Лопата за снег Фискарс 142610

У зимском периоду, у сеоском имању, мора се обавити и чишћење, посебно ако је било пуно снијега. Срећом, модерни избор стројева за снијег олакшава његову имплементацију. Али не сви преферирају опрему за уклањање снега. Прво, то је велико, а друго, не кошта много и погоди новчаник.
Али лопатица за снег је универзално решење, под условом да вам здравље омогућава физички рад.
Пре неколико година, избор лопата за снег није био нарочито потребан, али сада је спектар импресиван. Тако смо одлучили да вам испричамо о одређеним моделима, односно лопатици за снијег Фискарс 142610, 143021 и њеним конкурентима.

Произвођач

Финска компанијаФискарспојавила се 1649. године и данас је популарна не само захваљујући технологији, већ и висококвалитетној кухињској и вртној опреми. Финци су одговорни за своје производе и то је примјетно, јер 370 година постојања много говори.

До данас, Фискарс производи секире, ножеве, вртни алат, рукотворине и још много тога.

продуцт

Што се тиче лопата, произвођачи нису чистили добар и издржљив материјал који не пуца на хладноћи. Упркос чињеници да је лопата направљена од пластике, квалитет је на врхунцу. То је доказано неким тестовима судара.
Поред пластике, неки модели имају и алуминијумску ивицу, која вам омогућава да боље снифујете снег. Посуда је направљена од дрвета и затим обојена. Оловка има погодан облик у облику латиничног слова Д.

плусес:

  • Канта нијесклоне корозији;
  • Једноставан за употребу;
  • Мала тежина.

недостаци:

  • Кашика ниске чврстоће и средња отпорност на мраз.

Модел Фискарс је 142610 1000-1200 рубаља.

Спецификације

именовање уклањање снега
дрво
конструкција је једноставан
Ширина 40 мм
веигхт 1.5 кг
материал пластика
пен ис
Радни део (дужина) 450 мм
Укупна дужина 1300 мм
цост 1000-1280 рублес

Лопата ФИСКАРС 143021

Модел 143021 - нови и различит од обичних ножева. Веома удобан за употребу и захваљујући занимљивом дизајну смањује оптерећење на леђима. Ово је дефинитивно плус, поготово ако морате уклонити пуно снијега.

Спецификације

именовање уклањање снега на великом подручју
цонструцтион је једноставан
држач алуминијум
Боди (буцкет) пластика
дужина 1495 мм
веигхт 4 кг
цост 3200-3600 рублес

цомпетитион

Први конкурент финске лопате може се сигурно звати"грудва снијега" . Споља, производи су веома слични: ивица од алуминијума, дрвена спајалица, Д-ручка. Али ово је веома различито, тако да је то цена. Производи руске производње коштају око 150-180 рубаља. АкоУ поређењу са Фискарсом, разлика је уочљива.
Поред уобичајених лопата, постоји и занимљив модел - лопата на точковима "Сновбоард". Ово чудо опреме за моторне сањке је јефтиније од чистача, али је веома слично. Добро уклања снег, смањује оптерећење на леђима, лако се користи.

Још један конкурент је лопата ЛС-9, направљена у потпуности од поцинчаног премаза. Она нема ручку, само дрвену гомилу која се купује одвојено. Таква лопата има малу тежину - до 2 кг, чврсту канту и малу цијену од 350-380 рубаља.
Механички или као што се зове вијак за уклањање снијега - згодан и функционалан производ. Ради од мишићне снаге, али је снијег услијед вијка.
Минуси на така направа:

  • Тежина до 10 кг;
  • Цена 5-6 хиљада;
  • Издржљивост, јер чишћење захтева много труда.

Галванска плочица. Вањски подсјећа на претходну верзију, али ради с мреже. У ствари, ово је мини машина за уклањање снега, али у облику лопате. Ради у једном моду, дизајниран за уклањање снијега у дебљини не већој од 20 цм.Ако ће снијег бити већи од њега, плочица с њом се не може носити и брзо напунити.
Огроман недостатак овог производа је немогућност жетве снијега са земље. Вијак неће преживјети и једноставно ће се сломити.
Погодан само за плочице, бетон или асфалт. Финска лопата за компанију за чишћење снега"Финска"је такодје конкурент. Екстерно, сличан је Фискарсу и није нижи од снаге. Но, цијена је мало јефтиније - од 800 рубаља.Сњежни чистач ове компаније кошта око 1700 рубаља, што значајно штеди буџет.
Што се тиче лопате за снијег коју изаберете без обзира на компанију, већ смо писали, па свакако прочитајте овај чланак. Прикупили смо важне препоруке које олакшавају избор. Говорећи конкретно о Фискарсу, његов трошак је преплаћен квалитетно, јер ће ове лопате трајати више од годину дана. Наравно, можете купити најобичнији, али његов животни вијек у годишњем чишћењу снијега неће бити дужи од 2 године. Вероватно се разлаже од јаких мраза, чак и ако су правилно ускладиштени.
Надамо се да вам је наш чланак помогао у лаком избору.
Дополнительние информации в видеозаписе по-долу.

Видео: