ЛЕД расвета за унутрашњу расвету: Преглед тржишта

Правилна употреба ЛЕД расвјетних тијела за унутарњу расвјету омогућава рјешавање проблема инжењеринга и дизајна без непотребних трошкова. Уз овај чланак можете се брзо упознати са новитетима, карактеристикама исправне примјене, оригиналним пројектима. Корисне информације ће вам уштедети време и новац приликом имплементације пројеката, као и уз ангажовање професионалаца.

Обим ЛЕД осветљења и како се они разликују од сличних уређаја

Како се обим производње смањује, цијене за квалитетне производе ове категорије се смањују. То увелико проширује опсег примене. ЛЕД лампе су уграђене у луксузне виле и стандардне градске апартмане. Беспрекорно обављају своје функције у удобним канцеларијским условима, дуго времена раде у производним погонима. Отпорност на штетне вањске утјецаје омогућује вам да их инсталирате унутар зграда и на отвореном. Да би се повећао ниво сигурности, на располагању ће бити нисконапонско напајање.

Карактеристике ЛЕД осветљења за унутрашњу расвету су јасније од аналога:

 • Не загревају бескорисну средину као што су сијалице са жарном нити.
 • Нови уређаји троше мање енергије да би створили исти ниво осветљења.
 • ЛЕД диоде су уграђене у чврсте сијалице, које су много јаче у поређењу са штедљивим гасним сијалицама.
 • од њихне треба их одлагати употребом посебне технологије.
 • Брзо су укључени, добро компатибилни са различитим сензорима и контролним системима модерног нивоа.

Различите врсте ЛЕД сијалица, узимајући у обзир намјену

У чланку се детаљно разматра примена уређаја у домаћим ентеријерима. Међутим, такви примери ће помоћи да се боље процени потенцијал ЛЕД диода. Ова знања ће бити корисна за успјешно рјешавање небитних задатака приликом опремања стамбених некретнина.

За унутрашњу расвету

ЛЕД светла за унутрашњу расвету стварају прилично угодно радно окружење. Претпоставља се нормалан ниво влажности, тако да није потребна непропусност. У таквом пројекту побољшана је вентилација, убрзано расипање топлоте. Када се постави на плафон, дозвољено је користити рефлектор без декоративног заштитног стакла.

За спољашње осветљење

Производи ове категорије неће бити оштећени бујичном кишом, снијегом. Они ће издржати тежину птица које се не кваре након наглог пада температуре.

За унутрашње осветљење улаза

На таквим мјестима често се монтирају релативно јефтини модели. Међутим, не треба заборавити на промјене влажности и температуре у зони долазне групе.

ЛЕД фитохемикалије за осветљење постројења

У различитим фазама узгоја, искусни стручњаци примјењују одговарајућекарактеристике светлосног флукса. Оффсет у плавом сегменту асортимана за клијавост семена. Активира процес фотосинтезе, убрзава раст. Црвени таласи јачају ударце. Оранге? повољно утичу на развој воћа и цвећа. Одређена вредност је интензитет светлосног тока. Замењује се високом инсталацијом или употребом специјалних регулатора.

Батерије за ЛЕД осветљење у хитним случајевима

Такви уређаји се користе у случају опасних ситуација, што може довести до оштећења нормалног система осветљења. Они морају самостално обављати своје функције, тако да је јасно да је опрема опремљена независним напајањем. С друге стране, потребан је релативно висок ниво осветљења при минималној потрошњи електричне енергије.

За малопродајне објекте

При опремању продавница, искусни професионалци обраћају пажњу на следеће значајне нијансе:

 1. Да би привукли пажњу нових купаца, створити свијетле витрине, атрактивно вањско оглашавање.
 2. Потребно је квалитетно осветљење улазне групе, паркинг места. Ове погодности ће цијенити стални купци.
 3. У трговинској соби вам је потребна општа и локална расвета. Спектар зрачења се бира на начин да боље представи робу.
 4. Потребно је узети у обзир неповољне услове у одвојеним техничким просторијама: вибрације у близини компресорских станица, ниске температуре у хладњачама и коморама за замрзавање.

Наведени задаци се успјешно рјешавајукоришћење ЛЕД расвете за комерцијално осветљење.

Уређај и принцип рада типичних ЛЕД расвјетних тијела за унутрашњу расвјету

На фотографији је приказано тело

, које у овој реализацији обавља функције заштите и оквира снаге. Напајањеје повезано на 220 В. Он исправља и снижава напон на жељену вредност. Овде су полуводички уређаји (ЛЕД) фиксирани на стезаљкама

.

Различите опције за додатну опрему разматране су у наставку у конкретним примјерима. Међутим, може се приметити неколико типичних решења:

 1. Упркос високој ефикасности уређаја у овој категорији, уклањање вишка топлоте је ипак потребно. У ту сврху се на радијаторима уграђују појединачни електронски производи и сетови ЛЕД диода.
 2. Неки модели спречавају прегревање помоћу сензора ради спречавања оштећења.
 3. Да бисте променили ниво осветљености, примените степен и глатке регулаторе (димери).
 4. Специјални сензори (осветљење, кретање) се користе за аутоматизацију укључивања.

Опште и техничке спецификације ЛЕД сијалица

Приликом одабира производа из ове категорије, потребно је правилно одредити локацију. Универзални стропни расвјетни елементи могу се фиксирати у било којем положају.

Израчун осветљења је дат у одговарајућем делу локације. Али да бисте избегли грешке, не треба да користите застарелепрепоруке за конвенционалне сијалице са жарном нити. Од њих се тражи да поднесу не више од 140? 160 В за средње собе у 18? 22 м ?, а у капе је потребно користити ниво до 20? 25 В ЛЕД у око 8? 10 пута ефикасније. Према томе, ове цифре морају бити сходно томе смањене.

Боја и облик плафона, друге естетске карактеристике се бирају узимајући у обзир карактеристике ентеријера. Оцените димензије, одредите тежину и начин фиксирања ЛЕД лампице. Ако је потребно, изаберите повратне моделе који се могу подешавати по висини.

Често се користи следећа класификација светлости:

 • "Топло"- от 2700 до 3500 К;
 • "Неутрално"- од 3500 до 4500 К;
 • "Хладно"- над 4500 К.

Специфични називи одговарају одређеном осјећају. Топло светло је повезано са удобношћу и удобношћу. Често се користи приликом украшавања класичних интеријера. За стил високе технологије хладне боје су боље прилагођене.

"Трансфер боја не зависи директно од горе наведених параметара. Природност светлости се одређује расподелом спектралних компоненти.

Ако је ЛЕД лампа уграђена у остакљену лођу, купатило, кућни студио, морате узети у обзир заштиту од влаге и прашине. Овај индикатор је наведен у пратећој документацији према Међународној класификацији ИП:

\ т \ т \ т
Локација, карактеристике Дигитал нотатион би ИП објашњење
Прва цифра? ниво заштитемеханички чврсти загађивачи 0 заштита одсутна
1 Спречавање пенетрације тела димензија 50 мм или више
2 Од 12 мм
3 Од 2.5 мм
4 Од 1 мм
5 Продор механичког загађења је дозвољен само у количинама које не нарушавају функционалност уређаја
6 Пуна заштита од прашине унутар кућишта
Друго - спречавање продора влаге 0 но протецтион
1 Не продирати у капљице које падају вертикално
2 Заштита када падају капи под углом до 15 ° према вертикали
3 Исто - до 60 °
4 Из било ког спреја
5 Заштита од воденог млаза
6 Влага не улази из млаза са притиском до 100 литара по минути
7 Заштита се обезбеђује када се урони у воду на дубини до 15 цм
8 Такви уређаји задржавају непропусност током дугог урањања у воду

Предности и недостаци ЛЕД лампи

Ако изаберете луминесцентне лампе за унутрашњу расвету, мораћете да их пажљиво обрадите. Разбијање мекане стаклене боце може бити слаб ударац. Ова невоља је праћена потребом да се замени и загађује атмосфера у просторији са штетним материјама. ЛЕД светла су много јача.Не садрже опасне компоненте.

Следеће користи такође треба да буду наведене:

  \ т
 • ЛЕД лампе су повезане на извор истосмјерне струје, тако да је "ефект треперења" искључен. Треба запамтити да такав недостатак узрокује умор, нарушава вид;
 • након примене напона, ЛЕД-ови одмах стварају најсветлији ток;
 • отпорни су на вибрације и друге механичке утицаје;
 • честа укључивања немају негативан утицај на очекивано трајање живота;
 • релативно мало ослобађање топлоте не нарушава удобне услове током лета. Употреба сијалица са жарном нити у зимским условима као технологија за грејање није економски изводљива;
 • ресурса серијских ЛЕД лампица? 30 хиљада сати или више који прелазе цифре сличних производа;
 • Полуводички емитери могу створити безбојно освјетљење без филтера, других додатних уређаја.
\ т
Тип светиљке Потрошња енергије за стварање светлосног флукса различитог интензитета, В
400 Лм 900 Лм 1800 Лм
сијалице са жарном нити 40 75 150
луминесцент 10-12 18-21 42-51
ЛЕД 4-5 10-12 18-20

Једини недостатак ЛЕД светала? прилично високе цијене, елиминира се ширењем количина кроз развој нових технологија. Али и данас, узимајући у обзир дуговечност иниска потрошња електричне енергије, рад нових уређаја је профитабилнији у поређењу са аналогима.

Врсте ЛЕД расвјетних тијела за унутарњу расвјету

Спољашње ЛЕД осветљење за унутрашњу расвету

Главна предност је лакоћа уградње. ЛЕД светла постављена уместо застарелих апарата. У новим зградама и приликом промене локације морају се створити канали за ожичење.

Уграђене светиљке на плафону: пројектна цена са инсталационим погледом

Затезни плафон

  нема високу чврстоћу, па је кућиште лампе
 • причвршћено на бетонски плафон

  кроз посебну металну вјешалицу

  . Жица

  је причвршћена копчом, као на слици, или постављена унутар ребрасте цеви. Чиста подршка конструкције обезбеђује основни прстен

  . Специјални уметак

 • спречава прегревање материјала за затезање. У овом примеру, висина плафона је смањена за 40 мм од првобитног нивоа.

  У овом случају, чврстоћа је довољна да осигура причвршћивање лаганог производа. Нанесите сличне моделе са опружним причвршћивачима.

  Уграђени намјештај

  Компактност ЛЕД осветљења вам омогућава да лако изаберете одговарајуће место. Лако је сакрити техничке компоненте како не би погоршали изглед намјештаја. Ови уређаји се користе за осветљавање огледала, отворених полица и унутрашњостиволумена Нису оштећени ударцима када непажљиво затварају врата. Минимално топлотно зрачење нема негативан утицај на главни пројекат.

  Линеарно ЛЕД осветљење

  Алуминијумска кутија, као у примеру, обезбеђује ефикасно одвођење топлоте, спречава механичка оштећења. Изнад, уметнут је полимерни дифузор, који формира једнолични флукс.

  ЛЕД светла са сензором покрета и осветљењем

  \ т

  Такве одлуке се примјењују на земљиште и станове. Нема додатних прекидача за освјетљавање зоне уласка на територију, испред гаражних врата, у дугим ходницима и помоћним просторијама.

  ЛЕД осветљење за хитну расвету

  Приликом одабира уређаја за ову серију, треба обратити пажњу на усклађеност са важећим стандардима. Самостојећа 12В ЛЕД свјетла су посебно означена за ситуације у случају нужде. Одређује информације о параметрима извора, режимима рада, времену за подржавање функционалног стања приликом искључивања мрежног напајања од 220 В. Батерија је опремљена индикацијом која вам омогућава да брзо проверите ниво пуњења. Кертриџ показује који тип лампе је погодан за замену. Имајући у виду високе трошкове, биће потребно дуго трајање.

  Израчунавање осветљења ЛЕД лампама

  \ т \ т \ т \ т \ т
  Врста просторија стамбене куће Норме осветљавања радних површина у стамбеним зградама, Лк (према препорукама СНиП 23-05-95)
  Дневне собе: дневни боравак, спаваће собе, трпезарија 150
  Деца 200
  кухиње 150
  Ходници, ходници 150
  Каде, купатила, комбиноване каде 150
  ходници у предворју 30
  Степенице и платформе у улазима 20
  Општи коридори и платформе на спратовима стамбених зграда 20

  Горе наведена правила заснивају се на тренутним грађевинским прописима. За мерење осветљења на одређеном нивоу применити специјални уређај? лигхт метер. Пошто се временом светлост сјаја смањује, препоручује се да повећате наведену вредност у 2 да бисте израчунали? 3 пута Ове залихе ће помоћи да се надокнаде капацитети главних и других површина, погоршање видљивости у одређеним временским условима.

  Један апартман је једнак осветљености од 1 м? подручје протока светлости 1 лумен силе. Ово подразумева исто уклањање из извора. Могу ли користити формулу за ручне израчуне?

  Ц = О? П, где:

   \ т
  • Из - светлинниат ток ЛЕД лампи, Лм;
  • \ т Он - норма осветлениа работној плосади в пространствах, Лк;
  • П је квадрат у граду.

  Да бисте израчунали висину висења ЛЕД лампице, можете користити формулу:

  Ц = О? ? ?У 2? 2? (1 - цос. /2), где:

   \ т
  • \ т ? је број Пи (3,14);
  • \ т У- висина суспензије, м;
  • ? је угао светлосног тока у степенима.

  Следећи резултати могу се добити заменом одређених вредности осветљења (10 Лк), висине суспензије (2,5 м) и угла светлосног флукса (120 °):

   \ т
  1. светлосни ток- 196 Лм;
  2. \ т подручје- 19,6 м ?.

  Повећавамо светлосни флукс за залихе: 196? 3 = 588 Лм. Модерна ЛЕД светла емитују око 100 Лм по 1 В, тако да је лако израчунати снагу уређаја: 588/100 = 5.88 В. Остаје да се изабере модел са одговарајућим карактеристикама у трговинској мрежи.

  Примена у ентеријеру: фотографија са корисним саветима

  Следи пример који илуструје решење разних практичних проблема са употребом ЛЕД расвете.

  Дневна соба

  спаваће собе

  Кухиња и купатила

  Колико су ЛЕД светла за унутрашњу расвету: преглед тржишта са ценама, додатне препоруке

  \ т Снага? 32 В
  \ т Температура топлоте? 4200 К
  За патрона испод Соцсоле? Е27 ИЕЦ /ДБА 3926
  фото Марка /Модел \ т Цена, руб.
  Бегхлер /Адванце ББ01-73221 1150-1380
  Лигхт Стар /Урбано Мини Класа заштите ИП65 940-1100
  СмартБуи /СБЛ-П-40В-45К Плафон, 600? 600 мм
  \ тУграђени стандардни Армстронг панел
  Повер? 40 В
  \ т 3300 лумена, 4500К
  1080-1340
  ЕРА /ЛМ-3-840-Ц1-АДДЛ ЛЕД модул, 3В
  За осветљење намештаја у затвореном и на отвореном
  810-960
  Пуњива ЛЕД лампа, 2 В 1400-1600

  Приликом прегледа одређеног модела светлеће диоде изнад стропне свјетиљке 600? 600 цена и основне карактеристике треба допунити проучавањем прегледа. Такође је потребно разјаснити карактеристике имплементације монтажних операција. Свеобухватна пред-анализа спречава грешке.

  зхулиа666, Анапа, Фаце ЛЕД 20В : Предности: снажно хладно светло, економично. Са почетком мрака у лампи, долази много звезда (тако да моја ћерка зове моје ЛЕД диоде). Веома светао, леп и необичан.

  Недостаци: Чини се да ЛЕД диоде не могу бити замијењене.

  Реад мореат Озовик: хттп://отзовик.цом/ревиев_3582132.хтмл.

  За више информација, молимо вас да користите коментаре у чланку. Овдје можете објавити властите коментаре о ЛЕД свјетиљкама, начинима кориштења, предностима и недостацима различитих модела.

  Монтажа ЛЕД сијалица у напонски плафон: