Карактеристике уградње капија у ограде од различитих материјала

Стање ограде може много рећи о власнику окућнице. Да би територија била заштићена, а околина оставила позитиван утисак на власнике куће, неопходно је не само одржавати ограду и капију у реду, већ их и изводити из квалитетних материјала, у складу са свим захтјевима градње.

садржај

 • Опште информације
  • типови
  • Локација
 • конструкција
  • опште препоруке
  • Корисни савети

Опште информације

Пролаз је способан да дуго служи, ако је инсталиранправилно одабран материјал , поштивана су сва правила.

типови

Пролаз ће бити одлична декорација чврсте ограде. Важно је замислити тачно из којег материјала, каква ће бити ваша зграда. Можете прегледати фотографије на Интернету које приказују различите типове врата. На фотографији можете сазнати много о процесу инсталације зграде. Такође је важно направити листу онога што треба купити током процеса.

Најчешће се можете сјетити разних фотографија као да постоји много врста врата. Али то није баш тако.Постоје два типа врата:

 • чврста супстанца;
 • су отворени.

У првом случају, површина врата ће бити чврста, која ће се састојати, на пример, од једног метала. Не би требало да има празнина, пукотина. Такве зграде се често уграђују у случају да је сама ограда чврста. Материјал је такође најбољи да одаберете исти, у овом случају, метал.

Напротив, отворена врата нисусу од круте тканине. Кроз такву зграду лако можете видети шта се дешава у вашем врту.

У зависности од материјала, структура се може поделити на:

 • од дрвета;
 • метала;
 • од неколико материјала (комбинованих).

У случају када су врата израђена од метала, онаможе бити обложена или кована . Могуће је користити и металне профиле. Једини случај када се материјали за пролаз и ограда не подударају је када је ограда направљена, на пример, од цигле. Јасно је да у овом случају не правите врата од цигле, морате користити други материјал. Ове опције се могу погледати и на фотографији на Интернету.

Локација

Већина зграда је инсталирана у предњем дијелу куће. Управо ту је неопходно средство. Можете, наравно, инсталирати други пролаз, ау задњем дијелу ограде, међутим, брже ће се повезати у црно од предњег пролаза.

Дакле,према локацији на коју су врата подијељена на:

 • фасада
 • Позади.

Коју од њих треба инсталирати, одлучите само за вас, међутим, важно је запамтити да ће инсталација двију капија коштати двоструко више.

конструкција

Пролаз је врата са једним засуном, који је уграђен у ограду. Да би се изградила правилна и удобна врата за пешачење у огради, важно је узети у обзир димензије. У правилу, капија би требала битиширина 1 метар . Само у таквој величини особа може слободно ходати. Понекад је боље чак и повећати ововеличине Тада ће бити прикладније проћи, као и возити се колицима, да лутају бициклом.

опште препоруке

постојеопшта правила инсталацијеврата било којег материјала:

 • Свака конструкција мора бити на висини која је приближно једнака огради.
 • Материјали из којих се врата праве морају се поклапати са материјалима од којих је монтирана ограда. Важно је, ако градите и ограду и сама врата, да бисте поставили ограду, оставили сте место које одговара ширини наводне капије. Можете прегледати релевантне фотографије.
 • Било која врата, без обзира на материјал који су направљена, морају бити, пре свега, поуздана. Његов проток је гаранција ваше безбедности.

Можете дизајнирати много фотографија. Да, можете одабрати мотив капије, његов дизајн, висину, дизајн и успјешно користити све ове информације у вашем пројекту. На фотографијама је такође приказано како се добро уклапају капије и ограда.

Корисни савети

Стручњаци кажу да познавање заједничких правила приликом постављања врата у ограду није довољно. Такође је важно знатинеке трикове .

Ширина капије не треба да буде велика. У супротном, употреба такве зграде ће бити једноставно неугодна.

Постоје одређене жеље до висине ограде, врата. Дакле, из праксе се може закључити да се изградња врата и ограде изнад два метра не исплати. На фотографијама можете проценити и колико је бесмислено пресавијање превисоко. Поред тога, то је такођенеугодно Поред тога, у овом случају, тежина конструкције ће бити значајна, што ће проузроковати превишебрзо хабање причвршћивача, браве и шарки .

Важно је да инсталирана врата нису само лепа, изгледају сјајно са већ постојећом оградом, већ и практична. Уосталом, не планирате да трајно монтирате такве ствари, па је потребно продужити њихов животни век што је више могуће.

Неколико примера ограда за ограде