Када копати лонац?

Кали (Цалла) се такође зове Зантеескуе (Зантедесцхиа). Таква биљка, која је трајница, има директан однос према роду ароникови или арроид. Више воли да расте у влажним подручјима Африке (од Танзаније до Нигерије), као иу Јужној Америци. Таква биљка је у породичној вези са Цуллен Марсх (Специмен). Ова биљка је једини представник своје врсте, док у дивљини расте само на сјеверној хемисфери. Ови цветови се зову и Рицхард или Цалоиеопхипхос. Такво име као биљка Зантескии добијено је од немачког К.Спренгела познатог ботаничара. И дао је име цвијета у част његовом пријатељу, италијанском Д. Зантенеском, који је био и ботаничар. Међутим, популарније име ове биљке је фецес. Такав цвијет је врло популаран међу цвјећарима, јер има лијепо лишће, као и врло спектакуларан цвијет није сасвим обичан облик. Он воли да га узгаја и на отвореном и код куће.

Већина гомољастих и гомољастих биљака захтевају ископавање у хладној сезони. О томе како чувати лончанице зими, размишљају многи почетници цвећара, који су постали згодни на сопственој цвећари. Која су општа правила која дозвољавају да се гомољи ове биљке сачувају и које грешке могу новаци направити?

Када правилно ископати калијум?

Што су гомољи дуже у земљи, њихова ће величина бити већа. И, као што знате, велики грмови израстају из великих гомоља и многе цветне биљке расту. Зато је важно тачно погодити време за брисањеПозив на отворено тло.

Време ове технолошке операције - после првих мраза, је условно:

  • почетак октобра у средњој стази,
  • почетак новембра - у јужнијим регионима.

Не треба се бојати да ће прва мала замрзавања оштетити биљку. Напротив, то ће му бити сигнал да заврши вегетативни период. Биљка ће престати да троши хранљиве материје на формирање листова, када почиње да се припрема за период одмора.

Како ископати лонац?

Пре копања кромпира, потребно је припремити биљку. Да би то урадио, престаје да пије, ако је суво време, око 2-3 недеље пре очекиваног чишћења зиме. Ово вијеће је релевантно за јужне регије, гдје је суха клима у јесен далеко од неуобичајених. Пре ископавања, потребно је да се листови дрвећа секу изнад нивоа земље за око 7-8 цм.

Савет: Најбоље је да ископају кукурузне кладе са вртним вилицама. Тако је мања шанса да се оштете деликатни делови биљке.

Приликом уклањања фекалија, препоручљиво је оставити прилично велику удаљеност око својих коријена. Боље је реосигурати и ископати рупу већег пречника него третирати биљку рањену лопатом или вилицом. Након копања, потребно је пажљиво уклонити тло из његових коријена, покушавајући да их не оштетите. Остатке земље могуће је испрати текућом водом испод славине или вртног цријева. Покушајте да авион не буде превише јак. Може бити јак притисак водештета "калорија клинци, није одвојен од одраслих биљака.

За чување Цалла зиме код куће?

Следеће препоруке о томе како задржати Цалла зиме код куће:

  • Дуг цвеће оставио за 10 дана да се осуши. Постројење штеди сваки лист и све корене.
  • По истеку третираних гомоља са терена. Затим уклоните сушене листове и корење. Ако остане бар један корен, цвет ће поново расти.
  • Припремљени биљке остају да се суше 2 недеље. Температура би требало да буде око 25 степени.

По завршетку свих припрема тренутке, креће за распоређивање Цуллен складиштења. За ове чарапе кесе папирне или новинама, и поставите ту биљку. Где ће бити празно, у зависности од капацитета. Имајте на уму да Цалла не може држати у собама са високим влазхностиу.Таким веома је важно да се у складу са свим потребним захтевима о томе када да копају кала љиљана и како да се спасе, јер утиче на принос наредне године.

Методе складиштења кале

Правилно организован чување и поштовање температурног режима током то је кључ за обилног цветања током лета.

За зимске складиштење у домаћем врту Калле суво кртола се налазе у папирним кесама, картонске кутије или умотана у новинама. Даље, у зависности од могућности, постоји неколико опција за складиштење.

у кале складиштењеподруми

Да би се садни материјал сачувао од прољећа, пакети или кутије с њим се стављају у подрум, гдје се у зимском периоду температура одржава унутар + 5-10 °. Веома је важно избегавати подизање температуре - то може довести до прераног клијања садног материјала.

Пажња! Правилно складиштење баштенске глине мора бити суво, тако да се не могу складиштити у подрумима, јер обично постоји стабилна висока влажност.

Период одмора у садном материјалу траје до краја марта. Након тога, гомољи се већ могу доставити и посадити за грмље у лонцима.

Током складиштења, жаруља се мора периодично прегледати. То ће омогућити правовремено откривање и изолацију болесног материјала за слетање.

Складиштење у хладњаку

Да би се мала количина садног материјала у пролеће задржала код куће, можете користити фрижидер. Гомољи су замотани у папир или новине и смештени у простор за одлагање где се температура одржава у оквиру 5-7 °.

Као и код сваког другог начина складиштења, током складиштења у фрижидеру саднице се морају периодично прегледати. У овом случају, болесни и оштећени узорци морају бити уклоњени.

Складиште на ложи

Ова метода је погодна за оне који узгајају вртну кућу у лонцима. У овом случају, на почетку јесени, наводњавање се постепено смањује, а након потпуног сушења лишћа контејнера са биљкама, могуће је прећи на остакљени балкон или лођу, гдје остају.до пролећа

Каллово складиште у стану

Када не постоји могућност коришћења других метода складиштења, жаруље каноле могу се испробавати и чувати код куће. У ту сврху кутију са садним материјалом треба поставити на најхладније мјесто, на примјер, у близини балконских врата.

Савети за позив на ископу

Веома је важно придржавати се малих трикова, како не би оштетили цвијет и не би покварили цвијет у новој сезони малим, слабим биљкама. Савршено знајући како зимске биљке држати зими на прави начин, многи вртлари праве низ грешака које често доводе до озбиљних последица.

Првоније потребно снажно притиснути лопату приликом вађења гомоља - они су врло њежни и лако се ломе. Ако у коријену има нејестиве дјеце, само требате причекати док се сами не ограђују танком љуском, а тек онда их отргну од мајчине сијалице.

Друго , сви коријени гомоља морају бити исечени, као што је горе наведено у чланку. У супротном, биљка ће проклијати током зимовања.

Треће, температура у складишту мора увек бити између + 3 ° Ц и + 10 ° Ц, а влажност је минимална. Пратећи ова правила, можете очекивати здраве, добре потлингс у новој сезони.