Карактеристике растезног стропа

Данас су растезљиви стропови веома популарни. Они су практични и помажу да се оствари било каква идеја. Након тога, површина у једном и истом рјешењу боје може бити досадно. Онда долази помоћ сликарства.

Који напонски плафон се може обојити?

Одговор на ово питање су особености типова платна. Постоје два материјала за производњу пластичних прозора:

 • Поливинил хлорид (ПВЦ). Има велики број боја и могућност наношења фототиска пре инсталације. ПВЦ платно се не може обојити, јер ће се боја исушити.
 • Тканина. Структура такве површине дозвољава да се обоји у различитим бојама. Ова процедура се може извршити до 10 пута током животног века. У супротном, материјал ће се одлећи испод тежине премаза. За креативне људе, одлична опција ће бити тканина са спуштеним стропом са платненом структуром, јер може цртати читаве слике.

Ако би требало да се дешава честа промена ентеријера, потребно је да се то узме у обзир чак и приликом куповине, при чему се бира растезљиви плафон за бојење.

Које боје могу да користим?

Нису све врсте боја погодне за бојење површина тканина. Производи на бази нитроцелулозе или органских растварача нису погодни. Они су у стању да растворе структуру тканине.

Препоручује се коришћење депонија на бази воде. Овде је прикладно користити два типа:

 • латекс боја
 • Водено-емулзијска боја

ЛатексКомпозиција има оптимални индекс вискозности, тако да је најбољи. Вода-емулзиона боја у овом случају треба да буде одличног квалитета.

Избор алата за рад

Можете насликати растезљиву тканину у просторији помоћу једног од два алата:

  Роллерцоастер
 • пулверизатора

Боље је користити ову другу опцију, јер не врши притисак на површину и равномјерно распоређује материјал на платно. Није потребно купити скупу лопатицу за боју, довољно је купити ручно рађену сорту која ће у будућности бити корисна за сваки посао код куће.

Ваљкасти лежајеви - економичнији и познатији свим субјектима. Потребно је купити овај алат ширине 25-30 цм са средњом дуљином длачице, посудом за боју и четком за уклањање вишка.

Карактеристике сликарства

Ако је боја за затезне плафоне и алате купљена, можете почети. Прво, неопходно је заштитити намештај и друге површине од продора боје. Испод стропа може бити ожичење које се може дотакнути током рада. Да бисте спречили негативне ефекте, морате да искључите струју. Сликање се врши у добро проветреној просторији током дневних сати.

Главна разлика између бојења тканине је примена тракастог састава. Први се примјењује дуж цијеле дужине стропа, а други је широк и тако даље. Процес се заснива на принципу шаховске плоче. У зависности од квалитета површине и материјала, број слојева варира.

Савети за негу напрегнутог тканине у боји

Свака површина је прије или касније загађена. Обојена тканина се може прати под следећим условима:

 • Чишћење треба обавити са меким, благо влажним салветама и четкама
 • Средства за чишћење прозора без алкохола су веома погодна
 • Забрањено је коришћење ацетонских производа
 • Дозвољено је користити лагани сапунски раствор
 • Препоручује се да се изливе одмах уклоне како би се спречило њихово исушивање
 • Застарела прљавштина се уклања амонијаком

Лијеп боравак код куће у угодној атмосфери. Неопходна је могућност сликања растезног стропа како би се повећала удобност. Главна ствар је одговорно одговорити на процес, а идеална површина ће задовољити дуго времена.