Карактеристике осликавања сухозидних површина самостално

Гипсани картон данас је постао саставни дио савременог поправка. Овај материјал се врло често користи за уређење простора. У исто вријеме, најпопуларнији начин да му се да лијеп изглед је сликање.

Иако суви зид не само да се може фарбати, већ се наноси тапетама или украшавати умјетним каменом, бојење остаје најчешћи начин завршне обраде.

узроци популарности

Сликање сухозидних плоча многи су препознали као бољу опцију јер има следеће предности:

 • спроводи се прилично брзо, посебно ако постоји неопходно средство за то;

Обратите пажњу! За сликање је боље користити ролу, а не четку. Тако ћете повећати брзину наношења боје на зидовима и плафонима.

 • лакоћа поступања. Нема потребе да се знају специфичне специфичне технологије, али генерално, да би се разумио механизам. Поред тога, потребно је знати и релативно малу листу препорука за рад са површинама од гипсаних плоча;
 • доступност материјала. Данас је боја релативно јефтина.Према томе, таква обрада ће вас коштати много мање од других опција; ? брзо сушење боје при креирању одговарајућих услова за то (лако је нацртати нацрт).

Као што видимо, боље је од боје са задатком који није у стању да се носи са било којим материјалом за декорацију.

карактеристике површине

Гипсана плоча је посебна радна површина која се мора правилно примијенитиприпремите се за сликање. Ово је урађено како би вам омогућили да лако префарбате зидове и плафон ако је потребно. Веома је корисно за људе који воле да повремено обављају козметичке поправке како би променили изглед просторије.
Без правилне припреме суви зид се може осликати само једном, као и могуће опције у будућности.
Дакле, да би се коначни резултат у потпуности задовољио и да би се очувала могућност пребоја, морају се извршити сљедеће припремне манипулације:

 • уклоните са зидова и плафона прљавштину која се заглавила на сухозидним плочама у процесу њихове инсталације. Најефикаснији начин за уклањање прашине и отпадака је употреба усисивача;
 • Земљимо површину плоча. За ове сврхе потребно је користити рјешење с дубоким продирањем. Ова фаза је потребна у ситуацији када се гит примјењује само на капе саморезних вијака и спојева;
 • зглобови рукохвата плоча ојачаних траком;
 • нанети гит на целу радну површину;

Обратите пажњу! Потпуни кит стропа и зидова ће вам омогућити да користите њихову површину за наношење боје или друге врсте обраде.

 • , након сушења раствора, очистимо га. За то можете користити специјалне гратире или обичан брусни папир;
 • затим уземљимо цијелу радну површину како бисмо створили заштитни слој између боје и картонског слоја листа. За бољу боју боље је нанети прајмер у неколико слојева.

По потребида бисте обојали зидове или плафон у купатилу или кухињи, на површини можете додатно нанијети рјешење које ће спријечити појаву плијесни или гљивица у соби.
Уз правилно припремљене гипс картонске плоче ће бити савршено глатке и савршено ће фарбати.

избор боје

Избор боје за сликање - најважнији тренутак у целом предузећу. За данас постоји само велики асортиман свих врста боја. Због тога овај избор неће бити лак ако желите да добијете одличан поглед на плафон или зидове.
Данас је најпопуларнија боја на бази воде.Боје водене емулзије могу се бојати и зидове и стропове.Ова боја је данас представљена у разним варијацијама, тако да је боље изабрати је. Иако су ту и друге опције.

Обратите пажњу! Пре него што изаберете боју, морате бити сигурни да је погодна за бојење на сувоморалу. У супротном, када се примени на њега, могу се појавити неки проблеми са изгледом зидова или плафона.

Боја за плафон од сухозида се бира према истим параметрима као и за зидове.Овде треба да направите избор на основу следећих параметара:

 • именовање собе;
 • на располагању просторијама захтјеве за обраду материјала.

Одлично рјешење за већину случајева ће бити кориштење стискања боје. Ово је најбоља опција, јер можете брзо пронаћи жељену боју за ваш дом. Да бисте то урадили, можете додати различите боје у белој бојибоје (боје). Иако је боље имати овог стручњака за специјалну опрему. Овај стручњак се може наћи у великим грађевинским радњама.
Наношењем паста за боју можете створити мат и сјајну површину.
Имати такву разноликост, прије одласка у трговину треба јасно знати што желите да добијете на крају.
Такође, за суве плоче дозвољена је употреба водено-дисперзионих боја.

Такви производи су такође веома популарни међу градитељима.
У свакој кући или стану се налази просторија у којој се пре обраде презентују посебни захтеви. Ово је кухиња и купатило. Ова просторија има посебну микроклиму која се одликује оштрим и честим промјенама влажности и температуре. Због тога овдје треба изабрати боју која може дуго издржати тако тешке услове "служења". У овој ситуацији, производ треба да буде отпоран на дејство кондензата воде.
И овдје ће се, због универзалности, појавити боје, али само посебна складишта. Они ће моћи да издрже влажност и температурни режим који је у кухињи или у купатилу.
Важно је напоменути да произвођачи стално побољшавају своје производе и производе га са напреднијим својствима. Сада можете купити боју која не мирише или се суши пребрзо. Све што има тражњу имаће сугестију. Овај аксиом добро изгледа на грађевинском тржиштузавршни материјали.

наношење боје

Гипсана плоча са бојом може се бојати на више начина:

 • комплетна и једнобојна боја читаве површине;
 • употреба више боја;

Обратите пажњу! У савременим поправцима, често користите неколико боја у једној просторији. У овом случају, бојање зидова или плафона је могуће чак иу дијаметрално супротним бојама.

 • сликање. Може се наносити ручно или помоћу посебне шаблоне.

Користећи различите технике бојања, можете постићи различита дизајнерска решења за додавање зидова или плафона изгледу који вам је потребан, који ће одражавати вашу унутрашњу хармонију или карактер.
Осим тога, увијек можете префарбати собу, ако постоји таква жеља, и премјестити акценте на друга мјеста у соби. Пратећи правила припреме сухозида, постићи ћете одличан резултат и бити ћете задовољни поправком.
Као што видите, користећи једноставне материјале за завршну обраду као што су гипсани зидови и боје, можете уредити било коју собу у кући на најоригиналнији и префињенији начин.