Керамичке плочице са орнаментом: модели са геометријским мотивом у ентеријеру

При планирању ентеријера, власник је првенствено одређен расвјетом, стилом намјештаја, а тек у крајњој линији разматра се подна облога и дизајн зидова. За обраду ових површина модерни дизајнери све више користе керамичке плочице са украсима.Захтеви за пројектовање

Пре избора одговарајућег материјала за под и зидове, потребно је узети у обзир низ нијанси које значајно утичу на унутрашњост просторије уопште:

  1. Светла нијанса подова и зидова даје вам осјећај лакоће и опуштеног простора.
  2. Тамни тон обогаћује атмосферу елеганцијом и удобношћу.
  3. Сјајна површина керамичких плочица ствара ефекат простора, одражавајући светлост и чинећи просторију пространијом.
  4. Мат површина, напротив, чини собу више суздржаном, равномјерно распршујући свјетло.
  5. За надопуну унутрашњости мале просторије са огромном керамичком плочицом морат ће бити веома уредно, што ће шав шавова учинити што је могуће ненаметљивијим.
Значајан број људи бира подне и зидне облоге, у основи, само два правила. Прво, требало би да буду што практичнији. Друго, морају се складно комбиновати са околним дизајном.

Овај приступ се може чинити превише рестриктивним. На крају крајева, добро изабрана обрада пода и зида може одиграти важну улогу у дизајну просторије. Стога, има смисла детаљно се бавити овим питањемнаправите одговарајући декор кухиње или спаваће собе користећи обрасце и друге украсе.

Узорак и мозаик

Редовно, власници станова одбијају шаблонски узорак. То је због страха да се створи приметан недостатак, који се разликује од општег стила. Такође, ова опција може брзо да се досађује и више не задовољава око. С друге стране, сватко жели додати мало интеријера оригиналности, створити исти "врхунац" који ће бити цијењен од стране гостију. У таквим ситуацијама потребно је направити најбоље рјешење које задовољава све захтјеве дизајна.

Плочица са орнаментом често задовољава и најзахтевније мајсторе због своје посебности, заједно са суздржаношћу.шаховске плочице

"Шаховска" облога црне и беле плочице - најчешћа варијанта, која одговара многим стиловима дизајна. Често се налази у класичном дизајну и никада не остари. Такав под и зидови могу се уочити у древним готичким зградама, као иу бароку. Ренесанса, такође, није заобишла овај избор, па чак и Арт Децо ће популаризовати овај дизајн у дизајну купатила.

Данас су шаховске плочице опет у тренду и често се налазе у многим становима, засићеним својом посебном атмосфером. Карактеристичан за ликовну уметност и гламур, стил постаје класичан, показујући неочекивани ефекат.

Изабрати дизајн намештаја и други декор под таквим подом је довољно једноставан. Биће погодан као дрвени ормар и намештајметалне и пластичне црно-беле нијансе. Можете чак и лежати на врху удобног тепиха или користити умјесто црних и бијелих плочица других боја, на примјер, жуте и црвене или друге свијетле боје.


кавез

Црно-беле и шарене плочице - ово је најчешћа верзија плочица. Ова слика је погодна за сваки дизајн. Али у ту сврху је неопходно да исправно подигнете њену скалу боја. Сличан стил је веома погодан за скандинавски и гламурозни декор. Разноврсност боја и величина квадрилата може успјешно употпунити дрвени под.оцтагоналс

Осмерокутна плочица је добар избор за класичне и ретро дизајнере. Мале величине сегмената су оптималне за мале кухиње и купатила. Дебела мрежа тамних шавова успешно се усклађује са подлогама и истиче атрактиван образац секса.

Таква слика је била тражена много година. Мат плоче равномјерно распршују свјетлост, дајући поду благи тон.

У ту сврху боље је изабрати мраморне материјале, јер гранитна плочица изгледа не тако племенито.


Савети за избор

Било би неприкладно представљати подне и зидне облоге на једној плочици. За јаснију слику пожељно је упознати се са каталозима који јасно приказују подове и зидове, украшене овом врстом обраде. Велика слика у малој соби изгледа веома примјетно и неукусно.

Приликом избора светлог намештаја, тапета и завесабоље је под учинити монотоним, како се гости не би помјерили, а одликује га разнобојност ентеријера.

Непожељно је одабрати потпуно црни или потпуно бијели под и зидове. Они ће морати дуго да се пере да би сачували првобитни изглед. На црном поду ће бити приметно пао лежерно мрвице или прашина, а на бијелом зиду јасно се истичу замрачене касније шавове.


Узорак слике на зидној плочици је обавезан нагласити дизајн намјештаја, а не одвратити сву пажњу. Геометријским узорком можете нагласити љепоту готово сваког стила интеријера.


Можете сазнати све замршености плочица на сљедећем видеу.