Најбољи лонац за стакленике: 6 врста

Системи грејања за стакленике са дрвеним котловима данас имају највеће расположиве грејалице. Нажалост, танки филм или поликарбонатна плоча није у стању да штити зелене засаде од хировитог природа. Проблем можете ријешити помоћу сустава гријања који раде на различитим врстама горива. Пре него што одете у продавницу, треба да проучите "плусе" и "минусе" сваког модела.

Врсте котлова за загревање пластеника

Поузданост, сигурност, економичност, естетика - у зависности од модела опреме за грејање, наведене карактеристике су комбиноване у различитим пропорцијама. Најчешће се у стакленику инсталира систем гријања воде, што значи да се избор мора направити у корист сорти чврстог горива. Без обзира на врсту горива, постројење за грејање садница га користи економски.

Котао за стакленике је опрема која ће произвести добру жетву чак иу мразу мраза

Међутим, то није разлог да се изгуби будност.

Да не би зажалили за бескорисна средства, потребно је разумети функционалне разлике различитих врста горива:

 • класични котао са ложиштем;
 • Пиролизован камером за корупцију;
 • угаљ;
 • дрво угља;
 • пелете;
 • Гас.

У техничком опису производа увек је могуће пронаћи податке који одражавају "незаситност" чврстог котлагориво Што је мањи дати број, то је јефтиније експлоатација. Истовремено, мора се имати на уму да велики пластеници захтевају продуктивнију јединицу. Непотребна жеља за штедњом претворит ће се у продужену хладноћу.

У случају када се на градилишту користи систем за електрично снабдијевање топлотном енергијом, потребно је извршити прелиминарни обрачун потребне снаге. На основу добијених података бира се електрични аутомобил.

Главна ствар - не грешите се са величином тог дела простора који треба да се греје. Не препоручује се узимати бојлер са великом или врло малом количином. Све ово ће само изазвати непотребне трошкове.

При избору опреме за грејање у пластеницима потребно је обратити пажњу на три фактора. Све почиње од величине дизајна. Ако је за мали стакленик погодан модел за чврста горива, онда за велике - електричне варијанте. Поред тога, треба имати на уму систем снабдевања топлотом присутан у стакленику и карактеристике засађених усева.

Изаберите котао за стакленику на дрвету

Доступност таквих технолошких рјешења чини их заиста популарним. Познато је да је много лакше наћи дрва за огрјев, поготово када је у питању вртна кућа у селу. Осим тога, народни гласови су ову врсту горива оправдано приписали неким предностима.

Сваки вртлар који се одлучи за гријање стакленика може наићи на потешкоће при избору котла

Безбедност животне средине, атрактиван изглед, високи топлински учинак - самомали део позитивних карактеристика.

Не заборавите на још један квалитетнији котао на дрва. Поред загревања стакленика, нуспроизвод сагоревања може се користити као ђубриво. То је корисна садница дрвећа.

У описаном систему грејања има неколико позитивних карактеристика:

 • Брзо постизање жељене температуре;
 • Недостатак и најмањег ризика од детонације;
 • Сигурност складиштења и транспорта истрошеног горива.

Чак и почетнички дацхсхик може изградити систем гријања на дрва властитим рукама. Исплативост, сигурност, ефикасност, доступност само су мали дио користи од кориштења природних материјала. Ако говоримо о недостацима описаног модела, потребно је нагласити потребу за великим површинама за складиштење огрјевног дрва.

Ефикасни гасни котлови за пластенике

Представници средњег ценовног сегмента су се добро показали, како у индустријским тако иу домаћим пластеницима. Системи за грејање на гас обезбеђују високу температуру сагоревања до 500 степени Целзијуса.

По завршетку изградње стакленика потребно је наставити са изградњом система за гријање, чији је централни елемент котао

Потребно је мало времена да се израчуна потребна максимална снага. У супротном, саднице у дословном смислу ће постати платина.

"Свемирски" рачуни за гас у само неколико месеци ће поткопати породицубуџет

Ако је све урађено исправно, загревање гасом ће обезбедити следеће предности:

 1. Одвојени угљен диоксид се одмах апсорбује садницама у процесу фотосинтезе.
 2. Нема потребе за уклањањем продуката сагоревања изван стакленика.
 3. Током периода вршног оптерећења, потрошња ресурса се повећава.
 4. Како се потрошња плина повећава, притисак у цијеви може пасти. Избегавајте ову врсту инсталације спремника. Не кошта јефтино, али избегава неугодна изненађења.

Инсталација система за снабдевање гасом је корисна у случајевима када се ради о великим затвореним стакленицима. У овом случају, гасна котловница је повезана са централизованим системом снабдевања ресурса без непотребних трошкова. Треба имати на уму да је гас скупо расхладно средство. Потребно је инсталирати систем сензора који су способни за мјерење температуре у реалном времену. На основу прикупљених информација, сам систем ће регулисати снабдевање топлотом.

Који су погодни котлови за чврсте стаклене стаклене баште

Ако не говоримо о потреби за дугом (целогодишњом) употребом, боље је направити избор у корист чврстих система. Отвара листу таквих система, модел који ради на угљу. Ако говоримо о његовим предностима, онда пажњу треба усмјерити на могућност доброг уштеде. За разлику од водовода или електричног гријања, угаљ не захтијева инсталацију скупе инфраструктуре.

Котлови на чврсто гориво били су законитипризнавање не само у грејним кућама, већ и за грејање пластеника великих и малих површина

Поред тога, нема потребе да се контактирају представници постројења за скупе резервне дијелове. На тржишту можете изабрати домаће котларнице, чија је цијена ниска.

Ако погледате Алл-Руссиан Цлассифиер оф Продуцтс (ЦЕП), онда можете наћи мало више корисних информација:

 • Код производа за грејање - 1500;
 • Препоручује се да се купи довољна количина средства за чишћење, јер сагоревање угља увек прати ослобађање велике количине чађе;
 • Отарасити се таквих проблема помаже у коришћењу дрвних јама, али су дозвољене само у малим пластеницима;
 • Присуство уграђеног температурног сензора омогућава праћење и контролу температуре сагоревања у реалном времену;
 • Могућност да се брзо купи гориво постоји у било ком локалитету, на пример, Котлас увек продаје угаљ у врећама или по тежини.

Боилер фор греенхоусе (видео)

Правилан избор система грејања за стакленику зависи од неколико фактора. Почињемо са финансијским могућностима вртлара. Након тога можете ићи на проучавање потреба за грејањем. Шта заузима стакленик? Да ли се користи током целе године или сезонски? Одговори на наведена питања ће вам помоћи да објективно процените сопствене потребе. Не заборавите на цену ресурса. Чак и мала грешка ће довести до економског колапса.