Најбоља метална врата: буџет, елита и премиум класа, рејтинг произвођача

Сваки купац у процесу одабира улазне металне конструкције настоји савршено комбинирати поузданост, сигурност и изглед производа. Међутим, често се различити произвођачи и даље суочавају са недостацима у овом или оном параметру. А да би се одабрала најбоља врата за сва заступљена тржишта, потребно је дати приоритет предложеним захтјевима. У овом случају, подизање металних врата ће бити мало лакше.

Рејтинг производитела

Поредећи број предузећа која производе предња врата, можете разликовати четири од најпопуларнијих, на основу броја купаца и обима производње. Такође, производи ових фирми имају најбољи однос цена и квалитета врата. Ова листа укључује:

 • "Форпост";
 • Торек;
 • Елбор;
 • Чувар.

Производи компаније "Форпост" углавном заузимају нишу буџетских производа. Асортиман обухвата 7 линија металних улазних врата. Поред тога, компанија се бави производњом врата, челичних торњева и поштанских сандучића. Металне конструкције "Форпоста" имају ценовни распон од 4.000 рубаља и најприступачније су на улазу на тржиште.

Метална врата фирме "Торек" имају велики асортиман, који омогућава да задовољи практично све захтеве клијената. Распон цена је прилично широк и укључује дизајне од средње класе до елитних металних врата. Такође, Торек се бави производњом сертификованих ватросталних материјалаврата

Производна компанија "Елбор" формирана је на основу неколико бивших предузећа војно-индустријског комплекса. Асортиман произведених производа је прилично широк и не укључује само улазна врата метала. Предузеће се бави производњом металних калупа, као и самостално развијеним механизмима закључавања повећане сигурности. Међу представљеним компанијама, "Елбор" је водећи у производњи прозора.

Компанија Гуардиан међу предузећима заступљеним у питању политике цена користи нишни произвођач врхунских металних врата. Битан плус је имплементација потпуне корисничке подршке. Гардианова врата могу се сигурно назвати најљепшом и једном од најпоузданијих на тржишту. Поред улазних врата, предузеће се бави и производњом декоративних елемената, бравара и арматуре.

Најбоља буџетска врата

На основу односа цене и квалитета, најбоља опција су врата фирме Форпост, модел 128 Ц. Врата на вањској страни имају слој прашкастог анти-вандал премаза. Унутрашњост врата опремљена је имитацијом полимерног премаза испод дрвета. Врата имају у свом арсеналу прилично угодан и користан додатак у виду позадинског освјетљења кључа.

Компанија се сама бави производњом структура улазних врата од 1998. године. Развој конструкција врата, браварија и дизајна свих ових изведби врше директно стручњаци.тхе цомпани. У почетку, производња свих челичних конструкција извршена је у производним погонима погона Калининград Мастерлок. Међутим, од 2009. године, пуштање у продају читаве линије производа је у Кини. Паралелно са тим, у самом постројењу значајно се побољшава систем контроле квалитета произведених производа.

Према статистикама, инсталација од 500.000 врата годишње се врши сваке године. Таква популарност је због доступности производа за све сегменте становништва. Полазећи од тога, на продају често постоје фалсификати производа компаније "Форпост". Да би се избегли проблеми у процесу куповине, важно је обратити пажњу на неколико нијанси.

Браве инсталиране на вратима Форпоста се производе искључиво од стране фабрике МастерЛоцк. Оригинална врата увијек имају потврду о аутентичности и сукладности с декларираним карактеристикама. Званични дилер је дужан да има сертификациони документ којим се потврђује право на продају и извођење монтажних радова за ова врата.

Предности металних врата фирме "Форпост" укључују:

 • Доступност цена;
 • Угодан изглед дизајна;
 • широк асортиман производа;
 • Погодна функција затварања крила врата без употребе кључа;
 • Осветљење кључаонице;
 • Унутрашња полимерна превлака, која обезбеђује погодност неге тканине и велику отпорност на различите климатске услове;
 • Опремљен са 4 класе запорних механизама за заштиту од провале;
 • Доступноствишеструке заптивке, омогућавају квалитетну заштиту кућишта од продора промаје и страних мириса;
 • Добро развијена мрежа сервисних центара.

Међутим, као иу сваком другом производу, метална врата "Форпоста" имају своје недостатке. Ове производе карактерише недовољна изолација од буке. Најчешћи дефект у дизајну је приметна полуга ручке. Ако је потребно, замјена елемената намјештаја у већини случајева, одговарајући механизми могу се наћи само код произвођача.

Најсигурнија врата

Најсигурнија врата је "Ултиматум" компаније Торек. Таква метална улазна врата су довољно јака захваљујући употреби висококвалитетних челичних челика. Поред тога, опремљена је браварима нове генерације са напредном тајном.

Производство на врати от фирма "Торек" сега в 1989 г. За то време, компанија је успела да стекне значајан удео на тржишту због високе поузданости производа. Постројење има неколико великих складишних комплекса, који се налазе у различитим градовима ЦИС-а.

Ако је потребно, изаберите која метална врата су најбоља за постављање у простор за излаз у случају нужде, најприкладнија врата од "Торека", не гледајте. Ватростални елементи за врата и њихова технологија производње омогућавају да расподела пожара од 15 до 360 минута. Ово осигурава довољно времена за производ главних мјера евакуације.

Браве монтиране уВрата фирме "Торек", прилично ефикасно сузбијају флуктуације температуре и не доносе чак ни на јакој хладноћи. Поред тога, улазне металне конструкције овог предузећа имају неколико предности:

 • имају висок степен изолације од буке;
 • Лијеп изглед врата;
 • Висококвалитетна пропусност ваздуха која прелази стандардне вредности за 20%;
 • Ефикасна заштита од појаве пропуха и продора у домове страних мириса.

На недостатке производа може се приписати прилично висока цијена за додатне услуге инсталације и дораде. Проналажење одговарајућих прикључака, ако је потребно, такође узрокује значајне тешкоће.

Најбољи противпровални системи

Врата Елбоур Суите су највиши степен заштите од лома.

Крило за врата је опремљено са два система закључавања, од којих се сваки може затворити на 4 окрета. Врата имају додатну заштиту од избацивања браве и специјалних пинова који спречавају уклањање тканине.

Међу заступљеним компанијама, "Елбор" је најстарији произвођач металних конструкција. Историја холдинга, основаног на основу бивших предузећа војно-индустријског комплекса, датира из 1976. године. И то је барем неоспоран доказ поузданости и квалитета производа.

Тренутно постројење има властите производне капацитете. Контрола квалитета производа спроводи се уз употребу високо прецизне јапанске технологије. Производни програм компаније садржи као економски производкласна и елитна метална врата.

Предности производа Елбор могу се приписати сљедећим предностима:

 • Присуство модела класичног дизајна и спољашњег изгледа производа;
 • Широк асортиман материјала и метода обраде спољашње и унутрашње обраде мреже;
 • Једноставност отварања и затварања, без обзира на тежину дизајна;
 • Доступност браве високог степена отпорности на провалу;
 • Велика резерва сигурности;
 • Високо ефективна топлотна и звучна изолација;
 • Унутрашње пуњење еколошки чисте минералне вуне;
 • присуство додатних металних елемената који обезбеђују повећану крутост крила врата;
 • Употреба контра иглица повремено повећава поузданост пројекта.

Лоша страна произвођача металних врата је прилично висока цијена за произведене производе. Такође, честе су жалбе клијената о сервису сервисних центара и заступништава.

Најљепша и најпоузданија врата

Да би се разумело која су метална врата боља у погледу поузданости и естетике, довољно је обратити пажњу на модел "Гардиан ДС-2" компаније-произвођача "Гардиан". Крило врата је израђено од чврстог лима метала и допуњено је са три ребра крутости. Унутар структуре врата налази се слој минералне вуне, који пружа прилично ефикасну буку и топлинску изолацију просторије. Тканина је опремљена додатним причврсним елементима у облику 3ремовабле пинс.

Избор спољашњег дизајна врата је практично неограничен. И унутрашња и спољашња страна платна могу бити украшене прашкастим анти-вандалним премазом, сјајном ламинираном МДФ плочом (са могућношћу избора одговарајућег колорног рјешења), или коришћењем природног низа.

Компанија Гардиан је један од првих произвођача врата отворених у Русији деведесетих година. У процесу производње користи се само висококвалитетни челик. Производи овог произвођача су више пута освојили највише награде у виду знакова квалитета на међународним изложбама.

Предности улазних структура погона Гардиан су:

 • Предочљив изглед;
 • Широк асортиман производа и сродних производа;
 • Постојање објеката различитих нивоа безбједности, укључујући и могућност опремања улазних врата оклопним паковањима и најновијих технолошких елемената заштите;
 • Повећана стабилност платна због ребара налик на трапез;
 • Присуство минималних размака између кутије крила врата и мреже, постигнуто кроз стројеве за производњу високе прецизности;
 • Двокружни заптивач, ефикасно штити од пропуха и продора страних мириса.

Једина значајна мана производа Гуардиан је неразвијен систем услуга. Честе жалбе клијената на лоше монтирана врата.