Како ожбукати косине, гипсане падине

Малтерисање косина је последњи корак приликом замене прозора, без којих се овај процес неће сматрати комплетним. У чланку ћемо говорити о правилном гипсању, тако да конструкција не акумулира влагу иу просторији се не добија хладан зрак. Свако, чак и неко ко никада није наишао на поправке, може обавити овај посао. Главна ствар је да се држите алгоритма и да се бавите свиме са великом пажњом и одговорношћу.

Зашто бисте направили падине

Ови детаљи прозора обављају одређене функције:

1. Обезбеђује софистициран изглед прозора.

2. Сакриј различите грешке.

3. Побољшајте топлотну изолацију просторије.

Можете максимално повећати топлотну изолацију користећи комплетну замену прозора. У овај процес спадају: квалитетна уградња двоструког стакла, уградња прозорске клупице, стварање падина, формирање завршних прозора.

Потребни алати за косу

1. Ниво конструкције (дужина не би требало да прелази један метар, али не користите прекратак алат).

2. Правило алуминијума.

3. Уређај за центиметарско мерење.

4. Чаше за припрему смеша.

5. Мала шпатула.

6. Ренџер.

7. семитрите.

8. Два ударца различитих величина.

9. Шпатула од 45 цм.

10. Ренџер за гипсане композиције.

11. Запечаћени пиштољ.

12. Специјални нож.

13. Четке.

14. Профили угаони.

15. Даска за прозоре.

16. Маркер

Пазите!Нека мала коза ради, много је удобније. Искусни градитељи не препоручују употребу столица, јер је врло опасна.

Како изабрати смешу

Избор мешавине директно зависи од степена влажности, као и од локације нагиба. Може бити споља или изнутра. Ако је у апартману висока влажност, најбоље је користити раствор цемента. За рад у просторијама користити растворе од гипса или кречњака. Поред тога, потребно је припремити монтажну пену: потребно је уклонити пукотине у прозорима. Пример треба да буде дубока пенетрација. Облачење у специјалну одећу је обавезно. Рад би требало да буде што је могуће удобнији.

Како ожбукати косине

1. Прелиминарна обука.Прво, прозор се чисти од прашине, прљавштине и остатака. Након тога се рупе полажу са монтажном пеном, даје се време за њено потпуно сушење, уклањају се вишкови. Споља се спојеви причвршћују траком за потпуну заштиту воде. Плоче се постављају прије формирања падина. Овај низ додаје додатне прозоре.

Пазите!Ако сте претходно монтирали прозорски прозор, покријте га картоном. На тај начин ћете бити у могућности да је заштитите од различитих непредвиђених механичких задатака. Прозори су такођер прекривени полиетиленом. Папир се користи за затварање фитинга и радијатора. Решење за гипсане падине требапримењује се на очишћена подручја.

2. Пример . Ако користите први слој, можете обезбедити боље повезивање са материјалом који вам се свиђа. Смеша се бира у зависности од типа базе. Може бити од цигле, бетона или дрвета. Након што је површина потпуно третирана даје јој времена да се осуши.

3. Парна брана.​​Са унутрашње стране прозора, завршни комад је испуњен заштитном фолијом или наношен специјалном заптивном масом. Ако не извршите овај корак, онда ће након неког времена пјена постати мокра и почети да се распада од кондензације која се формира на њој. Прозори ће се осетити.

Пазите!Преферирамо бртвила отпорна на мраз, наносимо их на осушену површину, уклањамо остатке, као да се замрзну - да би их уклонили нереално.

Основни савети

Раствор се стриктно меша у складу са упутствима. Немојте користити мешавину чији је рок трајања већ истекао.

Пазите!Не ометајте пуно решења у исто време, посебно ако се заснива на гипсу који се тренутно суши. Количина смеше зависи од нагиба и ширине апликационог слоја.

4. Монтажа угловних профила. Они су постављени на мјешавину, у равнини.

5. Монтажа шипке за причвршћивање.Имају 2 полице.

6. Наношење мешавине на нагиб.Искусни градитељи препоручују примјену отопине ​​помоћу шаблона или као што се назива малки. Овај предмет може бити направљен властитим рукама са густом пластиком. Атшаблон треба да исече. Прво, пронађите локацију угла нагиба. Правило се примењује на њега и ознака се поставља са маркером. Чврсто ставите узорак на профил, затим равномерно загладите смјесу са зида, формирајући њезино поравнање. Након тога треба пажљиво испитати резултирајућу површину. Ако се појаве неправилности, процедура са маљом се понавља.

Након неког времена, гвожђе уклања вишак. Мање грешке се могу уклонити са веселим.

Гипсани малтер је претходно натопљен сунђером. Због мале количине времена, површина је заглађена лопатицом. Након правилног сушења падине се могу обојити. Ако мислите да их ставите на плочицу, не можете избрисати грешке. Материјали за заштиту површина се чисте.

Неколико напомена за формирање падина

Након што је потребан елемент ожбукан, потребно је направити бразду лопатице ширине пола инча. Продубљивање је испуњено силиконом. Помаже да се избјегну пукотине у спојевима нагиба и прозора.

Квалитетно израђена жбука на падинама помоћи ће да се постигне боља топлотна изолација просторије, као и да се нагласи стил просторија. Прозори су били и нису последња компонента дизајна, а како ће бити уређени зависиће од унутрашњости вашег дома.