Модуларне степенице: 2 варијанте конструкције

Модуларно се назива степениште које се састоји од великог броја идентичних елемената, спирална степеница је једна од најважнијих конструкција у кући. То није само мост између два спрата, већ значајно утиче и на изглед унутрашњости. Врло масивне љестве марша изгледају врло лијепо и поуздано, али за такве објекте не постоји увијек мјесто у кући. Зато је тако величанствен, али гломазан дизајн замењен мање атрактивним али компактнијим модуларним степеницама.

Предности модуларних степеница за други спрат

Модуларне структуре степеница појавиле су се у Италији 80-тих година. За нас, такве степенице су дошле релативно недавно и одмах су освојиле љубав већине потрошача.

Модуларне степенице за други спрат омогућују стварање било које линије спуштања

Степенице ове врсте уписују се у државни регистар. Могу бити марширање, увртање или окретање. За успешне примере оваквих дизајна можете видети у каталогу "Столарис".

Модуларне степенице се прикупљају од појединачних елемената. Због тога могу имати различите облике и конфигурације. Такви дизајни су чак и више популарни од својих колега из бетона. Све је због чињенице да имају прилично велику листу предности.

Предности модуларних степеница:

 1. Цена лествичастих модула је много нижа него у бетонским конструкцијама. Стога модуларни производи постају доступни широј јавности.
 2. Модуларне степенице су тако једноставне за састављањеможе га инсталирати сватко без искуства у изградњи.
 3. Модуларне модуларне степенице савршено се комбинују са свим стиловима ентеријера. Међутим, у собама модерног дизајна, овакви дизајни изгледају као интегрални део.
 4. Из истих модула се могу градити објекти који воде на други спрат веома различитог облика. Може бити равна и вијчана, те угаоне степенице.
 5. Ове мердевине Савршено се уклапају у просторију са било којим висинама. Висину структуре можете прилагодити додавањем или уклањањем модула.
 6. Степенице из модула заузимају много мање простора од бетонских марширајућих структура. Може се користити и слободни простор под таквим унутрашњим елементима.

Модуларне степенице међу етажама савршено се уклапају у апсолутно било коју просторију. Они неће заузимати много простора, а истовремено су веома удобни за употребу. Уз мало фантазије и стрпљења лако можете створити квалитетан и естетски дизајн.

Модуларне модуларне степенице

Да бисте разумели да ли су ваше модуларне степенице погодне, морате да разумете од чега су састављене. Чувши име таквих структура, може се схватити да су главни елементи таквог дизајна модули из којих се формира оквир. Могу бити најразличитијих типова.

Модул је сегмент мердевина, на коме је постављен степен

Типови модула за степенице:

 1. Модул "Стакло у стаклу" иде од дна до врха. Истовремено, један елементуметнута је у другу, а величина корака није регулисана.
 2. Стезаљке модула се убацују једна у другу одозго према доле. У овом случају, елементи су затегнути, тако да можете подесити висину корака.
 3. Модуларни модули се израђују лијевањем жељеног облика метала.
 4. Модуларне мердевине на два косора се обично производе у Кини.
 5. Дрвени модули се могу направити властитим рукама. Међутим, за такав посао ће бити потребно доста времена.
 6. Модули оригиналног облика су скупљи, али изгледају много занимљивије од конвенционалних дизајна. Они могу имати покварени или строги геометријски облик.

Свака од опција на свој начин је лепа. Да бисте утврдили који од њих ће се боље уклопити у ваш дом, потребно је унапријед припремити компетентан дизајн.

Поред модула за оквир у комплетном сету сличних степеница укључују се и кораци. Могу бити направљени од материјала као што су: мермер, стакло, пластика, метал и дрво.

Степенице се могу обављати самостално или наручити у фирмама специјализованим за њихову производњу. У сваком случају, облик и величина таквих структура су прилагођени типу оквира који сте саставили из модула.

Степенице са окретом од 180 степени могу се сузити на једној страни. Међутим, у централном дијелу, они ће у сваком случају имати опције које су погодне за пењање степеницама.

Према томе, ширина степеница ће увијек бити већа од 80 цм, а дубина ће варирати унутар 28-30 цм.

Врсте модуларних степеница у

\ т

Модуларне конструкције су толико популарне не само због велике количине спашеног простора, већ и због тога што могу имати различите облике. Облик модуларних степеница варира у зависности од методе монтаже. Постоје три основне варијанте конфигурације степеница овог типа.

Не постоји ништа компликовано о томе како одабрати модуларне љестве

Облик степеница се бира у зависности од стила ентеријера и количине слободног простора у затвореном простору. Такође је потребно узети у обзир предности и недостатке свих типова дизајна.

Нај-популарни облици модуларних степеница:

 1. маршљестве је најлакша опција у склопу. Погодно је да се подигне, али кроз стубове, слободни простор испод њега претвара се у "мртву" зону. Међутим, упркос масовности таквих структура, маршевске љестве су врло популарне. Чињеница је да имају широке степенице и минималну дужину, тако да кретање по њима не доноси посебне тешкоће. Такви дизајни су релевантни ако је висина од пода првог спрата до плафона четвртог не више од 4 метра.
 2. вијак , они су лучни, модуларне степенице заузимају минимум простора и изгледају веома оригинално. Међутим, такве изванредне структуре имају један значајан недостатак - незгодно је кретати се. Чињеница је да вијчане степенице имају велики број уских ступњева.
 3. степенице окретнице- ово је најбоља опција за сваки стан. Имају широке степенице и оригинални изглед. КадаТакви пројекти заузимају минимум слободног простора.

Врсте модуларних степеница могу бити веома различите. Само пре-маде пројект ће вам помоћи да пронађете савршену опцију за себе.

Модуларне степенице у облику слова Г

Лестве у облику слова Г из модула заузимају минимум простора. Такви дизајни изгледају компактно и занимљиво.

Најпопуларније и универзално решење за било које "степениште" питање је степениште у облику слова Г (ротација 90 степени)

Одличне верзије модуларних степеница пружају компаније као што су Касторама и Стамет. Такође, погледајте моделе Граз, Суперцар и Стаирбок.

Угаоне степенице могу имати окретну или покретну парцелу. Прва верзија је најпопуларнија, али друга изгледа више необично.

Предности степеница у облику слова Г:

 1. Угао степениште не заузима пуно простора, па је његова инсталација могућа у свакој просторији. Такав дизајн ће се уклопити у двоетажни стан и приватну кућу. Ако желите, можете поставити кауч или сталак за ципеле испод степеница.
 2. Релативно ниска цена и једноставна инсталација чине овај дизајн привлачним за општу популацију.
 3. Дизајн угловних степеница комбинован је са свим стиловима ентеријера. Промјеном фаза обраде, класични дизајн можете претворити у стубиште у стилу високе технологије.
 4. Угаоне степенице са грамофоном су погодне јер када се преносе тешки предмети, можете се зауставити и опустити у средини успона.

Израчунајвеличина ове зграде ће помоћи онлине калкулатору. Потребно је само унијети потребне податке, а умјетна интелигенција ће учинити све за вас.

Модуларне степенице са скретањем од 180 степени

Окретне степенице могу имати различите конфигурације. Једна од најпопуларнијих варијанти је П-облик са ротацијом од 180 степени.

Укључивање 180? може се остварити на различите начине

Такви дизајни имају највише позитивних повратних информација од власника приватних кућа. Без обзира на то да ли су на њима постављене дрвене или металне степенице, такве поуздане конструкције ће вам служити дуги низ година.

Такви пројекти не заузимају много простора. Можете купити готове комплете или се исплатити користећи посебне програме и датотеке са екстензијом ксд.

Предност модуларних љестава у облику слова П је у томе што њихово склапање не захтијева много времена. Ови дизајни су различити по изгледу, такође су веома удобни и поуздани.

Инсталација модуларних степеница

Сакупите модуларне мердевине у кратком временском периоду. Главна ствар је разумети које типове елемената дизајна имате и како их произвођач саветује да их монтирају. Упутство за монтажу сваког типа модула је потпуно другачије.

Модуларно степениште властитим рукама је савршено практичан задатак за сваког домаћег мајстора

.

Обсо състоание на съединение на модуларни степеници:

 • Одбројавање до горњег ката;
 • Станите на под и причврстите подне стубове на под помоћу сидрених вијака;
 • Оквир модула иде од врха до дна;
 • Надаље на фазама монтаже оквира, које су причвршћене вијцима и металним средњим елементима;
 • Међусобни елементи су повезани са носачима испод ограде;
 • Посљедња подигнута ограда и разни декоративни елементи.

Као што видите, монтажа модуларних степеница није посебно компликована. За сав посао имат ћете само пар дана, а самим тим можете лако монтирати такав дизајн властитим рукама.

Због популарности модуларних степеница, њихова производња заузима значајно мјесто у грађевинској индустрији. Многе домаће и увозне фирме су спремне да вам пруже најнеочекиваније варијанте сличног дизајна.

Збирка модуларних степеница (видео)

Модуларне степенице се разликују по свом оригиналном изгледу и једноставности склапања. Ако желите да направите занимљив успон на други спрат, без заузимања пуно простора, онда такви дизајни - идеална опција за вас!

Примери модуларних степеница (фото)

)