Котлови на отпадном уљу за приватну кућу са ценама и рецензијама, произвођачима

Када није могуће повезати ваш дом са централизованим гасоводом, морате потражити алтернативне методе грејања. Наравно, одмах можете да престанете да бирате електрични котао, али је скуп. Трошкови грејања електричне енергије на сличан начин могу направити паузу чак иу најстабилнијем буџету. Али постоје и друге опције, које нису толико елементарне у смислу управљања, али су веома ефикасне.

Тако је, на примјер, котао на изради један од најповољнијих варијанти стварања у кући угодних температурних увјета. И мада такве термалне јединице нису толико распрострањене у регионима наше земље, али ипак неки преферирају овај начин грејања. Неће бити претерано ако вас упознамо са курсом о овом питању.

Мало опште информације

Упркос чињеници да је гас тренутно најпрофитабилнији извор енергије, цене се постепено повећавају, као и други алтернативни извори топлоте: електрична енергија, угаљ и огревно дрво. Управо из тог разлога многи људи су стално у активној потрази за алтернативним јефтиним варијантама уређаја система гријања у кући.

Тренутно људи све више преферирају загријавање отпадног уља, иако га користе за гријање комуналних просторија и гаража. Таква популарност је последица чињенице да се трошкови опреме ове врсте практично не разликују од грејача на гас, али у исто време да се сервисира котаорад на тренингу, много мање новца.

Уградна јединица горионика

Купите котао који ради на отпадном уљу је лако. Све специјализоване продавнице се баве продајом сличне робе. Чак и ако није доступан, у сваком случају се може купити по наруџби. Штавише, могуће је монтирати и котао који на властиту руку ради на обрађеном уљу. Његов дизајн је сасвим једноставан, тако да чак и неискусна особа у детаљном упутству може лично да склопи такву скупштину. Међутим, крајње је невољно да се котао искористи за рад са сопственим рукама као главна опрема за грејање за гријање приватне стамбене куће. У овом случају, боље је преферирати котлове на течно гориво, који могу функционирати и на отпадна уља, али имају професионалну и апсолутно сигурну опрему.

Котао за пречишћавање за грејање куће мора бити фабрички направљен са системом за аутоматско управљање.

Принцип рада

Шема рада опреме

У већини случајева, котлови су пиролиза када гориво не сагорева, већ се гасна и ваздушна смеша ослобађа током загревања отпадног уља.

У зависности од начина снабдевања уљем, два главна типа котлова су изолована - гравитацијом (на принципу спојених пловила) или принудним убризгавањем пумпе за уље и капањем горива на врућој плочи.

Уопштено, ово јеопрема не даје неугодне мирисе због чињенице да цијела количина горива изгори, истичући велику количину угљичног диоксида. У ствари, вежбање је већ отпад, због тога се опрема за грејање и њена инсталација буквално у року од годину или две исплати у потпуности.

За и против

Ако говоримо о предностима такве функционалне опреме, онда се оне могу приписати:

 • ниска цијена опреме, а уз самосталну монтажу она ће бити прилично јефтина;
 • приступачност ресурса горива - неко преферира да купује радове из складишта, а неко то уопште ради бесплатно;
 • висока ефикасност;
 • мултифункционалност;
 • Једноставност уградње и током рада.

Али што се тиче недостатака, како би се осигурао ефикасан рад јединице за гријање, потребно је одабрати квалитетно отпадно уље без штетних нечистоћа.

ВИДЕО: Преглед котла на пожару издувних гасова

Типови грејача на раду

Котлови за грејање за отпадна уља се деле на три врсте:

 • загревање воде;
 • грејање;
 • домаћинство.

Уљни бојлер бојлера

Као што је јасно из наслова, такви уређаји нису ништа друго до алтернатива модерним котловима.

И схема функционисања таквих платформи је платформа: уређај загрева равну површину, која је резервоар напуњен водом. Излаз спремника је опремљен малом пумпном јединицомпотребно за контролу притиска система. Одмах сам хтео да кажем да је промена температуре воде изузетно тешка, тако да је морате разблажити хладном.

У правилу се у грејним јединицама овог плана користе резервоари запремине до 140 литара. Вода се загрева за око два сата, што је неколико пута брже од модерног електричног котла. А на искориштеним енергетским ресурсима машина за уље добија електрични гријач.

Котлови за грејање уља могу да раде на два начина:

  Брзо. Овај режим се користи за брзо загревање свеже напуњене или потпуно охлађене воде.
 1. Схиитаке. Захваљујући овој функцији, вода је увијек у топлом стању. Истина, за подржавање овог режима потребно је много горива.

Принцип рада горионика горионика

Грејачи воде који раде на отпадним уљима монтирају се углавном у подрумима јер нису преносиви.

грејне јединице

Овај тип грејне јединице није пожељно да се налази у дневној соби. Таква опрема се у правилу поставља у посебну зграду. Упркос чињеници да су такви агрегати опремљени напредним филтрационим јединицама, током рада често емитују мирис машинског уља.

Унутар термалне јединице налази се посебна јединица "даљински управљач", опремљена водоводном цијеви и хидропумпом. Последњи конструктивни елемент је способанРадите и из мреже и из енергије коју генерише сама јединица. Помоћу хидропона врши се циркулација расхладног средства у кругу. Типично, као расхладно средство, обична вода се користи из славине.

Схема опреме је једноставна: спаљује се мешавина радних пара и ваздушних маса, које се напајају са вентилационим компресором. Регулација количине пожара врши се помоћу примитивног црева опремљеног вентилом. Млаз ваздушног апарата је једини конструктивни елемент ове опреме, који врши било каква кретања, тако да може пре или касније постати непогодан.

Како је процес сагоревања

И ако говоримо опћенитије, онда ће котао на потрошеном уљу за гријање простора дуго радити без поправних и рестаураторских радова. Једина ствар која може проузроковати да уређај престане радити је лоша услуга и кориштење горива ниског квалитета.

Котлови за домаћинство

Такви универзални уређаји ће бити одлична опција за уређај за сеоску кућу. Већина њих је опремљена механизмом за чишћење гаса, што га чини практично без дима. А потрошња таквог горива као трансформаторског уља за систем грејања, у поређењу са раније разматраним опцијама, је минимална.

ВИДЕО: Спаљивање котла на излазу

Главна предност таквих уређаја је мобилност, која омогућава да се она премјести из мјеста у мјесто без ризика од пуцањарадне способности Таква опрема ће се лако уклопити иу пртљажни простор путничког простора. А то, заузврат, омогућава да се јединица користи у природи, ван града, у земљи, током путовања. Поред тога, он обавља неколико важних функција за потпуно развијено постојање, а нарочито брзо и ефикасно загрева просторију, мултифункционалан, где се чак и грејање може грејати чак и са храном.

Када традиционални грејачи нису доступни, котлови на тренингу постају најпрофитабилнији и најлакши излаз из тешке ситуације. С обзиром да опрема може радити на свим врстама течних запаљивих материјала, укључујући животињску маст и дизел гориво, може се назвати идеалним за хитне ситуације. Иначе, за прелазак са једне врсте горива на другу, прилично је лако подесити брзину и обим ваздуха потребног за сагоревање, што траје 5 секунди.

ВИДЕО: Котлови на отпадном уљу (израда)