ЛЕД трака у ентеријеру стана, куће: идеје, фотографије

ЛЕД трака у унутрашњости - то је, с једне стране, трендовски тренд, ас друге стране - згодан, јефтин и сигуран начин расвјете, доступан дословно свима. Употреба таквих трака нуди заиста бескрајне могућности за просторно уређење простора, стварање спот осветљења, осветљење намештаја и друге храбре одлуке везане за побољшање дома.

У ком ентеријеру је боље користити

ЛЕД трака ће изгледати органски у ентеријеру буквално сваког стана, без обзира на стил у којем су собе уређене. Чак и строго ретро, ​​као да не дозвољава модерна решења, можете се "оженити" са лед-траком - за то је довољно само да извор светлости постане невидљив. Па, хи-тецх и други модерни стилови дозвољавају да се нигде ништа не сакрије, а ЛЕД трака чини пуноправни елемент декорације.

Најчешћа употреба ЛЕД трака - стропна расвјета (укључујући и затезање) и кухиња. Међутим, могућности лед траке су много шире и требало би да о њима разговарају детаљније.

зонирање зона

Зонирање се користи за визуелно "дијељење" просторије на одвојене секторе, од којих сваки носи одређену функцију. На пример, на интернету можете наћи много фотографија са примерима преграда, ормарића и екрана, који омогућавају да се из једне собе направи две спаваће собе и радни простор, дневни боравак и дечији кутак и тако даље. У овом случају се користе ЛЕД тракеда створи "сопствено" осветљење у свакој од додељених зона.

У спаваћој соби ће бити прикладно да има светлију расвјету тоалетног стола или огледала, пред којим се домаћица обично облачи. У расаднику можете "осветлити" простор за игру, а поред кревета опремити точку свјетла, које се може оставити преко ноћи ако се дијете боји да спава у мраку.

Такође, ЛЕД позадинско осветљење може да се користи за креирање светлих акцената у унутрашњости. Може се разликовати по општој позадини слике, намештаја, огледала, нише у зиду и других елемената декорације.

Интересантно решење су ЛЕД траке у боји, које не само да покривају простор, већ и саме могу да послуже као акцент у боји или погодно осветљавају околне објекте у истом опсегу боја.

Аутономни извори осветљења

Ако нема потребе да сваки пут укључите горњу светлост у просторију, можете просторију коју најчешће користите опремити аутономним ЛЕД позадинским осветљењем. На пример, блистави постољи у ходнику ће помоћи да се не повреде да би дошли у кухињу ноћу да пију воду. Да, иу самој кухињи уопште није потребно укључити лустер у ноћ, ако је могуће осветлити мали сто или столну плочу на којој се налази боца са водом.

Многи грађани често касне у исто време и седе близу рачунара, у овом случају, то је такође значајно у додатном осветљењу радног простора када је "уобичајено" светло у соби већ искључено. Чињеница је да треперење монитора,чак и најсавременији, негативно утиче на здравље ока, а да би се изједначио овај непријатан ефекат, потребно је уклонити "транзицију" између гадгета светлосног екрана и таме у соби.

У приватним кућама, ЛЕД траке се користе за освјетљавање степеница и ходника. Трака се може монтирати у ограду или залијепити уз сваки корак.

У тоалетима, подрумима и другим техничким областима осветљења, можете бити допуњени сензором кретања тако да се светло упали чим особа уђе унутра. Ова техника ће бити прикладна у ходнику, на балкону или у поткровљу.

У тоалету или купатилу, сензор кретања ће бити бескористан - свјетло ће се искључити у најнеприкладнијем тренутку, а то је прилично неугодно.

Остале опције за коришћење ЛЕД трака

Купатило обично нема прозоре - извор природног свјетла, а "горње" свјетло у таквом сценарију није увијек у стању покрити цијели простор просторије. Дакле, неће бити сувишно имати одвојене светлосне акценте који спасавају купатило од вечног сумрака.

ЛЕД траке се могу истакнути и намјештај је још један трендовски тренд који је посебно привлачан младим људима. "Смањење" у ваздушном кревету или "свемирском" кухињском углу може изазвати олују ентузијазма од стране гостију, а за самог власника - да постане додатни извор осветљења у соби.

Такође, дизајнери нуде монтажне ЛЕД траке на застакљене балконе и лође где су обичнисветла уопште нису потребна. Ако имате приватну кућу и сјеницу поред ње, можете користити и лед-траку за освјетљавање.

Интересантно решење ће бити осветљење завеса или завеса у дневној соби. Свјетло, пригушено прозирном тканином, чини атмосферу просторије угодном и необичном, а схема боја интеријера - више засићена.

Осветљење полица, укључујући и стакло, изгледат ће врло занимљиво у стилу поткровља или хи-тецх.

Такав елемент декорирања у малом стану може бити практично самодостатан - власници не морају да измишљају нешто необично да би унутрашњост учинили нејавном, већ једноставно укључите светло.

Програм "Питање становања" говори о неколико прикладних опција за коришћење ЛЕД расвјете у унутрашњости стана

сумират ћемо

ЛЕД траке су прави проналазак за стварање необичног унутрашњег ентеријера. Ако се не ограничите на баналну "траку на стропу, сцонце на зиду", можете свој дом претворити у бајковиту палату или летјелицу. Не плашите се експеримената! Инсталација ЛЕД траке не захтијева посебне трошкове и могућности, тако да у сваком тренутку можете промијенити замршен концепт, пребацити извор свјетла у другу просторију или га потпуно уклонити као непотребно. И то ће вас коштати динар - за разлику од стационарних извора светлости, на које смо сви навикли.