Врата против комараца на магнетима: лопатица и ролна на вратима балкона

Кроз историју свог постојања, паметна особа се бори са наметљивим инсектима и прашином. Још од времена античког света, специјална заштитна тканина са малим фракцијама постала је широко распрострањена. Баке многих људи користе се као заштита од инсеката, уобичајене газе, која нокте ноктију на прозорима или вратима. Такође популаран са тилом, који имитира врата комараца. Истина, ова врста заштите се није разликовала од посебне естетике.

Али до данас, домаће заштитне направе од инсеката су остале у далекој прошлости. Замијењене су мрежама против комараца за прозоре и врата индустријске производње. Ова врста заштите од инсеката има бројне значајне користи.

Врсте мрежа против комараца

Решетке које штите особу од комараца и комараца не кваре естетски изглед унутрашњости просторије. Осим тога, они су уткани на начин који не погоршава преглед. Такве мреже су направљене од неколико типова: роло комарника, мреже против комараца, врата против комараца, причвршћена на магнете.

Мрежа котрљања према вратима

Таква подврста је ваљак мреже. Причвршћује се на врх или на страну из цилиндра у кутији, а држи се на дну или са супротне стране помоћу посебног постоља. Кутија за бубањ је опремљена стезним уређајем и постављена је на вањску страну просторије преко крпе за врата. У случају да инсталирате мрежицу ​​против комараца на балконска врата, овај дизајн се може инсталирати на обје стране.

Приликом инсталирањарешетке изнад врата, дизајн се креће слично вертикалним жалузинама - од врха до дна. Главна предност таквог дизајна је недостатак потребе за демонтажом мреже против комараца током зиме.

У исто време, платно се може поставити на било којој висини. Такви дизајни су практични, отпорни на ватру, имају дуги вијек трајања и једноставни су за кориштење. Поред тога, они савршено штите дом од прашине, инсеката и разних смећа.

Клизање против мреже против комараца на вратима

Друга врста мрежа против комараца је клизна структура. Такав уређај је произведен и ради на принципу купе-купе и, штавише, има сличне карактеристике. Оквир је израђен у облику правоугаоног оквира од пластике или алуминијума, а сама мрежа је опремљена водилицама и ваљцима. Поуздано кретање обезбеђено је помоћу клизача, а непропусност производа - специјални бртвени кист.

Такве слике имају један недостатак - нису погодне за све структуре врата. Опште је мишљење да су такви механизми најефикаснији у употреби у комбинацији са остакљеним прозорима у француском стилу. У исто време, за профилисана врата рјеђе се користе мреже против комараца.

Магнетна мрежа на вратима

Магнетна решетка против комараца изгледа као завеса. Кроз дужину таквог производа стављају се специјални магнети. Ова решетка је једноставна за употребу, јер су врата направљена од лагане тканине и затворена су након проласка кроз њих.Магнети користе гравитацију. У исто вријеме, неће бити тешко ширити их чак и за дијете.

Таква врата против комараца имају низ предности, међу којима се може издвојити лакоћа његе. Лако се пере и усисавају. Осим тога, такве мреже не ометају кретање кућних љубимаца и мале дјеце. Ови производи су направљени са чичак траком или дугмадима који вам омогућавају да брзо и лако поставите решетку на своју дрвену или пластичну кутију.

Мрежа против комараца на магнетима штити од инсеката и прашине једнако учинковито као и друге врсте сличних производа. Упркос томе што се користе у производњи практично неуграђених материјала, ове структуре ће спречити улазак у просторије разних смећа. Још једна предност магнетних врата комараца може се назвати универзалним димензијама. Ови производи се могу инсталирати на било које, чак и нестандардна врата.

Поред решетке за завјесе, постоје и магнетна врата за испирање. Такве конструкције су причвршћене на једној страни прореза уз помоћ петљи, а са супротне стране је магнет. Осим тога, таква врата могу бити опремљена затварачем за самозатварање. Таква мрежа против комараца на балконским вратима била би сјајна. Међутим, они се могу користити као додатна врата на улазу у сеоску кућу у оним случајевима када у кући постоје животиње које морају омогућити слободан приступ улици. Ако домаћини не држе кућне љубимце који воле да ходају у дворишту, онда је препоручљиво дати предностмреже против комараца на ваљцима.

Нови производи за производњу мрежа против комараца

Мреже против комараца одликују се различитим својствима и карактеристикама дизајна. У исто време, палета података о производима се константно побољшава, тако да ће бити веома актуелна на тржишту. Увек постоји шанса да ће нови производ бити кориснији и функционалнији од претходног модела.

Међу иновативним моделима врата комараца може се издвојити платно "антикусхка", које је погодно за власнике домаћих животиња. Има мале ћелије и направљен је од импрегнираног полиестера. На вратима су, по правилу, обезбеђене дебље, поузданије и издржљивије мреже које не могу оштетити канџе, зубе или кљунове животиње или живине.

Овај дизајн комараца је обојен у црно. Чињеница да мачке реагују на овакву нијансу као препреку, често не покушавају да се појаве на улици. Осим тога, такви производи се и даље производе у сивој верзији.

За људе који пате од алергија, као и за оне који не толеришу ни најмању прљавштину, антипилска мрежа ће се уклопити. Ови производи су направљени од врло танких полиестерских нити које стварају минијатурне ћелије. Такве фракције су поуздано заштићене од смећа и уличне прашине, полена цвећа и, поред тога, стварају атмосферу удобности и мира. Ови производи су доступни у различитим варијацијама боја.

Неки произвођачи производе самочистеће мреже против комараца. Такви супроизводи имају способност да промене поларитет електричних набоја. У пракси, ово функционише овако: када комад прашине удари у решетку, он мења набој у супротно и не држи се њега. На овај начин долази до потпуне блокаде прашине, полена и смећа. Овај квалитет знатно поједностављује његу мрежица против комараца. Да бисте га очистили, довољно је да користите мекани сунђер натопљен раствором сапунице.

Цене за мреже против комараца

Распон цена за врата против комараца је прилично широк, због неколико фактора. Један аспект одређивања цијена таквих производа је врста платна. Поред тога, вредност има тип профила, карактеристике дизајна, потребу за мерењем и инсталацијом, као и трошкове транспорта. Поред ових фактора, цена врата комараца у великој мери зависи од материјала који се користе у њиховој производњи.

Цијене врата за комарце крећу се од три до седам минималних прихода без пореза, овисно о димензијама платна. Просечна тржишна цена таквих производа је око 4 хиљаде рубаља. Мреже против комараца као што су антикусхка "и" Антипиле "су скупље од конвенционалних типова од око 600-1000 рубаља по квадратном метру. Поред тога, могуц је и поскупљење производа ако купац одабере боју будуцег дизајна према скали РАЛ-а. Под овим условима, коначна цена мреже против комараца ће се повећати за око трећину.

Нижа категорија цијена укључује оквирне конструкције и веће клизне мреже против комарацаврата од комараца. Такви производи су направљени за клизна врата од ПВЦ-а. Већа цена клизних мрежа је последица потребе да се производи испуне додатним водичима. Али модел који је сада популаран на Магнет Месх чиповима коштаће само 300 до 500 рубаља.

Коначна цијена врата комараца може се назвати мјерењем након прегледа отварања, одабиром купца врсте производа и обрачуном трошкова за његову производњу.