Карактеристике ентеријера купаонице у дрвеној кући

Дуго времена купатило у дрвеној кући није било, али се налазило изван куће. Као што знате, одлична особина дрвених грађевина је потреба за добром хидроизолацијом. Ако топлота обично није проблем, јер је дрво "топло" сасвим фино, онда се питање влажности мора ријешити радикално, јер када одбијемо руковати цијела структура ће постати груба. За овај материјал, присуство влаге је неприхватљиво, јер може проузроковати оштећење читаве структуре у целини. А то је влага и развој гљива у собама поред купатила.

У наше вријеме ситуација се промијенила, а власници дрвених кућа имају могућност да купаоницу и купаоницу опремају изравно у кући. То је удобно и удобно. Сада за уређење ових просторија, произвођачи нуде много специјалних декоративних материјала. Они се не само савршено баве проблемом хидроизолације, већ и помажу у креирању таквог унутрашњег купатила у дрвеној кући, коју власник жели.

Припремни рад

Када је у питању купатило у каменој или цигленој кући, нема проблема. Но, власници дрвених грађевина требају унапријед размислити о плану дјеловања и строго се придржавати свих правила купаонице. Ако пропустите ову тачку, цела кућа ће постати неупотребљива.

Веома је важно планирати собу испод купатила у фази пројектовања зграде. Често у великим кућамаКупатила су обезбеђена за госте. И они би требали бити створени према свим правилима. Стручњаци препоручују да се купатило не дизајнира у близини кухиње, иако то поједностављује ожичење канализације и водовода. Међутим, то може довести до неких неугодности. Много боље ако се купатило налази поред спаваће собе. Добра опција је постављање купаонице између двије просторије.

Када се изведе прва етапа, односно најприкладније место за купатило у дизајну куће, треба одмах размотрити како ће бити погодно да се проведе у овој згради комуникације. Често ово постаје камен спотицања и све се мора прегледати.

Затим је потребно предвидети тачно како ће се поставити водовод. То би требало бити у купаоници у таквој количини да домаћинства не осјећају било какве неугодности. Две душе у купатилу не би требало да се стављају, али неколико граната уместо једног може бити релевантно.

Тада можете отићи на куповину опреме и завршних материјала. Да бисте купили све што вам је потребно иу довољним количинама, добро је пажљиво измјерити простор. Постављање, осветљење и други уређаји треба дозволити само у просторијама са високом влажношћу. То важи и за завршне материјале.

Избор опреме и материјала

Приликом избора купатила или туш кабине, потребно је обратити пажњу на то колико ће слободног простора остати након уградње. Ако простор није довољан, потребно је одабрати штанд. Најбоља опција ће битиугао са високом страном, који се по потреби може користити као минијатурна купка.

У случају материјала за завршну обраду, они морају бити искључиво отпорни на влагу. Ни једна папирна тапета овде неће бити релевантна. Боље је обратити пажњу на плочице или пластичне панеле. Савршено издржавају температурне разлике и високу влажност. Штавише, они могу сами заштитити зидове од продора воде. Уз правилно одабрану хидроизолацију можете постићи добре резултате, а влага са купком више се неће ширити. Важан услов је и вентилација. Што боље ради, мање проблема ће настати од власника куће са високом влажношћу.

Хидроизолација и завршна обрада

Наравно, најзанимљивији рад је завршна обрада, када су резултати напора најуочљивији. Али за овог господара ће морати обавити много. Потребно је започети рад са пода. Биће потребно направити подну облогу, а затим ставити плочицу.

За купатило у свакој кући, укључујући и дрвену, управо је секс трака најбоља опција. Чува влагу, не пролази даље и лако се пере. Одмах морате размислити о хидроизолацији сједала, гдје ће након тога бити постављени постоља. Требало би их претходно премазати филмом, и то тек након естриха и завршне обраде зидова.

Што се тиче полагања завршних материјала на зидовима, потребно је претходно користити фолију за хидроизолацију,а онда сухозидом.

Посебно треба истаћи места на којима се претпоставља највећа влажност. Ради се о зидовима гдје ће бити постављен судопер и купатило. На овим мјестима пожељно је оставити зрачни простор између зида и сухозида. Таква повлачења омогућавају спасавање површине. На врх облоге можете ставити пластичне плоче или плочице.

Што се тиче хидроизолације, овдје чаробњаци препоручују једноставан и практичан начин. Не морате користити компликоване и скупе материјале. Пластична фолија која се једноставно причвршћује на дрвене зидове помоћу кламерице је савршено погодна. Ако је у купатилу добар вентилациони систем и квалитетни завршни материјали, онда не би требало бити проблема са влагом.

хидроизолација стропова

Под и зидови у купатилу захтевају посебну пажњу, али не заборавите на плафон. Овде се увек акумулира максимална количина влаге, а температурне разлике су прилично велике. Зато, увек обратите пажњу на плафон, а када је реч о дрвеним кућама, материјал треба да буде изабран што је могуће пажљивије.

Најоптималнија опција у овом случају биће напетост. Има много предности, и што је најважније, задржава влагу, спречавајући њено продирање кроз зидове. Велики плус спуштених плафона је чињеница да у нашем времену произвођачи нуде широку палету боја. То јест, не игра улогу у томе што ће стил куће власник куће уредити своје купатило: он ће увијек бити у могућности да пронађе одговарајућу нијансу, цртеж и текстуру за себе.За влажност и пару, винилни премаз напетог стропа постаје необичан штит. Штавише, поуздано скрива све комуникације, ожичење и вентилацију.

Пракса показује да су у просторијама са високом влажношћу, а посебно тамо где је неопходно да се зидови безбедно заштите од паре, зглобни плафони најбоље решење. Филмски висећи плафони могу се замијенити дизајном сухозида отпорног на влагу. Ако се након тога све површине третирају са стакленим гредама, онда можете дуго заборавити поправак плафона у купатилу.

Који је стил погодан за купатило у дрвеној кући?

Посебност дрвених зграда је да постоји минимални ниво рада на зидовима, јер већина власника покушава да сачува изворни облик дрвета. Али у купатилу за постизање таквог резултата је немогуће, јер ће хидроизолација покрити сву љепоту.

Па ипак, за дрвену кућу дизајн рустикалног стила ће бити најрелевантнији. То јест, дрво и његова имитација морају се врло јасно пратити. Што се тиче купатила, онда можете одабрати пластичне панеле за дрво. Служе дуго времена, добро одржавају влагу и коштају мање од плочица.

Ако је плочица још боља за власника куће, престаните бирати у топлим беж или смеђим тоновима. То важи и за зидове и подове. Најбоље је комбинирати боје тако да дно буде тамније, а врх свијетли.

Избор дизајна и врсте завршних материјала за такву просторију као што је купатило у дрвеној кући вреди првиослонити се на предности домаћина и његове финансијске могућности. Осим тога, морате узети у обзир и укупни стил куће.

Дрвене зграде често користе стилове: земља, Прованса, Скандинавски и минимализам. Сва ова подручја у дизајну су добри који захтијевају минимум улагања. Они су прилично скромни и не трпе акумулацију декорја и намештаја. Када је реч о штедњи и финансијских и просторних, ово је огромна предност.

Ако у унутрашњости руралног стила предност треба дати беж, жутим и смеђим тоновима, онда ће за Провенце и скандинавски дизајн најбоља опција бити бијела. Може се разблажити малим инклузијама јоргована, жуте, црвене или зелене. У исто време није неопходно да су они били присутни у пројектовању зидова или плафона. Можете користити светле акценте на текстил или мали декор, као што је сапун, пешкир.

Одвојено, вредно је осмислити француски стил земље, то јест Провенце. Ово је одлично решење за дрвену кућу. Купатило у овом дизајну треба да буде веома лагано, тако да треба да размислите о осветљењу. Поред главне лампе, пожељно је инсталирати још неколико рефлектора. Предуслов је огледало светла изнад судопера.

Ниједна фрула у купаоници у француском стилу Провансе не би требала бити. Зидови и подови се могу извести у чистој белој боји. Плафон такође мора бити лаган. Ако власник куће изабере опцију напетости, можетеНе чини монохромно, већ отисак, на пример, са светлим цветовима, смештеним у једном углу. То ће ревитализовати купатило и учинити га занимљивијим. Такође треба да додате и живописне акценте у облику цветних узорака плишаних ручника.

Ако занатлија жели да одабере скандинавски дизајн купатила, то ће такође бити релевантно. Овде ће се уклопити светла мода и сјајни детаљи. На пример, зидови, подови и плафони могу бити бели или сиви и додати неколико светлих пругастих пешкира, ограничена светла за додатна огледала и друге мале декоративне предмете. Све би требало да буде прилично суздржано и једноставно.

Али у скандинавском стилу, као у француској Прованси, светлост игра важну улогу. Мора да их има много. Природно осветљење у купатилу неће бити, тако да главни уређај треба да буде допуњен тачкастим изворима светлости. Они не морају нужно бити смјештени на стропу: мали уређаји изгледају добро и на зидовима. Успешно решење ће бити осветљење пода.

Како опремити купатило у дрвеној кући?

Што се тиче намештаја и опреме за купатила у згради од природног дрвета, нема посебних разлика од камених кућа. Све зависи од тога који је дизајн изабран и финансијских могућности власника.

Поред тога, треба напоменути да величина просторије игра велику улогу у одабиру намјештаја. Купатило је много вреднији слободни простор него великиброј шарки и кутија. Дакле, овде су најрелевантнији стилови који су повезани са минимализмом.

Ако је купатило веома мало, можете се ограничити на туш кабину, посуду за умиваоник, огледало и грејач за пешкире. Ово последње је предуслов, јер вам омогућава да смањите влажност у просторији и донекле исушите ваздух. Грејач за пешкире заузима доста простора, али обавља много важних функција, укључујући и додатно место за вешање текстила за купатило.

Недавно су власници кућа изабрали туш кабине чак и уз довољну количину слободног простора. Ово је идеална опција за стилски минимализам. Можете користити било коју опцију у величини и изгледу. Мала купатила се савршено уклапају у кутне кабине. Они заузимају минимум простора, али не губе своју функционалност. Боја опреме може бити било која. Најчешће је палета изведена у белој боји, а врата су сада осликана у зависности од изабраног стила.

Упркос популарности кабина за туширање, традиционалне каде и даље су тражене. На примјер, ако власник куће одлучи да заустави свој избор у стилу француске земље, без купке не може. Најбоља опција је једноставна конструкција са отвореним ногама. Осим тога, можете направити под са позадинским осветљењем, што ће створити додатну лакоћу која је увијек добродошла у Прованси.

У купаоници не би требало бити ништа друго него непотребноНе треба да одбијате. То се односи на такве тренутке као што је постоље за складиштење кућне хемије, које је погодно смјештено испод судопера, полице за козметику, сапуна, огледала, куке за одјећу. Све ово мора бити одабрано у истом стилу. Што се тиче материјала, боље је ако је то хромирани метал, чиста пластика или дрво отпорно на влагу.

Али додатна декорација ће бити сувишна. Ако власник куће сматра да је за француску државу обавезан елемент хрпа цвијећа, не морате стављати вазу у купаоницу. Довољно ако су цветни отисци допуњени детаљима о собама, као што су пешкири. Што се тиче живих биљака, за њих ће бити мокра соба са сталном температурном промјеном. Замена вештачког цвећа такође не вреди, јер одмах спушта унутрашњост.

У раду на сваком купатилу, укључујући и дрвену кућу, више пажње треба посветити удобности и трајности ситуације. Добар и квалитетан намјештај у малој количини ће бити боља опција од акумулације непотребних потрошачких добара.