Непентес - биљне врсте, храњење и наводњавање. 69 фотографија неопходне неге

Непентес - биљка месождера која расте у влажној тропској клими. У природи постоји више од 100 сорти ове биљке. Цвјетњаци често га зову замашњак или кувсхиноцником.

Опис биљке и њених сорти

Непентхес се односи на вишегодишње биље, лоза, налик на грм. Многе врсте живе као паразити, насељавају се на дебла, лишће и гране дрвећа, покушавајући да подигну своје цвасти, што је могуће више према сунчевој светлости.

Боја врча је прилично разноврсна. Постоје беле, жуте, црвене и тамно зелене врсте. Они висе над земљом, дајући мирис који привлачи инсекте.]

Сваки врч је напуњен посебном течношћу која помаже биљци да пробави плићак. На рубовима замке расту мале чекиње, а са врха се налази поклопац који штити од воде и прашине.

Листови су издужени и имају изражену вену у средини. Листови листова расту у строгом реду и имају зелену или жућкасту боју. Цвијеће непентенсис непретенциозно и мало.

Код куће, цвећари имају већу вероватноћу да расту крилати Непентес. Може достићи 2 м дужине. Листови су богате зелене боје. Разликује ову врсту великог врча с црвеним југом.

Фотографија најпознатијих сорти непатентес Мадагаскар, Схагги, Бипхас, Первилле и Рафлеси, види доле.

Уз правилну негу куће, биљка може да живи до 5 година. Најобичнији цвет изгледа у суспендованом облику, када декоративна декорација виси доле.

Потребна нега биља

Директни сунчеви зраци су разорни за врат, он воли распршено светло. Најбоље је да га узгајате на прозорима који гледају на запад или исток. Свјетлосни дан мора бити најмање 15 сати. Могуће је означити постројење конвенционалним сијалицама.

Положај цвијета мора бити непокретан када ротира лонац, може зауставити његов раст. Непентес не вуче скице, али воли честе емитовање.

Тропско порекло одређује љубав према биљкама према влажној средини. Ниво влажности не смије пасти испод 70%. Такви услови доприносе здравом изгледу и расту цвета.

Важно је придржавати се температурног режима за негу пинта. У топлијој сезони боље је одржавати температуру од 18-20 ° Ц, у хладном - треба је спустити на 13-15 ° Ц.

Киша или растопљена вода је најпогоднија за заливање, али најчешће се користи куханом водом код куће. У врућем времену, стварно заливање је 2-3 пута недељно, у зимским месецима цвет је заливен не више од 1 пута недељно.

Трансплантација и ђубриво апнеје у затвореном простору

За пресађивање домаћег ананаса бит ће потребно мијешати листно тло, пијесак, тресет иугљен. Одговарајуће и спремно тло за орхидеје које се продају у било којој цвећари.

Да би се цветни цвет посадио, користите прозирне посуде са рупама за одвод.

Дренажа се поставља на дно како би се избегло накупљање влаге и труљење корена. Ваздушни корени могу бити посути маховином-сфагнумом како би се одржао ниво влаге.

Најбољи начин оплодње биљке је прскање лишћа композицијом која садржи бор, бакар, келат гвожђа. Неки љубитељи цвијећа хране безбрижност "природном" храном - инсектима не више од 1 пута мјесечно.


  • Екетер - како се бринути за затворене сукулентне биљке? Заливање и посебности селекције земљишта (55 фотографија + видео)

  • Ецма: биљна цветна биљка. Грооминг анд Узгој (54 пхотос)

  • Циперус - захтјеви за температуру, влагу и тло за брзи раст. 51 фотографија фабрике

Како репродуцирати непенет?

Најчешћи начин оплемењивања је сечење резница или употреба семена непотрошеног. Резнице се стављају на кратко време на 1 сат на раствор стимулатора раста, затим укоријењене у лагано тло или маховину.

Да би се цвет могао пузати, потребно је пратити температурни режим, одржавати влажност ваздуха. Посебно треба пазити да се прати присуство велике количине светлости.Пажљива и пажљива бригасигурно ће донети плодове. И ваш стан ће бити украшен најлепшим цветом - непентес.

Проблеми у узгоју непенета

Цвјетњаци се најчешће суочавају с појавом лисних уши и клања брашна. Експлицитни знаци присуства лисних уши - сумрака и присуство лепљивог плака на њима. Прање воде разређеним сапуном помоћи ће у рјешавању проблема.

Пораз брашнастог црва одређен је присуством излучевина шећерне врсте и спором темпом раста не-пене. Борба са овом болешћу неопходна је сушењем земље и кореновог система.


  • Епипремнум: расплод, врсте, нега, болести и штеточине (52 фотографије)

  • Иукка: како посадити у лонац и држати корак с растом. 76 фотографија узгоја биљке

  • Фиттониа - 66 фотографија о бризи о биљци код куће

пхото оф нон-пенетратион


  • Циклама - како расти из семена и луковица? Правила за бригу о кући (50 фотографија)

  • Дендробиум: корак по корак инструкција за бригу о луксузном затвореном цвету (82 фотографије + видео)

  • Фицус - уобичајени проблеми са његом и особине трансплантације (67 фотографија)