Ормар у ходнику: напојнице за аранжман

Приликом опремања гардеробе у ходнику, потребно је унапријед размислити о дизајну просторије и покупити практичан сет намјештаја. Нажалост, не могу сви то приуштити. Обично је потребно пронаћи место за гардеробу, одсецање таквих потребних бројила у другим просторијама. А онда свлачионица у ходнику постаје излаз и право рјешење за овај проблем, стога је најважније питање: како правилно планирати и опремити?

Погодан ормар у ходнику: намештај и његова локација

Типично мјесто за постављање гардеробе је предсобље: гости и власници стана остављају одјећу, обућу и покривала за главу. Предсобље је двосмислено и тајанствено мјесто за планирање зона: или су превелике, или премале, или уске са нишама.

У ормару поред улаза постоје предности:

 1. Све потребне ствари су при руци одмах на излазу. Сама дворана избјегава конфузију;
 2. Додатне функције гардеробе укључују могућност складиштења не-сезонске одјеће и обуће. У ормару увијек постоји мјесто за кућне предмете и корисне алате као што су метле, крпе, крпе итд. Алармна табла или бројач такође може бити скривен унутра.

Одабир гардеробе за предсобље треба узети у обзир узимајући у обзир величину и карактеристике собе

Ако потпуни брисање у ходнику не пронађе мјесто, али постоји ниша, то је могућесигурно је уградити у нишу ормара, а сам пролаз ће бити просторија на отвореном. Ту је само вредно висе висе огледала и постављање поуф-а.

Нађи место испод гардеробе у зависности од величине ходника:

 1. Мали ходник - овдје гардероба може бити гломазна гардероба у близини ширине плафона од једног зида ходника до другог. Унутра можете сакрити сталак за ципеле, полице за ствари и још много тога;
 2. Велики ходник - за ову опцију, морат ћете подијелити дио просторије, чак можете и снимити прозор. Полице за ципеле могу бити постављене испод прозорске клупице, врата су најбоље направљена клизањем, чиме се штеди простор;
 3. Ходник дуг и уски може бити варијанта за гардеробу. Уз зид су ормари, али напротив - врећице или лава. Ако је ходник широк, ормари су постављени на обје стране.

Уграђени намештај је јефтинији од стамбеног простора, тако да је уградња ормара у нишу, нема потребе за прављењем вањског оквира, само је купе на вратима постављен на пуну рупу.

Угаона гардероба у ходнику

За ходнике са великим површинама погодна је кутна гардероба, унутар које можете уредити велики систем складиштења са куком, полицама, ладицама итд Сам дизајн не би требало да изгледа превише масивно, тако да, стварајући га, треба да обезбедите отворене и затворене зоне.

Кутни облик ормара савршено се уклапа у унутрашњост ходника малих димензија

Минимална површина додељена подугаона гардероба, мора бити 3 м2, чак и ова површина ће бити шира од једноставног ормара.

Потребно је да се узму у обзир неопходни услови за уградњу кутне гардеробе:

 1. Приликом дизајнирања просторије, потребно је поделити га на два дела. Једна ће имати полице и фиоке, на другој - штапове за вјешалице;
 2. Врата треба да буду одабрана клизна или хармоника. Одјељци за врата у ширини цијеле гардеробе савршено ће се уклопити у дизајн интеријера. Можете ставити лијепе фото позадине или направити огледала;
 3. Ако је планиран мали завој, потребно је направити ормаре и полице без врата како би се уштедио простор. Мали ормар је добар за оне који су смјештени тамо гдје није постављен ормар.

У свлачионици је потребно правилно поставити полице, полице и кутије, јер ред и лак приступ стварима - то је управо оно што га разликује од оставе са скакачем.

Индивидуални намештај за улазни хол: гардероба на захтев

Када купујете намештај за гардеробу на захтев, можете одмах размислити о његовом пуњењу, узимајући у обзир све потребе. Могу бити различите конфигурације вјешалица, различите врсте полица за ципеле, кутије, огледала, куке, штандове и још много тога.

Гардероба за улазну халу може се купити у специјализованој продавници или по наруџби

Веома је важно изабрати добро унутрашње осветљење. Вреди размотрити унапред инсталацију тачкастих или окретних лампи на плафону, као и уграђеног позадинског осветљења задњег зида и полица.

В облачност подНаредба има неколико позитивних тачака:

 1. Нема ограничења у величини и дизајну;
 2. Гардероба се може израдити управо испод потребне просторије;
 3. Пројектне идеје су у потпуности прилагођене буџету. Прво се одређује вредност, а затим се бирају опције;
 4. Избор пуњења, материјала и прибора одвија се унапријед. Купац сам дефинише коначни квалитет производа уз помоћ стручњака;
 5. Могуће је креирати ексклузивни материјал.

Ако изаберете материјал, најпогоднији систем за складиштење може бити ормар са иверицом. Не дозвољава враћање полица, јер су оквири и чине стабилне полице, као и ДСП не толерише влагу, али има много предности у овом материјалу. Материјал економичан, уштеда на прибору је такође могућа. Ако дозволите рупу, можете купити и додатну опрему. Сви одјељци су одвојени један од другог, јер је сваки од њих окружен преградама између полица.

Мрежасти ормар и ормар од метала омогућују вам да преуредите полице и да буду разноврсне. Они су отпорни на влагу. За минусе је висока цена производа.

Користите амбар: свлачионица у ходнику

Често у ходницима можете наћи заборављене, или чак неискоришћене штале. Може се ефикасно користити за ваше потребе, али прво треба процијенити његово стање.

Брисање је одличан начин да брзо и компактно сакријете обућу и одећу

Пре стављања прелива у оставу потребно је:

 1. Да би се штала ослободила непотребних ствари, она мора бити потпуно празна;
 2. Донесите до доброг стања зида: треба их поравнати. Затим можете инсталирати уграђени намјештај;
 3. Морате изравнати под, ставити покривач. Ако у гардероби има бар неколико места, особа која се облачи ће бити на поду, тако да треба да буде удобна и удобна за ноге;
 4. Испуните плафон. Није битно како ће бити: шарке, обојене или љепљене тапете. Као прво, требало би да садржи добро осветљење.

Топли подови нису обавезан, већ пожељан услов за гардеробу. Ципеле и мокра одећа ће се брже осушити када буде доступна.

Ергономија у ентеријеру: гардероба у ходнику (видео)

Правилно постављање места где ће се одећа и обућа чувати је гаранција удобности и функционалности у животном простору сваког члана породице. Један од првих корака на овај начин је планирање и опремање гардеробе, која је потребна и за велике просторије и за једнособан стан. Системи попуњавања одлазећих дизајна учиниће његову употребу практичном, а ствари ће увек бити при руци, што ће несумњиво олакшати живот домаћинствима.

Детаљи: гардероба у предсобљу (примери фотографија)


)