Карактеристике уређења сеоске кухиње: 4 врсте

Инсталација тоалета за дацху треба да се спроводи у складу са свим нормама и правилима .. Власници приватних куца и викендица су цесто присиљени да користе улицне тоалете. То није увек згодно и често изазива само негативне емоције. Међутим, могуће је направити структуру угодном и угодном постављањем дрвеног бума. Такав уређај не захтева довод воде, а седиште је изабрано равно.

сорте тоалетних шкољки за дацха вц

За многе туристе, тоалет на улици је повезан са негативним емоцијама, јер је тешко замислити ово мјесто угодно. Али сада у летњиковцу можете ставити тоалет, који ће овај елемент хигијенских процедура учинити удобним и чистим. Истовремено, произвођачи су задовољни посебним моделима који су дизајнирани за септичке јаме.

Уградња дрвене кућице је једноставна, али може доћи до неугодности приликом употребе

Типови летњих кухиња:

 1. Пластика. Најчешћа опција. Оквир и седишта су израђени од пластике високе чврстоће. Разлика од уобичајених тоалета је недостатак тенка.
 2. Био тоалет. Аутоматски уређај који не захтијева септичку јаму. Измет се премјешта у посебан одјељак, а затим се уклања посебним прочишћивачима.
 3. Керамика. Тежак за тежину, па је његова инсталација компликованија. Морам ојачати под. Изгледа солидније са пластичним осовинама и дужим вијеком трајања.
 4. Дрвени. То је погодно место са рупом. Извршење може бити различито.Природна својства дрвета не разликују материјал од трајности.

Тоалет мора бити у складу са бројним захтјевима. Међу њима су лакоћа дизајна, издржљивост, трајност. Такође је неопходно да уређај буде погодан и приступачан.

Све уличне тоалете немају одводни резервоар у својој конструкцији. Његова присутност није потребна, јер вишак течности само контаминира септичку јаму.

Ако одаберете велику тоалетну јединицу, постоји опасност од квара уређаја у септичкој јами. Боље је преферирати лагани материјал. Требало би да изаберете уређај који се лако монтира и уклања.

Принцип тоалетне шкољке

Није довољно ископати јаму и направити мјесто за исправан рад уличног уређаја. Инсталација подразумева озбиљније структурално појачање. Неопходно је обезбедити солидну основу и изоловати неугодне мирисе.

Дизајн уличних тоалета састоји се од сљедећих елемената: шарка опремљена поклопцем и септичком јарком, одушном цијеви и прозором, рупом за излијевање, плочом за рупу и земљаном бравом.

Параметри и величине уличног тоалета зависе од личних потреба домаћина

Јама би требало не само пробавити, него и загријати. За то су зидови прекривени циглама, а дно је прекривено тресетом. Овај материјал ће бити у стању да уклони непријатне мирисе и помогне у обради фекалија.

Елементи дизајна тоалета:

 1. Горњи део представља седиште. Испрва, отпад пада у овај дио, и ондасићи у јаму. Можете се спојити на септичку јаму.
 2. Доњи део је намењен за прераду отпада. Неопходно је направити затворену септичку јаму тако да отпад не мигрира у тло и не трује тло.

Удобне димензије горњег дијела су 40 цм, а дубина септичке јаме се мјери 1 м

.

Карактеристике пластичног тоалета

Пластика - јефтин, издржљив, издржљив материјал. Али са овом куповином опција ће бити скупља од дрвене столице. Користи се квалитетан ПВЦ, који је скупљи. Дизајн уличног тоалета не укључује "колено".

Пластични тоалет за даче бира равну линију тако да се одводи не одлажу и одмах одлазе у септичку јаму

Најпопуларнији произвођачи:

 • "Роца";
 • "Јика";
 • "Церсанит";
 • "Славиа";
 • Коломбо.
Популарни пластични модел је угрушак праха. Овај пластични преносиви тоалет не садржи септичку јаму. То је посебан капацитет од 10 литара. После пуњења фекалија посуду попрскати упијајућим материјалом. То су земља, пепео, тресет. Онда отицање иде за ђубриво. Ова верзија пластичног тоалета је веома једноставна за инсталацију.

Фазе уградње тоалета у летњој резиденцији са тоалетом

Инсталација биопротективне посуде не захтева посебне вештине. Довољно је да има равну површину, опремљен вентилацијом и одводњом воде (процедура није увек неопходна). Међутим, инсталација других модела има проширено упутство.

Фазе уградње тоалета с тоалетом у земљи:

 1. У тоалетупостављен је дрвени под;
 2. На мјесту потребном за уградњу постоји уградња тоалета;
 3. Потребно је фиксирати потребне димензије отвора;
 4. У кружном кругу се изводи рупа помоћу електричног алата;
 5. Причвршћивање тоалета на под помоћу вијака или других монтажних елемената.

Потребно је подробно проучити схему постављања дацха тоалета прије уградње

За различите моделе предвиђени су специјални системи за причвршћивање. Све ове нијансе су прописане у упутству.

Ако је септичка јама представљена бачвом са округлом рупом, а сама вртна тоалета је овална, онда можете користити поцинчани конус као прелазни елемент.

Можете уштедети на куповини пластичног уређаја и инсталирати дрвену столицу на летњиковцу. Изводио је рад рукама из дрвног приручника. Довољно је подићи дрвену кућу с отвором.

Постављање тоалета за даче (видео)

Љетне тоалетне шкољке су једноставније у смислу структурних карактеристика. Не морате одабрати потрес са дизалицом, као у кући или стану. Али са тим се постављају посебни захтеви. Уређаји би требали бити лагани, висококвалитетни, поуздани.

Примери дацха тоалета (фото)

)