Камин за стан - у ентеријеру (11 фотографија)

За оне који желе да створе камин у градском стану постоје многе модерне опције које осигуравају стварање удобног дома. Они су разноврсни и удобни за људе који су навикли да се труде и опусте након дана рада.

За вишестамбене зграде постоје прописи о забрани употребе тешких материјала за изградњу објеката унутар просторија. За уређење дрвеног камина потребно је успоставити чврсте темеље и поштивати строге прописе о заштити од пожара.

Данас се класичне зграде успешно замењују декоративним структурама симулацијом ватре или сличности природног огњишта.

Врсте камина за станове

Постоје две врсте декоративних зграда које се разликују по својој намени:

 • грејање-декоративно, загрева и декорише простор;
 • декоративна, украшава просторију, обично је у средишту пажње.

У наше време камин је тражен, као иу средњем веку. Тек тада је то био начин грејања, а сада - могућност стварања атмосфере удобности и оригиналности. Приликом израде камина у стану својим рукама примијените знање изнесено у овом чланку.

гасни камин

Сматра се најоптималнијим за стан. Његов изглед је као прави камин. Извор горива је природни гас, а ватру подржавају гасни горионици. Врло је лако запалити, јер се систем обично гради пиезозазхгалка.

За инсталацију гасакамин у стану, потребно је усмјерити цијев димњака на улицу. Уобичајена вентилација у кухињи се користи за одлагање издувних гасова.

Важан услов је да је главни гасовод потребан за изградњу, јер је употреба балонског гаса опасност од пожара!

Ако желите да инсталирате камин у унутрашњост стана, потребно је да добијете дозволу од гасне службе. Уградњу опреме врше специјалисти, а уређај је укључен у листу уређаја за контролу произвођача гаса.

Степен пожарне сигурности гасног апарата је виши од степена пожара у дрвеној пећи. Такви уређаји су опремљени аутоматском контролом, даљинским управљачем, термостатом и системом за контролу гаса.

предности:

 • Пећ се одмах укључује и загрева просторију.
 • Они су изузетно једноставни за руковање, без потребе за снабдевањем дрва за огрев и вучу.
 • Не пушити, не стварати варнице, радити тихо и не захтева складиштење горива.

Дизајн се састоји од пећи од ливеног гвожђа или челика, горионика, димњака и облоге (види слику). Око горионика се обично ставља керамичко дрво за огрјев, а за декорацију се користе разне врсте плочица отпорних на топлоту или вештачки камен.

Овај тип се разликује од осталих по томе што служи као потпуни извор топлоте, док друге сорте обављају претежно декоративне функције. Важно је напоменути да у пећима температура сагоревања досеже 500 степени. Овај индикатор пружа велики избор материјала који се не захтевајувисока отпорност на пожар.

биохемикалије

Погодан аналог гасне опреме је сигуран камин који користи биогорива.


Нема потребе за службеним одобрењем или инсталацијом димњака за инсталацију. Принцип рада таквих уређаја се односи на сагоревање еколошки сигурне течности.

Они не стварају дим и ватрене искре, нити користе кисеоник за сагоревање. Изолација угљен моноксида - изузетно мала и упоредива са сагоревањем парафинске свеће.

Биокамин је постављен у било ком собном стану, без обзира на величину собе. Пошто се дизајн лако уклапа у сваки ентеријер, по жељи, може се направити у облику дрвеног камина или опремљен у модерном технолошком стилу.

Можете пронаћи мини камине у декоративној декорацији стакла или специјалне уметке за суве пећи и друге материјале који су уграђени у зидове и намјештај (види слику).

За мале апартмане користе се компактне тапете.

Да би такав камин у стану био довољан за читање упутства приложеног уз опрему.

електрични камини

Овај тип се разликује од конвенционалних грејача. Модерна технологија доводи визуелни ефекат пламена до сличности праве ватре. У исто време, нема потребе да се опреми димњак и складишти са горивом како би подржао сагоревање ватре у ћелији.

Пламен долази због уграђеног генератора паре. Нормална вода се претвара у пару и осветљава се лампамаса специјалним светлосним филтерима. Уређај за осветљење, који ствара ефекат ватре, обезбеђује светлију осветљеност доњег дела пламена, а горњи део паре изгледа као дим (види слику). Овај визуелни ефекат је као жива ватра.

Електрична парна опрема у стану је сигурна и чак корисна - сепарација паре доприноси влажењу ваздуха и обезбеђивању повољне микроклиме.

За повезивање електричног камина довољно је укључити га у електричну мрежу.


Електричне пећи могу бити уграђене у лажне портале камина, зидне панеле или дизајне направљене властитим рукама.

Стилови украсног камења

Приликом израде украсних конструкција потребно је узети у обзир стил изведбе главних детаља ентеријера.

Класични стил се може дефинисати на порталу у облику слова П. Декорација се изводи плочицом са фактуром испод мермера, природног камена или цигле.

Цоунтри или рустикални стил, портал је сличан слову Д. Такве зграде се називају кутне или зидне, у зависности од нагиба у простору. Декорација се врши уз помоћ природног камена, наглашавајући демократске укусе власника. Обично у таквим моделима постоји огревно дрво или ниша за чување огревног дрвета.

Поплочани или руски камини, врло популарни у Русији и земљама сјеверне Европе. Име одговара керамичким елементима украса - плочицама. Плочице попут керамичких плочица украшавају читаву структуру. У овом стилу, премаРуске традиције, пећ за спавање и одмор може се направити.

Модерни и високотехнолошки стил задовољава минимализам и нестандардна дизајнерска рјешења. Користе се у дворанама модерног ентеријера градских станова и сеоских кућа.

Бионички стил, главна идеја овог стила одговара сталним променама. Камини су слични умјетничким дјелима, створени с најмање оштрих кутова и што је могуће сличнијим природним феноменима.

симулација камина

Приликом стварања одавања почасти огњишту у стану топлије неће, али захваљујући њему, становање може наћи удобност и оригиналност. Вештачки камини се најчешће прикупљају из сухозида, понављајући облике класичног дизајна.

У ту сврху се израђује оквир од дрвених регала или алуминијски профил, а затим обложен листовима сухозида. Облоге се израђују од умјетног камена, декоративне жбуке или плочица које опонашају природне материјале.

Оригинални начин конструкције оквира за камин је пјена. Из њега можете једноставно исећи потребне елементе и детаље који одговарају одабраном пројекту. Након обраде таквог камина, биће тешко одредити изворни материјал дизајна.

Најлакши и најбржи камин је готов портал полиуретана. Овај дизајн се може купити у продавници са ниским трошковима. Довољно је да га причврстите за зид, репродукујте декор огњишта и украсите уоквирење камина.

Камини од картона

\ т

Да би се елиминисао такав дизајн, може било која креативна особа. Изворни материјалкартон или било коју картонску посуду (види слику).


За почетак, потребно је попунити цртеже жељеног постоља, цртати све основне детаље.

За рад ће бити потребни једноставни алати и материјали:

 • нож за папир;
 • папир у роли;
 • боје и нијансе Коллера;
 • лепак у облику течних ноктију или ПВА;
 • трака за бојење;
 • декоративни елементи за обраду.

Изрежите из картонских делова и залијепите заједно, у складу са цртежом, помоћу љепила ПВА.

Даље је пожељно да се шавови лијепе љепљивом траком да би се глатке површине угладиле. Док се дизајн суши потребно је размишљати о стилу и дизајну камина.

За декорацију, најчешће се користе лаки материјали или пластичне плоче са структуром камена или опеке, као и филм, тапете за сликање или узорак од природног материјала (као на слици).

Поред зида изгледа као прави камин! Да бисте додали волумен дизајну, користите тачкаста светла или ЛЕД свеће.

За изградњу сложенијих конструкција од дрвених плоча, шперплоче или иверице, потребно је више времена и прецизних дизајна камина. У исто вријеме, изгледају увјерљивије и племенитије.

У одсуству вештина изградње, не би требало да се одбије изградња камина у његовом стану. Увијек можете повјерити основни посао професионалцима, остављајући вашој машти могућност украшавања огњишта у било којем стилу.