Календар сијања мјесеца за март 2018 је вртлар и вртлар

Мјесечев календар вртлара и вртлара у ожујку 2018. године, с назнаком дана мјесеца, пуног мјесеца, четвртог дијела Мјесеца, локације Мјесеца у знаковима зодијака, као и повољних и неповољних дана за садњу, укључујући и собе. Мјесечев календар вртлара и вртлара ће вам омогућити да готово увијек будете свјесни онога што је тренутно Мјесец. Календар сјетвеног лунарног вртлара и вртлара за март 2018. ће вам помоћи у планирању вртних и вртних радова и моћи ће вам помоћи у идентификацији повољних и неповољних дана у мјесецу за садњу и бригу о биљкама.

Утицај лунарних фаза на биљке

Није тајна да Месец утиче на животне процесе, у зависности од тога колико је далеко од наше планете (зато што је њено кретање у орбити око Земље због приступа, удаљености од Земљине површине) и колико "скрива" у земљиној сенци, тј. у којој фази је месец. У периодима када је лунарна активност најозбиљнија, то је пун месец и млад месец, било какве манипулације са биљкама су боље.

Разлог је следећи: млади мјесец је период када су виталне силе биљке нај пасивније, њихово кретање је успорено, биљка је у "инхибираној" фази, која је слабо прилагођена било којој промјени. Ако је у то време трансплантирана или произведена било којом другом акцијом, онда се највероватније једноставно не прилагођава и гуши се. Пун месец даје сличан ефекат, једина разлика је што је витална енергија биљке у овом тренуткудосеже свој врхунац. Све акције треба агресивно постројења, слабо прилагођен променама у окружењу, једва преживљава у новом месту и одбацује било какву иновацију.

Лунарни календар сетве за баштована и баштованца Марта 2018.

Нев Моон Период падајућег месеца почиње након пуног месеца и траје до новог месеца. Овај период је подељен на два дела3 и 4 четвртине. Период падајућег месеца траје око 11-12 дана. Биљни сокови и активност под утицајем гравитационих сила Месеца и Сунца постепено се враћају у корене. Они постају осјетљивији, али гране су супротне. Погодан је за садњу и ђубрење коренских култура, сечење, сечење корена и неке од доле наведених радова. Резано цвеће у овом периоду стоји дуго времена, а коренски усјеви се дуго чувају.

Препоручени рад у месецу који се смањује:

 • Коренске биљке су најбоље стављене у биљке током опадајућег мјесеца. Ускоро после пуног месеца.
 • У складу с тим, боље је да се у том периоду жање корење.
 • Водити исхрану коријена.
 • Обрезивање биљака.
 • Борба против биљних болести и штеточина.
Повољни дани за садњу усева из надземног дела 1. март, од 21. до 30. марта
Повољни дани за садњу усева из подземног дела от 6 до 16 март
Фулл Моон Март 2 (3:51) и 31 марта, 15:36
Препоручени вртларски радови у пуном мјесецу У овом периоду сокови биљака и хранљивих састојака се уздижу према горе. Врло добро вријеме за жетву из надземног дијела биљака, вријеме за сакупљање сјемена.

Не препоручује се обрезивање, штипање биљака.

17 марта (16:11)
Препоручени вртларски радови на Мјесецу Ових дана се не препоручује рад на земљи. Није препоручљиво да биљке и крмаче, не попустите тло или обавља друге послове за које могу оштетити корене.

Добро вежбано уклањање корова, сузбијање корова, сузбијање штеточина и инсеката. Они могу жетве у подземни део, као што су кромпир, лук, цвекла, корење, итд

Повољни дани за жетву од надземног дела од 7. марта, од 26. марта до 31. марта
Повољни дани за жетву из подземног дела от 6 до 16 март
1. март, од 18. марта до 31. марта
Први квартал, препоручени рад
Овај период би требао бити одмах иза младића и састоји се од двије четвртине (фазе), прве и друге. Први квартал траје око 7 дана, други је нешто дужи од 7 дана и завршава пуним месецем, док прва фаза траје од младића када месец није на небу, све док се не појави мали танак сулфат Месеца и његов раст до величине половине диска, који је усмерен конвексном страном удесно. Друга фаза - од широког месеца до пуног месеца, када је месец потпуно осветљен на небу.

Сок од биљака и хранљивих материја под утицајем гравитације Месеца почиње да се креће навише.

Мјесец раста је погодан за садњу дрвећа, жбуња и цвијећа. Па иокулирајте биљке, биљне биљке у којима је усев изнад нивоа тла. Идеално је да се такве плантаже праве одмах након завршетка Месеца, на почетку прве фазе.

Генерално, месеце раста је повољно за:

 • Садња биљака које се развија и производи копнени део: салате, јагоде, жбуње, дрвеће итд.
 • Садјење, садња зелених, воћних и диња.
 • Садња и пресађивање дрвећа и грмља.
 • Третирање земљишта, обрада, наводњавање.
 • Вакцинација и трансплантација, чарапа резница.
 • нагомилавање, варење домаћег вина, сољење и вапно.
Од 3. до 16. марта
Последња четвртина, препоручени рад

Повољни дани за жетву из подземног дела од 12. јануара до 22. јануара, 1. јануара и од 18. јануара до 31. јануара

Први квартал, препоручени рад

Овај период би требао бити одмах иза младића и састоји се од два тромјесечја (фазе), првог и другог. Први квартал траје око 7 дана, други је нешто дужи од 7 дана и завршава пуним месецем, док прва фаза траје од младића када месец није на небу, све док се не појави мали танак сулфат Месеца и његов раст до величине половине диска, који је усмерен конвексном страном удесно. Друга фаза - од широког месеца до пуног месеца, када је месец потпуно осветљен на небу.

Сок од биљака и хранљивих материја под утицајем гравитације Месеца почиње да се креће навише.

Мјесец раста је погодан за садњу дрвећа, жбуња и цвијећа. Окбиљке инокулације, биљне биљке у којима је усјев изнад нивоа земље. Идеално је да се такве плантаже праве одмах након завршетка Месеца, на почетку прве фазе.

Опћенито, мјесец раста је повољан за:

 • Садња биљака које се развија и производи копнени део: салате, јагоде, жбуње, дрвеће итд.
 • Садница, садња биљака зелених, воћа и диња.
 • Садња и пресађивање дрвећа и жбуња.
 • Третирање земљишта, обрада, наводњавање.
 • Вакцинација и трансплантација, чарапа резница.
 • Складиштење, варење домаћег вина, сољење и зачињавање.

Јануари 2 то Јануари 16
Последња четвртина, препоручени рад

Период падајућег месеца почиње након пуног месеца и траје до новог месеца. Овај период је подијељен на 2 дијела назива 3 и 4 четвртине. Период падајућег месеца траје око 11-12 дана. Биљни сокови и активност под утицајем гравитационих сила Месеца и Сунца постепено се враћају у корене. Они постају осјетљивији, али гране су супротне. Погодан је за садњу и ђубрење коренских култура, сечење, сечење корена и неке од доле наведених радова. Резано цвеће у овом периоду стоји дуго времена, а коренски усјеви се дуго чувају.

Препоручени рад у опадајућем месецу:

 • Коренске биљке су најбоље пласиране у наредним мјесецима. Ускоро после пуног месеца.
 • Према томе, у овом периоду је боље да се жање корење.
 • Провести исхрану коријена.
 • Обрезивање биљака.
 • Борба сабиљне болести и штеточине.

Који су главни радови који препоручују мјесечни календар сјетве за март?

Припремите семе за садњу. Ако нешто недостаје, онда све ово мора да се купи у специјализованим продавницама. Залихе семена треба проверити на рок трајања производа. Не треба га садити на садницама семена, потенцијални рок трајања који је одавно завршио.

Мешавине земљишта за саднице такође захтевају припрему. Неопходно је унапријед испланирати количину тла која је потребна за будуће саднице. Земљиште за усеве мора бити одабрано у складу са врстама усева.

У башти је потребно очистити дрвеће од прекомјерног снијега. Важно је не дозволити накупљање снијега на гранама плодних стабала, јер све то може довести до ненамјерног лома грана.

У марту је већ могуће намакати сјемење неких плодних усјева, а затим их планирати у припремном земљишту. Такве културе су целер, краставци, парадајз, патлиџани, паприка.

У првом мјесецу прољећа допуштено је садити вишегодишње цвијеће на садницама.

Важно је култивисати кртоле кромпира за будуће усеве. Печени или суви гомољи нису погодни за употребу, морају се уклонити.

Време је да се узму претходно садјене саднице цвјетаче. Не ометајте оплодњу земљишта. Препоручује се да се исте радње изведу са садницама парадајза и паприке.

Ако желите да убрзате топљење снега у кревету, онда можетеискористите пепео од дрвета. Потребна количина пепела распршена је на креветима са снегом, а под сунчевим зрацима, пепео почиње да загрева снег и почиње активно топљење.

Знакови воћа и зодијака

Најплоднији знак је рак. Месец у овој констелацији обезбеђује богату жетву. Међутим, он ће бити слабо очуван, па је боље сејати у такве дане који практично одмах одлазе "на узрок". Сјеменски материјал из таквих биљака се не разликује по високом квалитету.

Плодне усеве засађене у периоду следеће групе констелација:

  \ т
 • Шкорпион;
 • риба;
 • Јарац;
 • утези;
 • Бик.

Биће много жетве, али дужина њеног складиштења ће и даље бити мала. Семе није довољно добро, иако слика није тако лоша као у случају констелације Рака.

Узимајући у обзир календар за слетање на Мјесец, потребно је узети у обзир незнатне знакове:

 • Близанци;
 • Девица;
 • Стрелац.

Недовољно високи приноси су уравнотежени чињеницом да се плодови дуго задржавају, а сјеменски материјал је углавном добар.

Сјетвени лунарни календар показује да дани који су под утицајем Водолије, Лавова и Овна нису апсолутно непогодни за садњу. Боље је посветити ово време жетве.