ЛЕД светла за затезне плафоне (48 фотографија): локација уграђених стропних модела у купатилу, врсте и облика

Код затезних плафона, често се јављају проблеми са сијалицама са жарном нити (па чак и халогеним сијалицама). Шта може бити излаз из ситуације, ао томе ћемо говорити у овом чланку.

Карактеристике, предности и недостаци

Стретцх стропови су врло осјетљиви на гријање. Али фино подешавање осветљења је још увек неопходно и помаже у овом ЛЕД извору светлости.

Њихове главне предности су:

 • минимална потрошња енергије (много пута мања од традиционалних);

 • 10) гарантован рад на неколико година;

 • еколошка и санитарна сигурност у производњи, транспорту и употреби;

 • одсуство ултраљубичастог зрачења.Као такви, недостаци ЛЕД сијалица нису, само треба узети у обзир њихове карактеристике.

Да, ове лампе су скупље од традиционалних, али ова разлика је у потпуности оправдана уштедама енергије. Избором ЛЕД диода са фактором пулсације од 1-5%, искључујете оштећење вида. Цена лампе и лампе скоро да не зависи од тона њиховог сјаја.

Инсталација ЛЕД сијалица наглашава савременог човека, његову способност да прати најновије трендове.

врсте

Најчешће се разликују унутрашње и спољашње ЛЕД лампе.

 • Већина вањских свјетиљки одликује се чињеницом да је жаруља изван таванице, која стрши изнад ње до даљине. Али за спољне уређаје за осветљењеОбухвата оне у којима се извор свјетлости налази испод платна, одвојен од њега само екраном.
 • Модел ултра-танког стропног уграђеног диода је примјер интерне ЛЕД свјетиљке (у којој је жаруља уклоњена унутар кућишта). Намењени су не за опште него за локално осветљење, јер дају уски зрак светлости.
 • Висеће лампе су боље користити ако је плафон довољно висок; веома атрактивне композиције неколико таквих уређаја суспендованих на различитим висинама. • Ако желите да мењате светлину светла, морате да купите светиљке диммире. Није их могуће разликовати од обичних, па провјерите да ли је одређени димер са ЛЕД диодама компатибилан прије куповине.
 • Отворите широке могућности дизајна ЛЕД трака. То су флексибилне конструкције, допуњене ЛЕД диодама, које су доследно распоређене на истој удаљености. Траку треба изабрати према броју диода по метру дужине, у њиховој схеми боја.


 • Постоје и линеарна светла, која могу личити на облик цеви. Замена лампе у њима није обезбеђена, јер се тело не одваја - то је важно за спречавање корозије. Уз помоћ линеарног свјетла могуће је уредити јединствено освјетљење соба, дизајнираних у стилу поткровља.

Део линеарних извора светлости је опремљен сензорима кретања. Уређаји са двоструким осветљењем разликују се од уобичајеног само по броју лампи.Међу таквим уређајима постоје и изванредне представе.


Локација

Веома је важно да знате тачно коју врсту инсталација вам је потребно. Али интелигентна и сигурна за очи организација расвјете значи и исправну локацију расвјетних тијела. Поставите ЛЕД изворе светлости на затезне плафоне симетрично. Онда се неће испоставити да је један део собе осветљен, а други потамњен.

Да би се избегло блијештање у виду рефлексије од зида, лампа се не може поставити ближе од 80 цм од њих, а понекад намјештај захтијева више удаљености.

Оптимална удаљеност између расвјетних тијела одређена је њиховом величином. На пречнику од 8-10 цм, требало би да буде најмање метар, а лампе пречника 13 цм треба да буду удаљене 1,6 метара. Ова пропорција ће обезбедити и довољан интензитет светлости и складан изглед.


Важно је да лампа и плафон напетог стропа не буду директно у контакту.

У ту сврху је могуће да се лампа причврсти на покривач, на основни плафон или да се преферира структура овјеса. Након затезања платна, мјеста инсталације су опремљена термопаровима. Унутар термоелемента не би требало бити филма, иначе неће пропустити свјетло.

Понекад долази на следећи начин: на плафону се ставља јака облога, чија су места инсталације назначена на филму. Касније ће само бити потребно затегнути тачке на лежајним елементима.

Инсталирање лампе за декоративно позадинско осветљење, обичнокористити нишу од сухозидних или пјенастих полистиренских вијенаца. Гипс картон је еколошки прихватљив, нише од њега су приметно јаче од вијенаца, служе дуже, дају могућност да се изведе скривено ожичење.


форме

Рационални избор лампе такође подразумијева приказ његовог облика, конфигурације. Али ни у кругу, ни на тргу, ни у троугластим уређајима за осветљење, не би требало да постоје кристални привјесци и ковани делови. На позадини затезног стропа, они не изгледају категорично.

Компактне лампе боље одговарају задатку. Ако је пажња привучена светлости, а не самој лампи, онда се савршено уклапа у унутрашњост.

Лустер у облику тањира који се може ставити на напонски плафон је могућ, али само уз поуздану заштитну плочу и велику здјелу. Унутра треба да буде што је могуће мање детаља да њихов изглед не поквари изглед.

цолоурс

ЛЕД светла могу да производе светло у различитим бојама и нијансама. Што значи да ће одговарати за:

 • канцеларије;

 • спаваће собе;

 • кухиња;

 • било коју другу собу.

Пажљиво размислите о овом тренутку како би се светлост срела са унутрашњости. Када се користи са неколико нивоа затезних плафона, можете да направите атрактивне инсталације боја. Простор за експерименте је огроман, али елементарна опрезност у бављењу бојама не омета никога.Најзначајнији суфицитцрвени тонови у спаваћој соби само ће погоршати здравствено стање, покварити сан, чак изазвати ноћне море. Не дивите се љубичастим нијансама: оне кваре расположење, стварају тешке и суморне мисли.


Што се тиче боје саме опреме, избор није ограничен на ништа друго осим на ваше преференције и стил собе. Желите - ставите матирано стакло, желите - транспарентно или рефлектирајуће. Лако је пронаћи и финије решење са минијатурним кристалним нијансама украшеним златном или сребрном границом.

Романтично расположење ће дати ЛЕД свјетло са ефектом треперења, помоћи ће вам да уживате у "звјезданом небу" у кући.Захтеви за уређаје

Стретцх стропови су атрактивни и лијепи, али чак и ЛЕД свјетиљке на њима могу се поставити само ако су испуњени технички захтјеви.

Оптимални уређаји се сматрају округлим дном, што је мање штетно за платно од других. Важан је и ручак око арматурног прстена и компактност уређаја за осветљење.

Рефлектор у лампи, постављен на напонски плафон, боље је изабрати са усмјереном свјетлосном струјом него са распршеним.

Важан параметар је тзв. Температура боје. Ако је једнак 2700 К, тада ће бити топло бело светло, са повећањем на 4200 К, постаје природно и мало мање пријатно. Светла са температуром боје од 6400 К дају хладно бело светло, што за многе људе није баш пријатно. Обавезно питајтеЧувајте лампу и проверите да ли је то непријатно за очи.

Природни бијели свијет је оптималан за кухињу. Не нарушава перцепцију боја и нијанси, а можете прецизно проценити стање производа, посуђа.

Шта је боље изабрати?

Ако у просторији постоји напетостни плафон, не препоручује се употреба лампе веће од 50 вати (у супротном се платно може растопити).

Не купујте такве уређаје за осветљење чија су испирања усмјерена према горе - то ће довести до слабљења таванице.

Недозвољене и декоративне шоље са оштрим детаљима, са резним површинама. Одмах питајте продавца да ли ће се тело прегрејати током дужег рада.

Када купујете лампе за купатило, узмите само уређаје са највишим нивоом електричне безбедности. Такође знате о отпорности на влагу (потребна је класа електричних уређаја од ИП65). Имајте на уму да су слични извори светлости заштићени од влаге много скупљи од конвенционалних лустера. Приликом избора кухињске лампе, можете незнатно смањити ниво заштите од продора воде.


беаутифул интериорс

Улога уређаја за расвјету у формирању повољне атмосфере не може се одбити. Али зато је веома важно направити прави избор. Дизајнери не сумњају да је најбоље користити тачкасте ЛЕД изворе светлости. Они ће вам помоћи да нагласите зонирање и соба и студио апартмана.

ЛЕД светла су способна за стварањевеома снажан светлосни ток, усмерен на одређено место, засенио други простор. Најчешће се користе у собама уређеним у стилу:

 • \ т

  модерно;

 • висока технологија;

 • тецхно.

Али ако желите, лако је примијенити ЛЕД лампу у класичној соби или је комбинирати с етничким стилом.Напонски плафон не трпи гломазне привјеске од кристала и кованих дијелова. Мали конструкти ове врсте могу се користити, али са великим опрезом. Уосталом, они ће скренути пажњу са главне функције светиљке, која мора створити одређену атмосферу без привлачења прекомерне пажње.

Трансформација ентеријера са позадинским осветљењем може бити веома значајна, јер ЛЕД трака може да сија у различитим бојама. Пребацивање са једног на друго је веома једноставно и једноставно. Посебно импресиван утисак је да су расвете изграђене на високом затезном стропу. Прво, осветљење је уграђено, а само његово кухање започиње монтажу плафона.


Ако је простор већ подељен у зоне користећи преграду, екрани, мењајући осветљење, могу створити расположење у сваком делу.

У спаваћим собама се препоручује да се максимално светло концентрише на тоалетни стол испред огледала или на вратима. ЛЕД свјетла у дјечјој соби требају истакнути највећу зону игре.

Важно је фокусирати се на слике и кабинете, на огледала и нише.Интересантан тренд последњих година је стварање ЛЕД траке тзв.

У несигурности њихове снаге у дизајнирању свјетла у просторији боље је контактирати професионалног дизајнера.

У дневној соби или ходнику, осветљење треба да буде светло, али у другим собама је пожељно благо пригушено светло.

Ако се просторија изводи у духу планинске куће, провансала или земље, најбоља опција ће бити лампа у облику једног или више лустера.

Стара метална површина (са ефектима патине, позлате или посребрења) само појачава укупни утисак.Стан, уређен у модерним стиловима (као што је минимализам, висока технологија или модерно), захтијева другачији приступ, а исправније је одабрати расвјетни уређај са строгим, концизним дизајном у облику коцке, кугле, прстена.

У спаваћим собама, висећа лампа са висећим декором (која се налази изнад задње стране кауча или кревета) ће изгледати добро.

За дјечју собу је прикладно користити уређај за расвјету у облику или једноставној кугли, или украшен лишћем, цвијећем.

Веома лепо решење за дневни боравак - централни лустер, око којег се на одређеној удаљености налазе мање светиљке.
Можете сазнати како боље позиционирати лампе на напрезање стропа од сљедећег видеа.