перформансама система има и степен оптерећења базена. Што је више, то је филтер продуктивнији.