Купатила за топлотну изолацију

Због незнатне топлотне проводљивости дрвета дрвена парна соба мора бити топлија. Након што су сами радили на топлинској изолацији парних купки, озбиљан проблем - брз губитак топлине из просторија. Овај чланак ће вам помоћи да решите овај проблем.

Да би се постигао позитиван резултат након изолације парне купке, изводи се рад који укључује све правце - зидове, строп, под. У основи, топлота пролази кроз горњу собу (плафон, поткровље), али са топлотном изолацијом строп ће остати топао у кади. Размотрите како самостално извршити топлотну изолацију купки за парно купатило.

Материјали за купатила са топлотном изолацијом

Избор материјала за купатила за топлотну изолацију зависи од тога где је изграђен. Популарност у Русији је добила оквир за купање, а парне просторије су чешће направљене од пјенастог бетона, дрвета, газираног бетона. Топлотна проводљивост ових материјала је висока (осим за дрво), тако да је топлотна изолација обавезна.

Загревање парне собе је озбиљан задатак. Када радите, немојте заборавити на сигурносну опрему. Не можете узети било који грађевински материјал за загријавање пода сауне. Већина њих не подноси влагу.

Да би се извршила топлотна изолација парног купатила, препоручује се употреба минералне вуне. Да би се избегао утицај влаге, обезбедите потпуну промену баријере паре. У овом случају, боље је користити Финоплек (екструдирани пјенасти полистирен). Компонента је популарна код загријавањаизолација, темељ, и има потребна својства за заштиту изолације.

Унутрашња изолација зидова парне купатила

Поуздана изолација зидова унутар купељи у парном купатилу подразумијева постојање парне бране, хидроизолације и топлотне изолације.

Први слој даје потпуну гаранцију да се влага неће апсорбовати у грађевински материјал, а топлота ће се "рефлектовати", резултирајући у неку врсту "термос".

Прво се граде дрвене плоче, посебно направљене за топлотну изолацију. Изнад фурнира је филмска баријера. Филм се причвршћује помоћу кламерице. Истовремено, пазите да влага не доспе у грејач да би се избегла кондензација, што доводи до губитка топлотне изолације. Штапићи су преклопљени и чврсто пресавијени. Готова парна брана се поставља из загрејане просторије како би се спријечило улазак воде у материјал.

Следећа фаза је хидроизолација купатила. Хидроизолациони слој не дозвољава продирању воде у грејач, појављује се калуп или гљивица, штити конструкцију од корозије и пропадања. Фолија и полиетиленска фолија - одличан избор за ову изолацију. Хидроизолација се поставља у средини између два слоја.

Последњи корак: грејач се поставља између уздужних водилица. Приликом састављања не заборавите да је ширина између водилица један и по центиметар мања од плоче минералне вуне. Ова акција се изводи за густу инсталацију гријача. Приликом одабира поплочаног грејача, оставите ширину тачно величином и преосталомиспуцати пукотине пјеном.

Унутрашња топлотна изолација плафона парне купатила

Ако власници још увијек размишљају о изолацији зидова, онда изолирајте у пароброду примарни задатак, без обзира на материјал купке. Поузданост стропа се не разликује много. Заборављајући да одмах загреје строп, кроз њега ће тећи топлота која ће довести до високе влажности дрвета.

Преци су такођер имали сличан проблем, који је ријешен мјешавином тла и експандиране глине (пиљевина). Такви грађевински материјали су постављени на плафон, који није дозволио да топлота напусти парно купатило. Данас такве методе нису релевантне, јер су изумљени многи грађевински материјали и методе изолације.

Најбољи начин за топлинску изолацију стропа парне купељи је загријавање вањског дијела поткровља. На месту комбинације топлотне изолације и димоводне цеви користите ватростални материјал.

Како направити топлотну изолацију стропа парне купељи

 • За топлотну изолацију користи се материјал од минералне вуне.
 • Плафон унутар парне купељи је направљен од оквира и између уздужних водилица постављају плоче од вате.
 • Затим је плафон прекривен филмом који не допушта влагу и пару. Да би се одржала топлота из парне купељи, користи се фолијски изолон.

Најбољи начин да се парна купка у стропу учини топлијим - узмите вијке и причврстите их уз помоћ пјене на стропној површини унутар собе. Гап се третира грађевинском пјеном. Овај материјал се не апсорбује у течности, али може бити изолован за поузданостматеријал се преклапа са изолацијом од фолије.

Унутрашња топлотна изолација пода у парној соби

Постоје два начина за изолацију подова купке у парној купки: употреба перлита (пијесак, индустрија за специјално развијене технологије) или полистирен.

Пенасти полистирен има оптималне карактеристике за употребу као изолатор. Не наноси штету другима, не оптерећује темељ, не упија влагу, животиње и инсекти га не могу покварити. Главна карактеристика - топлотноизолациони материјал шири се само на спљоштену површину.

Метод рада са стиропором:

 1. Први корак изолације - хидроизолација;
 2. Други корак изолације су пјене од полистирена;
 3. Трећи корак изолације - ојачана мрежа;
 4. Четврти корак изолације је бетонска кошуљица.

Начин рада са перлитом на поду:

 • Мешати сировину са водом (водом) два према један;
 • У купљеној мешавини, сипати цемент и темељно измешати;
 • Додати воду и перлит, највише канти;
 • Пажљиво ометајте јетру која је дошла до стања течности;
 • Прво, сипати бетон, након чега се добија танак слој раствора;
 • После недељу дана сушења, прави се бетонски естрих.

У обе верзије, керамичке плочице или керамичке плочице могу се поставити на подну облогу. За удобно и удобно шетање по поду, парним купатилима, шири се дрвени под. Гледајући видео испод чланка, видеће се очима провођења изолације у парној соби.

 • Почетна
 • \ т
 • Топлотна изолација приватне куће