Карактеристике АППВ жице

жица АПП

Жичане марке АППВ су нашле широку распрострањеност у нашој земљи. Омогућавају пребацивање електричних инсталација до 450 В и релативно ниске температуре и незнатно загријавање може се провести релативно добро. Наравно, једна од главних предности ове жице је цијена која разликује АППВ од других жица. Али хајде да се вратимо на ред.

Декодирање и структура АПП жице

Прво, погледајмо ознаку и структуру жице. Ово ће омогућити додатно разумевање његових главних карактеристика са великим разумевањем.

Транскрипција АПП жице

Све жице имају ознаку која је извршена у складу са ГОСТ-ом. Захваљујући овој оцени, позната особа неће само моћи да одреди структуру жице, већ и много тога да каже о њеним карактеристикама. Зато, наш разговор о жичној АППВ-у ћемо почети са дешифровањем.

Дешифрује имена жица

Прво слово имамо "А". Показује да је жица направљена од алуминијума.Ово је материјал који има већу отпорност у односу на бакар. Али то је много јефтиније од бакра.


Жица и кабл за поређење

Следно слово "П".Означава да је ово жица. Ту су и жице - "СХ", које се одликују већом флексибилношћу и отпорношћу на вишеструке кривине.


Округла и равна жица

Онда опет слово "П" иде.Упутство нам говори да то значи да жица има равну структуру. У неким случајевима то је значајнопогодније за њихове партнере.


поливинил хлорид

И последње слово "И".Она говори о типу изолације - винилу. Иако је исправније да се тај материјал назива поливинилхлорид. Ово је врло поуздан и врло чест материјал за жице. Има добра електрична својства.

Структура жице АППВ

Па, сада, са дешифровањем, погледајмо структуру жице. Нарочито зато што је веома слична већ разматраној ранијој ИПВ жици.


Номинални број пресека АПП жице

На пример, узимамо жицу АППВ 2х2,5. Слике након обележавања означавају број и део проводника. Ова жица има два низа кружног попречног пресека од 2,5 мм. Укупан номинални број пресека ове жице има 10 вредности од 0,75 мм 2 до 6 мм 2.


Дебљина изолационих жица АППВ

На поду дневног зида налази се винилна изолација. У зависности од пресека живе изолације дебљина је различита. У нашем случају, она није мања од 0,62 мм. Номинална вредност треба да буде једнака 0,8 мм. У свим случајевима изолација жице је једнострука.

Трака између АППВ вена

У нашем случају, жица је двострука. База је жива међусобно повезана тракастом мембраном, која је, без обзира на пресек језгра, 1 мм. Његова дебљина не смије бити мања од 0,5 мм.


Троугласта жица АППВ

Укупна оцена жице АДП-а дозвољава међусобно повезивање на три жива.Дакле, више од три године, таква жица се не пушта.

Карактеристике АПП жице

Разумејући скраћеницу и структуру жице, може се узети у обзир њене главне карактеристике. Условно, могу се поделити на електричне и механичке.

На овом видео снимку сазнаћете о карактеристикама АПП жице.

  • Струја се односи на индикаторе као што су отпорност на жицу и изолациони отпор жице.И ови параметри имају одговарајуће стандарде.


АППВ жичана подршка према ГОСТ-у

  • Отпор жице зависи од његовог пресека и квалитета који се користи у производњи жице.Да ли постоји жица АППВ 2? 4 има изолациони отпор до 7.41 охма /км. Жица са попречним пресеком од 6 мм2 има отпор већи од 5,11 Охм /км.
  • Отпорност на изолациата на жила треба да бъде нај-малко 1ММ в дължина на 1 км и при температура от 20 ° Ц
  • .

Обратите пажњу! За АЦ мрежу називни напон је 450В. Али за константан напон, радни напон се сматра до 1 кВ.

  • Код пуштања у рад жице овог знака морају бити подвргнуте тестовима високог напона.Треба да издрже напон до 2.5кВ дуже од 15 минута. У ту сврху, жица се ставља у посуду са водом, а напон се доводи на излаз. Сматра се да су жице способне да издрже тест ако су струје цурења у дозвољеним границама и да нема трагова видљиве деформације изолације као на видеу.


Радиус Бендинг Вире

  • Један од најважнијих у смислу механичкихкарактеристике су минимални радијус савијања.Овај параметар одређује колико можете савити жицу без нарушавања њених својстава. Дакле, за АППВ је 10 промјера жице. Неко може изгледати мало, али то је вредан показатељ.


У фото тестирању инсталације намотавања жице

  • Још један важан параметар који ви, иначе, можете провјерити својим рукама је отпорност на кашљање.У овом случају, жица је намотана 10 пута око површине једнаке пет промјера жице. Ако се не остављају видљиве деформације, сматра се да је жица у стању да издржи тест.


Максимална температура грејања жице

  • Што се тиче радних температура, оне одговарају другим ПВЦ изолираним жицама.Минимална температура -50? Ц, и максимално +70 ?.

Обратите пажњу! Упркос овим радним температурама, инсталација жице се врши на температурама испод + 15 ° Ц? Ц се не препоручује.


АРП вире баи

\ т
  • На крају бих желео да дам неке речи за обележавање диригената.Према ГОСТ 6323 - 79 жица АППВ 2? 2,5 и други брендови са пресјеком до 6 мм2 могу бити означени континуираном траком у облику линије на једној од жица. Али у исто време мора бити и ознака на самом заливу.

Обележавање АПП жице

  • Успут око увала.Жице се могу испоручити у сноповима или на дрвеним бубњевима. Дужина сегмента жице треба да буде 90%бити најмање 100 метара. Испорука сегмената друге дужине разматра се одвојено.

закључак

Бренд жице АППВ је широко коришћен у совјетским временима због својих јефтиних и непретенциозних. Али сада се користе рјеђе, а прије свега, то је повезано са забраном употребе алуминијских жица за уградњу расвјетне мреже у стамбеним подручјима.

Ово је увелико смањило њихов опсег примене. Али сада се веома активно користе за системе осветљења на некритичним објектима.