Отпад хране: основна правила и методе рециклирања

Прехрамбени отпади у кухињама и угоститељским организацијама су прехрамбени производи који су изгубили почетне потрошачке карактеристике током производње, складиштења и употребе.

Отпад хране мора се правовремено збринути и постати идеално окружење за ширење паразита. Посебно је важно поштовање термина на територији ДНР и ЛПУ, као иу предузећима у којима се појављују отпадни производи прехрамбене индустрије. Овде је релевантни часопис строго провјерен и кажњен одговорним у случају било каквог кршења.

Правила за одлагање

Правила одлагања су утврђена прописима СанПиН-а 42 - 128 - 4690 - 88:

 1. Увоз се врши под строгим поштовањем Ветеринарско-санитарних правила, које одобрава главни државни ветеринарски инспектор и уписује се у евиденцију производње.
 2. Према СанПиновим правилима, специјални резервоар са поклопцем у кантинама користи се за превоз.
 3. Забрањена је употреба канте за смеће за сакупљање и уклањање у друге сврхе. Њихово ослобађање, чишћење и дезинфекција се обављају свакодневно. Дозвољена је употреба средстава за дезинфекцију која се користе у прехрамбеној индустрији. Одговорност за садржај и употребу контејнера у складу са СанПин-ом је у управљању предузећем или институцијом.
 4. Према правилима, забрањено је издавање производа намењених за одлагање приватним лицима или организацијама.
 5. Према правилима, биланси се чувају током лета8 - 10 сати, а зими до 30 сати. Препоручена температура је 6 - 7 ° Ц. На територији ДНЗ цистерне за отпад се изводе свакодневно ујутро и увече.
 6. Према стандардима СанПиН-а за складиштење остатака на посебним платформама, можете користити посебан резервоар са странама висине до 12 центиметара. Ове плоче спречавају проток течности из остатака које резервоар не пролази у околину.
 7. У неким индустријама, у часопису се ставља ознака о прихватању денатурата за дезинфекцију како би се спријечила употреба ових отпада као хране за животиње. У ДХС-у, производи се могу преузети под личном одговорношћу запослених за храњење кућних љубимаца. СанПин не забрањује такве радње.
 8. Поштовање прописа Федералне службе за надзор у области заштите потрошача и благостања људи требало би укључити у посебан часопис о производњи.

Руковање отпадом од хране мора се обављати у складу са прописима Државне инспекције хране и Правилника СанПиН-а. 42 - 128 - 4690 - 88.

Ветеринарско-санитарна правила за сакупљање отпада од хране су обавезна за проведбу и придржавање власника животиња и њихових господарстава, без обзира на начин узгоја.

Отпад хране треба уклонити пре распадања, како би се искључио ризик од болести. Руководство агро-индустријског комплекса мора у дневник уписати све процедуре образовања и кретања које се јављају са отпадом.

Учионица опасностиотпад

Знаци којима је дефиниција класе опасности за све опасне материје утврђена наредбом Министарства природних ресурса РФ бр. 511 од 15.06.01.Према Уредби, супстанца која може изазвати професионалну болест, повреду на раду или одступање од здравствених стандарда када комуницира са људским тијелом сматра се штетном. Стога се за транспорт користи затворени спремник.

Постоји пет класа опасности, отпад хране спаја се у:

 • Низак ризик - опасност класе 4. \ т
 • Практично сигуран отпад - опасност од степена 5.

Да би се успоставио класа опасности, потребно је узети у обзир ниво негативног утицаја на животну средину, као и период опоравка након елиминисања узрока загађења.

Одлагање

Ако класа опасности отпада варира између 4 и 5, онда се употреба врши на посебним местима, користећи специјално паковање. Пожељно је да се користи резервоар са поклопцем. Коришћење течних, меких и чврстих органских отпада, као и једнократне амбалаже за паковање производа врши се на више начина:

 • Одвести у канализациони систем.
 • Пренос из чврстог стања у течност.

За коришћење се користе разни индустријски отпадни уређаји, у предузећима се алгоритам акција на располагању евидентира у посебном часопису за образовање и кретање.

Коришћење олакшава:

 1. Смањење извозних трошкова за око 70-80%.
 2. Смањење трошкова приликом смањења простора за складиштење столног отпада.

Рисехигијенско стање индустријских објеката врши се смањењем времена проведеног на територији прехрамбених производа.