Мијешање ножа за топли под властитим рукама

Систем "топлог пода" може се користити за подно грејање. У овом случају, нож за мијешање за топли под властитим рукама то омогућава. Али, потребно је узети у обзир све карактеристике самог система и придржавати се захтева који регулишу цео процес рада. Када инсталирате чвор за мешање, све треба урадити према упутствима.

Зашто је потребан чвор

Традиционални системи гријања, који се обично уграђују у просторијама, имају високу температуру, често и преко 75 степени.

Ова температура је неприхватљива за топли под из више разлога:

 • На високим температурама, ходање по поду ће бити минимално удобно. Површина можда није врућа, али гори. Удобна температура је од 25 до 30 степени;
 • Многе подне облоге губе свој претходни изглед ако је температура превисока. Често се у њима појављују пукотине и пукотине;
 • Повишена температура може изазвати оштећење естриха;
 • И саме цеви имају одређену температуру. Због чињенице да се појављују обликовани у бетон, на високим температурама нестаје могућност експанзије зидова, што ствара напон који их на крају потпуно елиминише;
 • Додатни извор преноса топлоте негативно утиче на формирање одређене микроклиме у самој просторији.

Дакле, јединица за мешање за топли под је неопходна да би се елиминисала висока температура воде која греје под.

"Топли под" и инсталацијаЈединицу за миксер треба инсталирати стручњак или особа са великим независним искуством. Тиме ће се избећи већина негативних фактора током даљег рада.

Јединица за мијешање за топли под је обавезна, тј. У суставу гријања, дистрибутивна јединица је потребна за свако гријање пода водом. Јединице за мијешање компензирају дио температуре воде и омогућују рад сустава гријања без оштећења оптималног начина рада.

Сам принцип мешања чвора је готово непромењен, али постоји неколико основних шема за повезивање.

Основне шеме

Конструкција јединице за мешање топле подне јединице има неколико опција, али се углавном користи у стандардној изведби у којој је чвор за мешање на топлом поду јединица са три вентила или са два вентила.

Главна група шема не укључује сложеније варијанте, јер за независан уређај има довољно било којег примарног круга који неће радити лошије од сложенијих конструкција.

Прва схема која користи двосмјерни вентил

Кугласти вентили.Користе се само за потпуни престанак снабдијевања водом. Ово може бити неопходно ако подно грејање није потребно или током било каквог рада. Ова дизалица мора бити довољно јака, али нема више захтјева за њу, јер је њена улога само у блокирању снабдијевања водом. Он не доприноси раду самог система грејања.

Скитски филтер.Ова ставка је опционална, али њено коришћење може повећати животни век читавог система. У стању је да га заштити од уласка чврстих честица из самог радијатора. Термометар Помаже да се прати читава локација, као и стабилизација и балансирање центра за мешање.

Користи се двосмерни вентил . Обично се користи једна цијевна верзија, јер је способна за обављање великих волумена и има висок ниво перформанси.

Користи се термоелемент, у коме се налази даљински сензор типа . Уређај је постављен на термо вентил. Тамо ће се отворити или затворити пролаз за расхладно средство, овисно о температурном режиму. Истовремено се користе и санитарне теес, прекривене џампером.

За детаљно подешавање система можете користити вентил за балансирање. Ако је потребно, замењује се вентилом санитарног типа. Потребна је и кружна пумпа. Он је тај који одржава цео систем. Препоручује се да имате пумпу са неколико режима рада, који се могу мењати у зависности од захтева за режим пода. За не-цурење, користи се повратни вентил.

Овај систем функционише једноставно. Вода пролази кроз коси филтер, као и термометар, а затим долази до вентила. У овој фази, проток се смањује, а термална глава реагује на промену режима температуре, дајући сигнале за отварање и затварање.

Циркулациона пумпа напушта посебну зонуредфацтион Тамо пролази ток. Запремина пумпе се неће променити. Из тог разлога поток расхлађене воде долази из производне линије. Оба тока се мешају и померају у поток који има жељени температурни режим.

Овај водени носач такође регулише довод топлоте пода. Због чињенице да термореактивна јединица делује збуњујуће, пумпна јединица засићује систем водом са угодним температурним режимом.

Друга схема с тропутним вентилом

Ова варијанта је слична првој шеми, али има бројне разлике, укључујући употребу тростепеног вентила, у коме се врши мешање.Приликом рада, два вентила су отворена.Због таквих карактеристика процес је стабилан. Потребно је користити вентил, чији је проток проточан. Осим тога, можете користити неповратни вентил који ради када се пали кружна пумпа. Неповратни вентил се користи као стабилизатор за све системске повреде, али се ријетко инсталира.

Трећи круг са термостатским вентилом

Термостатски вентил омогућава мешање на једној осовини воде са два протока. Такав вентил има осебујан облик, као и одређени шематски правац свих токова. Опција је компактна и има премосницу, јер се његова улога обавља помоћу вентила.

Четврти круг са паралелном везом

Овај тип система има значајне разлике у односу на претходне. Овај тип конструкције омогућава употребу паралелног прикључка пумпеби бипасс, али на врху, неколико токова који долазе из општег система и од обраде колектора су погодни одједном.

Овај систем има бројне предности, укључујући компактност. Посебно се често користи у соби са ограниченим простором.Али ова шема такође има низ недостатака, укључујући ниску продуктивност. Поред тога, ова шема компликује поступак балансирања. Већина готових чворова за мешање има такав систем монтаже, вероватно због компактности.

Пети круг са троструким термоелементом

Ова схема понавља готово у потпуности оно што је било раније. Једина разлика је трокрака термовица, монтирана на врху, изнад саме пумпе.

За сваки спрат можете користити било који систем. Све ће зависити од могућности и доступности материјала. Важна је и сезона гријања, јер ће са различитим захтјевима за гријање бити потребно балансирање у сваком раду с термосемессителем. То значи да чвор не треба само мијешати воду са промијењеним температурним режимом, већ и реагирати на нагле промјене. А то ће захтијевати више детаља.

Када купујете компоненте не морате да штедите. За комплетан и непрекидан рад, морате купити квалитетне делове. Ово ће избјећи већину кварова.

Употреба основних шема може такође зависити од карактеристика система грејања и карактеристика пода, на пример, ако је површина пода већа од две стотинеквадратних метара, вреди користити шему са трокраким вентилом.

инсталационе карактеристике

Инсталација миксера има своје нијансе које треба узети у обзир.За потпуније и неометаније функционисање система треба поштовати сва правила. карактеристике:

 • , двосмјерни вентил је отпорнији на различите промјене. Обично се користи за мале површине. Овај тип вентила је поузданији и лакши за одржавање;
 • троструки вентил има многе недостатке који се могу елиминисати правилним примарним балансирањем. Ако се то не уради, онда је због температурних разлика могуће извршити комплетан систем неактивности подног грејања. На пример, са оштром променом у режиму температуре, ако вентил није конфигурисан, у цевима се јављају скокови притиска, што може довести до тога да цеви попуцају;
 • Када се користи трокраки вентил, сви делови морају бити темељито проверени на недостатке. Поред тога, пожељно је користити све компоненте од једног произвођача;
 • у присуству различитих скокова температурног режима, који могу бити повезани и са временским условима и сезонским променама, потребно је користити контролер који омогућава систему да самостално подеси ниво стабилизације;
 • место инсталације мешања мора бити унапред одабрано. У том случају, уградња уређаја мора се извести према контури пода иу посебном типу колектора;
 • систем је прво инсталиран, а затим повезансве цеви Након тога подесите температурни сензор, као и притисак, притисак;
 • ако чвор није фиксиран на крути систем хидроснабзхенииа, онда је потребно чврсто монтирање на зид;
 • три покрета у вентилу омогућавају аутоматско подешавање процеса мешања;
 • коришћење најједноставнијег система је могуће само у случајевима са веома малим подручјем. У свим другим случајевима треба користити двоструке или троструке вентиле;
 • приликом куповине комплетне компоненте, неопходно је да се претходно упознате са упутством, као и са техничким спецификацијама;
 • може се инсталирати на великој површини као један велики миксер и неколико мањих. Све зависи само од жеље, као и од захтева за грејање;
 • ако се планира уградња неколико мањих мјешалица, онда се цијело подручје разлаже на нивоу дионице, након чега се обезбјеђује чворовима;
 • Електрична енергија се прикључује на систем тек након што су сви радови инсталације већ завршени. Ово посебно важи за трокраке вентиле;
 • цео процес инсталације мора имати јасну структуру - избор миксера, место инсталације, распоред места, процес инсталације, повезивање, балансирање и проналажење оптималног режима;
 • Тренутно постоје различите модификације мјешалица које се могу користити у различитим мрежама индивидуалне и опће природе. У исто време, стандардни склоп чвора укључује термостатски и регулациони вентил, термостатску главу, пумпну јединицу, различитеинструменти за температуру и други индикатори.

Цјелокупни процес самоинсталације треба проводити у фазама, тј. Све претходне мјере, укључујући и уређење мјеста, морају бити испуњене. Већина додатних гадгета се обично инсталира само на захтјев инсталатера.

Ово се односи и на временске услове, као и на различите стабилизаторе за температурне режиме и притисак. Поред тога, сам инсталациони процес треба да почне тек након извршених прорачуна. На пример, постоји само један двосмерни вентил на 150 квадратних метара ако нема секундарних фактора.

Уређај можете инсталирати сами, али морате се придржавати свих увјета и захтјева за сустав гријања.Осим тога, треба имати на уму да би требало унапријед узети у обзир многе карактеристике различитих инсталација.

Избор конфигурације локације зависи од услова и захтева који ће бити постављени за комплетан рад. Инсталацију треба да обавља стручњак или особа са искуством, јер ће то избећи већину грешака.